[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
azar veloce chcesz amg gasic spod swiatel ;)jak giulia Q jest patroszona i upokorzana przez e63s czy m5 g30 spod swiatel jak male dziecko(to jest przepasc na 1/4mili) ,a co dopiero veloce z dychawicznym R4.Troche pokory hehe.Jezdzilem ostatnio veloce i odczucia sa nijakie,nie czuc osiagow w tym aucie.Szkoda ze niema mocnego diesla r6 jak u konkurencji.Q jest dobre powinno byc cos posredniego miedzy topowa wersja a plebejskim R4.

oczy mi krwawią...no gdzie segment D porównywać do potworów prostej z segmentu E? Nie czujesz 5 sekund do setki? Może potrzebujesz do tego smrodu niedopalonej ropy i chmury za plecami :D

Może nie czuć tak jak to sobie wyobrażają hondziarze czyli ryk silnika do 9k rpm Walka za skrzynią biegów. Szum powietrza W oczach łzy a na liczniku 43 :D To faktycznie czuć, że się jedzie :)

Tu w zasadzie wydech jest cichy jak na samochód sportowy a skrzynia zmienia szybko biegi bez strat mocy prawie jak bezstopniowa. Nic się specjalnego nie dzieje samochód jest stabilny ale po chwili masz grubo ponad 100km/h. Czuć tylko przeciążenie.

Kiedyś ktoś dawno temu przewiózł mnie jakąś mocną S klasą nie pamiętam co to było ale efekt był taki że depnął w pedł. Silnik zamruczał nawet nie jakoś głośno a po chwili na liczniku było 180km/h. Opad szczeny. Nic nie rzucało nic nie szarpało, zero bujania czy innych dziwnych wrażeń. Tym właśnie różni się dobrze zaprojektowany samochód od przeciętniaka. Spokój i stabilność + moc. Połączenie tego wszystkiego w całość.

[MENTION=67999]michal35[/MENTION] pamiętaj, że skrzynia manualna ma ograniczony moment w Giulii, dla przykładu 2.2 180KM ma 450 Nm ale tylko w połączaniu z automatem, ten sam silnik z manualem ma już tylko 380 Nm, czyli 70 niutów mniej plus prawdopodobnie inna charakterystyka rozwijania mocy i momentu. Z resztą rzuć okiem na filmiki Pertyn Ględzi, testował kolejno dizla manuala a potem automat i sam nie mógł się nadziwić, że to dwa zupełnie inne auta.
Pierwsza Giulia jaką ja jeździłem to było własnie 2.2 180KM w manualu i zrobiła na mnie negatywne wrażenie - nie dość, że wnętrze ubogie, to jeszcze słabo to jechało (w porównaniu do mojej 159 1.9 JTDm mającej 160KM i 360Nm nie było prawie różnicy).

Pierwszy człowiek na Ziemi, który zmienił giulie na giulie:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Bez przesady. Chyba jest jeszcze ktoś na forum, kto ma drugą :)

Hej, Jaki jest aktualny soft systemu, chciałbym sprawdzić czy dealer zaktualizowal wszystko jak należy, mapy na moparze zaciagam nowe ale nie wiem gdzie znalesc jaki powinien byc aktualny soft .

moze by zalozyc dedykowane tematy osobny giulia i stelvio o wersjach firmware-u i map? byloby zawsze w jednym miejscu, bo tutaj to jest watek smietnik. tylko kazdy musialby tez wpisywac cos wiecej o aucie np rok/miesiac produkcji rodzaj ekranu, silnik, czy z android auto, dab,navi, kiedy i co bylo w aso aktualizowane

zrob moze jakas zgrabna formatke i wpisz zwoje obecne wersji i inne dane a inni w tej samej formie beda mogli odpisywac.

Amortyzatory
Powrót