Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
super prestiżowe marki jak Merc, Audi, Bmw, które jakoś nie tracą prestiżu na produkowaniu samochodów z silnikami 1.4.
Niestety ale skóra PVC to nic innego, jak skaj...
Trochę to żenujące. Przecież z ekologią nie ma to nic wspólnego, nie wytrzyma tyle, co dobrze wyprawiona skóra naturalna a po kiludziesięciu tysiącach km wyglądem będzie przypominało sedes z bakelitu.
Z drugiej jednak strony dzisiejsze nowe auta często mają skóry na kierownicy barwione lakierami wodorozcieńczalnymi i te też nie wyglądają za dobrze a czasem 2-3 lat nie wytrzymują.
jechałeś pod szczecinem 200 km/h i dealer ci pozwolił?? zarty sobie stroisz. no i ta prędkość: kwalifkuje się na potężny mandacik.
I właśnie dlatego BMW i Mercedes-Benz są obecne w sportach motorowych i są właścicielami znanych marek jak RR czy Maybach, a Alfa chciała być elitarna więc jest gdzie jest czyli w czarnej dupie.
Afla Romeo Giulia to konkurent dla Audio A4
Nie przypominam sobie przez ostatnie 10 lat sukcesów Alfy Romeo w motorsporcie, więc o czym Wy tu mówicie? O latach 50-tych?
Raptem 13 lat, kolego:
1998 Italian Super Touring Car Championship - Alfa Romeo 156 D2, Fabrizio Giovanardi
1999 Italian Super Touring Car Championship - Alfa Romeo 156 D2, Fabrizio Giovanardi
2000 European Super Touring Car Cup Winner - Alfa Romeo 156 D2, Fabrizio Giovanardi
2000 South American Super Touring Car Championship, Oscar Larrauri
2001 FIA European Touring Car Championship - Alfa Romeo 156 D2, Fabrizio Giovanardi
2002 FIA European Touring Car Championship - Alfa Romeo 156 GTA Super 2000, Fabrizio Giovanardi
2003 FIA European Touring Car Championship – Alfa Romeo 156 GTA Super 2000, Gabriele Tarquini
Niestety, passa została przerwana przez najlepszą Alfę Romeo w historii - 159.
Wkurza mnie tylko to, że tak jedziesz po tej niczemu nie winnej 159, że to największa porażka sprzedażowa Alfy Romeo... A nie wiesz jeszcze, czy Giulia nie będzie jeszcze większą wpadką... Bo wszystko się na to zanosi.
No to podstaw sobie 156 zamiast 159, moim zdaniem przez jakiś czas była pewna spójność w tych modelach samochodów - 147, 156, 159, potem generalnie cisza i teraz powrót z giulią, tyle że giulia jest zupełnie inna.Taki genialny samochód, taka porażka rynkowa... I nikt tego przez 900 stron nie potrafi wytłumaczyć. Otóż sam wygląd nie wystarczy, jak widać na załączonym przykładzie. Chyba że kolekcjonujemy samochody do ustawienia w dużym garażu.
problemem jest tylko otoczka: salony, serwis, finansowanie itp., którą Niemcy mają opracowaną do perfekcji, a w Alfie jak zwykle wypada poniżej poziomu Forda.
No to podstaw sobie 156 zamiast 159, moim zdaniem przez jakiś czas była pewna spójność w tych modelach samochodów - 147, 156, 159, potem generalnie cisza i teraz powrót z giulią, tyle że giulia jest zupełnie inna.
Kurczę, nie wiem, może to są jakieś moje wymysły, ale jak patrzę na 156, to widzę że ten samochód jest inny niż konkurencja. Nawet jakbym go nie lubił, to bym musiał to przyznać. Giulia się wyróżnia tylko scudetto. Wnętrze równie dobrze pasuje do mercedesa, zewnętrze do wszystkiego, o silnikach nic nie mogę powiedzieć, dane techniczne tylko znam.
Może musi się ten samochód przesezonować trochę po prostu, i za kilka(naście) lat wyłoni się jedna czy dwie "kultowe" wersje silnikowe i wyposażenia, nie wiem. Na razie to jest zwyczajność taka. Jakbym miał tyle kasy żeby kupić średniego sportowego sedana (notabene nie cierpię średnich sedanów), to bym wziął C63 AMG bez wahania.
Nikt nie pamięta wyścigowego pucharu Alfy 156 w Polsce?![]()
moim zdaniem przez jakiś czas była pewna spójność w tych modelach samochodów - 147, 156, 159, potem generalnie cisza i teraz powrót z giulią, tyle że giulia jest zupełnie inna.

Nikt nie pamięta wyścigowego pucharu Alfy 156 w Polsce?![]()
ten wątek stał się gorzkimi żalami "prawdziwych" alfisti którzy uważają że jak w ich mniemaniu alfa im głowy wyglądem nie urywa to jest do dupy.
Każdy ma prawo do swojej opinii ale narzucanie jej komukolwiek to już inna sprawa.
Będę się smażył w piekle... ale Giulia naprawdę mi się podoba. Co nie oznacza że jest bez wad. Tylko kto ich nie ma ?
Radosuaf - to ja pytanie zadałem pierwszy więc nie odpowiadamy pytaniem na pytanieAle nie będę taki i odpowiem - pojęcia nie mam, nie było mi dane obcować z żadną.
Nie jeżdżę, tylko daję odpór forumowej koalicji, którym nie pasuje Giulia tylko dlatego, że nie wygląda jak 159 po liftingu i nie kosztuje tyle, co samochód FWD na wspólnej platformie z Oplem i silnikami od niego... W przypadku Giulii wydaje mi się, że jeśli będzie porażka, to głównie marketingu Alfy, bo sam produkt wydaje się być bardzo dobry (w sąsiednim wątku jest test Clarksona, który wyraźnie pisze, że Giulia QV jest lepszym samochodem od M3 <!!!> - jeśli to nie jest wystarczająco wyraźne wskazanie, że to jest najlepiej jeżdżący samochód w klasie, to ja nie wiem, co miałoby nim być) - problemem jest tylko otoczka: salony, serwis, finansowanie itp., którą Niemcy mają opracowaną do perfekcji, a w Alfie jak zwykle wypada poniżej poziomu Forda.
Nie jeżdżę, tylko daję odpór forumowej koalicji, którym nie pasuje Giulia tylko dlatego, że nie wygląda jak 159 po liftingu i nie kosztuje tyle, co samochód FWD na wspólnej platformie z Oplem i silnikami od niego... W przypadku Giulii wydaje mi się, że jeśli będzie porażka, to głównie marketingu Alfy, bo sam produkt wydaje się być bardzo dobry (w sąsiednim wątku jest test Clarksona, który wyraźnie pisze, że Giulia QV jest lepszym samochodem od M3 <!!!> - jeśli to nie jest wystarczająco wyraźne wskazanie, że to jest najlepiej jeżdżący samochód w klasie, to ja nie wiem, co miałoby nim być) - problemem jest tylko otoczka: salony, serwis, finansowanie itp., którą Niemcy mają opracowaną do perfekcji, a w Alfie jak zwykle wypada poniżej poziomu Forda.