[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Tymczasem dziś rano w Bielsku pojawiły się ...

Te nowe Multijety całkiem fajnie mruczą i nawet śmiem twiedzić że są dość ciche. Przy ruszaniu tył potrafi zapiszczeć, ale nie ma już bezsensownego mielenia jak przy przednionapędówce.

Ogólnie poprawne auto. Interfejs jest spolszczony. Samochód sprawia przyzwoite wrażenie. Jednak moim zdaniem brak Giulii tego czegoś, co by porywało.
Myślałem że na żywo będzie "ŁAAAAŁ", ale nie było. Ot takie kolejne auto jak Audi czy BMW. Więc czy konkurencji zabierze klientów ...

zrobiłem kilka fotek:

20160617_075915.jpg20160617_081027.jpg20160617_080815.jpg20160617_080600.jpg20160617_080512.jpg20160617_080413.jpg20160617_080333.jpg20160617_080309.jpg20160617_080145.jpg20160617_080056.jpg20160617_075947.jpg20160617_081037.jpg

Ostatnia edycja:
To nie wina auta tylko kierowcy ... tylko c.pa mogła tak zrobić.

Zgadzam się w 100%, ale ja się w komunie urodziłem....teraz te pokolenia ,,euro'', widzą winę u wszystkich i wszędzie, tylko nie u siebie.
,,tato rozpierdo....łem ci samochód, bo inzynierowwie żle słupki zaprojektowali''

Miałem te auta dzisiaj. Pojadę jutro z żoną obejrzeć ją ;)

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka

W maju w sprzedaży był właściwie tylko 1 model: Gulietta. Produkcja Mito zakończyła się w marcu.

W zasadzie statystyki za ten rok będą słabe, bo zaraz sierpień. I tak naprawdę sprzedaż Gulii i Mito rozpocznie się dopiero w ostatnim kwartale.

Byłem w kwietniu w FCA Miafiori, co prawda w sprawie Levante ale lina Mito była uruchomiona.

Na normalnych fotkach w cywilnej wersji wygląda imo bardzo dobrze :)
Ciekawe jak wrażenia na żywca.
No i pięknie jej w bieli :P

No a ja chciałem właśnie napisać ze moim zdaniem to jedne z nielicznych aut ostatnich czasów któremu biały kolor szkodzi. Bardzo pospolicie wyglada moim zdaniem biała, zachwycam się fotkami za to innych kolorów.

biała ma przód jak szturmowiec z Gwiezdnych Wojen:) ktos tutaj zestawiał te fotki....
z tyłu zaś to auto, bez czterech rur, jako żywo przypomina nowe wcielenie skody superb.
a mam pytanie, dotyczące tunelu środkowego: jak mocno ogranicza miejsca na nogi w srodku, z tyłu?

Anderson, szczerze, to nie interesowałem się tyłem zupełnie i nawet gdyby nie było tylnej kanapy, to bym jej braku nie zauważył :D
Co do ciasnoty ,to trudno mi się odnieść w porównaniu np do 159, ponieważ obecnie jeżdżę większym autem i gdy wsiadam do 159, to sprawia wrażenie ciasnej, dlatego celowo nie pisałem nic o środku Giulii.

PS
Nie tak dawno, dziennikarze dostali do testów kilka cywilnych Giulii (z tego co pamietam, to chyba 3 sztuki) i zapewne niebawem pojawi się wysyp recenzji o wnętrzu, prowadzeniu itd. Będą "ochy" i "achy" :D

Ostatnia edycja:
No a ja chciałem właśnie napisać ze moim zdaniem to jedne z nielicznych aut ostatnich czasów któremu biały kolor szkodzi. Bardzo pospolicie wyglada moim zdaniem biała, zachwycam się fotkami za to innych kolorów.

QV biel nie szkodzi :D

zresztą nie tylko biel

Porównajcie zwis przedni 155 i Giulii :D.
to moja 155 to sie wypowiem ze nie ma co porownywac bo stoi na sprezynach eibacha ze sportpack'a ale ja nie o tym chcialem a o mojej przygodzie z jazda testowa.
Tak sie zlozylo ze zapisalem sie na jazde testowa qv... w tym samym dniu telefon od konsultanta ktory nie potrafil wypowiedziec nazwy modelu i rozwinac wv ze potwierdza i ze jeszvze w tym tygodniu beda dzwonic z salonu.... mysle sobie fart.
tydzien pozniej kolejny konsultant pyta czy nafal jestem zaintetesowany qv.... odpowiedz pozytywna. w kolejnym tygodnou telefon juz z salonu... z tym ze nie z pytaniem o jazde tylko zlizenie oferty ;). mysle sobie fajnie by bylo poznac ceny (watku jakos specjalnie nie skedze auto widzialem we frankfurcie. podoba mi sie bardzo a malkontenctwo i marudzenie malo mnie interesuje ;))
Zlozylem wiec chec poznania cennika na wersje qv z hamulcami ceramicznymi z fotelsmi carbo i kolorem rosso com..... pracownik mial problem z kolorem ;)
Koniec koncow od 3 tyg ceny ani oferty ani widu ani slychu.... i powiedzcie mi jak tak niekompetentni ludzie maja sprzedac te auta komus kto jest chetny.... a co dopiero tym niezdecydowanym.... dramat

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

sorry za literowki pierwszy raz w zyciu obsluguje forum z telefonu ,)

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Jak widać zdania są podzielone . Moim z dniem biała robi mega robotę. W zasadzie ja mogę wziąść nawet różowa żeby tylko była benzyna w automacie. Może byc wersja bieda. Obojętnie. Jak myślicie ile będzie kosztować giulia za 4 - 5 lat? Taka sprowadzona do rejestracji. Może być lekko puknieta. 30k pewnie będzie mało. .

Wysłane z mojego HTC Desire 320 przy użyciu Tapatalka

Auto wartosci 140k w podstawie,po doposazeniu jakies 160k i chcecie po 4 - 5 latach kupic je za 30k ?? Za 30,to trzeba sie troche wytezyc by kupic zadbane 159,to gdzie giulia nawet przerysowana...
Po 4 latach ,powiedzmy,ze te 60 k ,trzeba bedzie miec ,a raczej blizej 70 za auto salonowe.

Jestem jeszcze ciekawy ceny automata w USA. Na copart.com podejrzewam że będzie można ustrzelić hita. Albo qv. albo 280ps jak będzie. Taki plan :) Narazie jednak sfera marzeń :)

Wysłane z mojego HTC Desire 320 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót