[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Niby słabo... ale... jak już się wrypiesz do rowu, to ma zajebisty infotainment, który umila czas oczekiwania na pomoc drogową.

Giulia sobie świetnie poradziła :)
O cały 1km/h szybciej od tej badziewnej Mazdy (3) która nie dosyć że kosztuje połowę tej kwoty to jeszcze rdzewieje... pewnie przez to taka lekka i lepiej jej w testach idzie :P :D
https://www.youtube.com/watch?v=uDe0ZpPiy6E

A tak w ogóle to fajne te testy!

Nie przepędzajcie Andrzeja z tąd, bo będzie gdzie indziej przekonywał do jedynej wlasciwej,niezawodnej marki z Japonii

Działam na wielu polach, spokojnie :)
A no i nie uważam żadnej za jedynie słuszną, wszystko do swoich celów.

Ja tam nie widzę, żeby ta mazda przejechała bez tyrpnięcia pachołka. Chyba mam coś nie tak ze wzrokiem

Giulia sobie świetnie poradziła :)
O cały 1km/h szybciej od tej badziewnej Mazdy (3) która nie dosyć że kosztuje połowę tej kwoty to jeszcze rdzewieje... pewnie przez to taka lekka i lepiej jej w testach idzie :P :D
https://www.youtube.com/watch?v=uDe0ZpPiy6E

A tak w ogóle to fajne te testy!

Nie zebym sie czepial ale nie 1km/h tylko 2km/h. Poza tym w tym tescie nawet predkosc wieksza o 1 km/h ma bardzo duze znaczenie.

Ten test był tu linkowany zaraz po pokazaniu się pierwszych Giulii z dieslami. I zwraca uwagę jak ładnie nos tego wozu (Giulii oczywiście) idzie - jak wąchający asfalt - bardzo fajnie naprawdę i widać że łatwo i przewidywalnie dla kierowcy, w odróżnieniu np. od BMW 4 czy 2 które machają tyłkami zawzięcie i wymagają więcej uwagi i działań. Co dla celów zabawowych będzie fajniejsze i pewnie tego kierowcy BMW jednak oczekują w dużej części, obserwowałem kilkukrotnie na krótkim krętym torze M2 - pięknie chodzi, statycznie piękne nie jest, za to w ruchu z lekkimi granicznymi czy większymi pokazowymi bocznymi uślizgami - świetne . Ale i wymaga więcej od kierowcy, no i test łosia przez to zalicza niżej.

A Mazda w tym maniobro oczywiście wolniej, ale biorąc pod uwagę prostotę tego auta i wysoki, jak niemal za przeproszeniem SUVa, to bardzo dobrze.

No wiadomo, kto ma olej w głowie nie siedzi na etacie w aso, tylko otwiera swój warsztat. Kto więc zostaje w aso?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Nie zebym sie czepial ale nie 1km/h tylko 2km/h. Poza tym w tym tescie nawet predkosc wieksza o 1 km/h ma bardzo duze znaczenie.

Fakt, 2km/h, mój błąd. Ale musisz przyznać, że jak na zwykły kompakt świetnie sobie Mazda radzi, wystarczy porównać do A3 na przykład - oba modele przeszły test przy 76, ale Audi przy 77 wylatuje w kosmos, a Mazda przy 80 wywala jeden pachołek, tak jak Giulia przy 82.
Porównaj sobie to np. do BMW 4 Gran Coupe, które przechodzi przy 75, a przy 78 zachowuje się jak Mazda przy 80 i Giulia przy 82 :D
Szkoda że nie ma testu Giulietty dla porównania.

Ile waży mazda3? Ile waży giulia? Ile waży bmw gc4?

Proszę cię... nie sprowadzaj wszystkiego do masy. Zobacz sobie ile waży Dacia Sandero i jak przechodzi test łosia. Wg twojej teorii powinna pobić wszystkie auta powyżej (waga ok. tony).

Kończ Waść o tej byle Maździe, ten wątek jest o Giulii ! Proszę nie zaśmiecać tematu.

Kończ Waść o tej byle Maździe, ten wątek jest o Giulii !

A co, zabolało że coś innego też dobrze jeździ? :D

Jak ktoś napisze coś o wadach Giulii - źle
Jak napisać coś pozytywnego o Giulii wspominając Mazdę - źle
Rozumiem, że można pisać tylko pozytywy, i tylko i wyłącznie o Giulii?

OK, w takim razie koniec offtopu :edziahaha:

Fakt, 2km/h, mój błąd. Ale musisz przyznać, że jak na zwykły kompakt świetnie sobie Mazda radzi, wystarczy porównać do A3 na przykład - oba modele przeszły test przy 76, ale Audi przy 77 wylatuje w kosmos, a Mazda przy 80 wywala jeden pachołek, tak jak Giulia przy 82.
Porównaj sobie to np. do BMW 4 Gran Coupe, które przechodzi przy 75, a przy 78 zachowuje się jak Mazda przy 80 i Giulia przy 82 :D
Szkoda że nie ma testu Giulietty dla porównania.

Nie no pewnie, że tak. Dużo samochodów o wiele droższych radzi sobie gorzej. W ogóle fajnie się ogląda te filmiki, ciekawe jak stinger wypadnie :)

Amortyzatory
Powrót