Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
I jeszcze jedna ciekawa liczba, w maju u nas sprzedano 188 tipo a audi A3 173 szt.
Bo jeśli nie Alfa, to co?
Średnica zawracania Giulii: 10,8m
Dla porównania 'wasza' Mazda 6: 12m
Inne auta FWD (typu Mondeo, Passat)- 11,5-12m, a taki kompaktowy Golf 10,9m.
Auto idealnie nadające się do miasta.
Sam sobie odpowiemPytanie, czy w takim razie samemu można przełączać tryb RWD/AWD? No i wiadomo już, że to Haldex raczej, a nie Torsen.
"The electronically controlled coupling (ECC) is at the heart of the system’s capability. In contrast, viscous-coupling systems require some degree of front-to-rear slip before torque is transferred to the rear wheels."
Ale tego zdania nie rozumiem. Czy on potrzebuje, czy właśnie nie potrzebuje minimalnego uślizgu, żeby dołączyć napęd?
Średnica zawracania Giulii: 10,8m
Dla porównania 'wasza' Mazda 6: 12m
Inne auta FWD (typu Mondeo, Passat)- 11,5-12m, a taki kompaktowy Golf 10,9m.
Auto idealnie nadające się do miasta.
Dla zainteresowanych – pojawiły się już instrukcje Giulii w języku angielskim:
1) instrukcja dla 2.2 JTD i 2.9 V6: hXttXp://goo.Xgl/ycA6kb
Potwierdzenie najmocniejszej wersji 2.2Automatic transmission, 2.2 JTD 180 HP RWD engine (UK gal/litres) - 2.02 UK gal (9.2 lt)
Automatic transmission, 2.2 JTD 210 HP AWD engine (UK gal/litres) - 2.00 UK gal (9.1 lt)
GETRAG G217 manual gearbox (UK gal/litres) - 0.31 UK gal (1.4 lt)
a "smaller engines" zwykle nie mają 380Nm (i więcej po wirusie).7/ Two-Stage 6-Speed Manual Passenger Car Gearbox; Getrag 217
(...)
Since this gearbox is designed for smaller engines, the design is more compact and cost-effective that the one in Figure 12.5.
Oczywiście masz rację. Źle napisałem. Chodziło mi o to, że spośród konkurencji w swoim segmencie najlepiej nadaje się do miasta (BMW 3er ma 11,3m).Idealnym autem do miasta jest Mito, sedana o długości ponad 4,6 m do jazdy głównie po mieście bez sensu jest kupować a już na pewno nie w dieslu.
w najnowszym, papierowym Top Gear test Giulii Q (tu tekst trochę inny http://www.topgear.com.pl/testy/pierwsza-jazda/alfa-romeo-giulia-qv-nowy-rozdzial-test/sggpcl)
końcowa ocena 9/10
w porównaniu z konkurencją M3 i C63 AMG jest dobrze: lepiej się prowadzi, lepiej brzmi niż M3, jest tańsza i lżejsza
i do takiego poziomu powinniśmy równać Giulię - nie tam jakieś Passeratti czy Mazdy, tylko seria 3, A4 i C klasa - i z tej puli Giulia musi wyrwać klientelę.
w porównaniu z konkurencją M3 i C63 AMG jest dobrze: lepiej się prowadzi, lepiej brzmi niż M3, jest tańsza i lżejsza
i do takiego poziomu powinniśmy równać Giulię - nie tam jakieś Passeratti czy Mazdy, tylko seria 3, A4 i C klasa - i z tej puli Giulia musi wyrwać klientelę.
ja jestem zdania, że żodyn kierownik wyżej wymienionych aut nie spojrzy nawet w tą stronę - oni wybierają samochody innym kluczemAleż nie Alfa nie musi się wysilać by konkurować z VW - 150 tys kosztuje VW CC albo MAzda 6 w dieslu)
konkurencją dla BMW, Audi czy Merca będzie tylko kiedy jakość auta i proces sprzedaży będzie na podobny poziomie. Na razie musi przekonać do siebie ludzi i konkurować z wypasionymi VW, Mazdą, Volvo, Lexusem, może Oplem Insignią 4x4 itp. Kluczowa dla przyszłości alfy będzie jakość produkcji i materiałów. Przy tych cenach to jest już droga tylko w jedną stronę - albo będzie na wysokim poziomie albo definitywny koniec z marką.
(światło waliło mi w aparat...)Kolego: rybakmj ale z tym sformułowaniem że cyt(...) C klasa wyglada duzo atrakcyjniej (...)(post z 09.06.16 godz 16:18) to już grubo PRZESADZIŁEŚ. Ja wiem ze o gustach się nie dyskutuję ale wybacz obecna C-klasa nawiązując chyba do S-klasy, z tymi wielgachnymi reflektorami i tak samo wielkimi światłami z tyłu wygląda jak dwutonowa wielka ciężka (zawalidroga) krowa. Co ty wypisujesz. Alfa przy niej to zwinny lekki pełny gracji sportowy sedan z przymrużonymi oczami (reflektorami) niczym puma szykująca się do skoku. (co tu w ogóle porównywać -jak kiedyś słyszałem to porównywać kwiat do krawężnika)
Pozdrawiam forumowiczów