[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nie pamiętam kiedy i na jakim portalu to czytałem, ale Sergio poważnie myśli o fuzji FCA+GM. Kto wie, czy nie zacznie przeciągać w czasie wszelkich premier w koncernie, bo znów numerem jeden w jego biznesplanach będą kolejne fuzje. Nie byłby to może zły plan, aby postawić się VAGowi jako nowy gigant. (W VAGu podobno to dopiero początek smrodu, o dieslach 3.0 i benzynach na pewno słyszeliście. O spadku produkcji np. w Poznaniu również. Ponoć to dopiero początek- słowa znajomego z branży vw. Nie ukrywam, ciekawi mnie ta sprawa). W tym momencie właśnie atak Giulią SW byłby dobrym ruchem, podczas gdy na rynku jest zamieszanie. Druga sprawa, śmiem przypuszczać, że w związku z zamieszaniem z emisją spalin, być może samo FCA musi przekonstruować silniki. Kto to wie...
Mój typ to:
Alba FCA poważnie przymierza się do fuzji z GM i na tym się skupia.
Albo afera spalinowa wymusiła u nich zmiany w konstrukcji choćby 2-litrowej benzyny?

Albo afera spalinowa wymusiła u nich zmiany w konstrukcji choćby 2-litrowej benzyny?
Na to nie wpadłem, ale faktycznie może to być jakiś trop, zwłaszcza jeśli te obejścia w sofcie były tajemnicą poliszynela i wszyscy stosowali a tylko VW wpadł.

Na to nie wpadłem, ale faktycznie może to być jakiś trop, zwłaszcza jeśli te obejścia w sofcie były tajemnicą poliszynela i wszyscy stosowali a tylko VW wpadł.

Choć benzynowym silnikom ponoć zarzucają tylko nieosiągalnie niskie spalanie podane przez producenta(?).

Absurdy w polityce Serdżia nie mają precedensu, wszyscy naokoło produkują samochody i mnożą modele, tylko ten buraczany sweterek pitoli i pitoli a marka powoli znika z rynków na dobre.
Dokładnie, nie wiem co robi ten kolo, zarząd to chyba banda kretynów wierząca w "ręce które leczą" Serdżio i jego obietnice że za X miesięcy FCA będzie gigantem. Tak na logikę, koleś nie wprowadza NIC nowego na rynek podczas gdy konkurencja sypie jak z rękawa nowymi modelami a on tylko obiecuje "ofensywę" modelową. To dokładnie tak samo jak w naszym rządzie, opozycja zawsze ma pełne szuflady ustaw które chce wprowadzić, śmieszne że Ewka powiedziała to w ciągu tygodnia po przegranej więc skąd nagle te ustawy skoro wcześniej gówno zrobili?
Serdżio robi dokładnie to samo, pieprzy farmazony o wielkości FCA ale swoimi działaniami zwija się z rynku. Ewidentnie gość jest w niewłaściwym koncernie, potrafi tylko kalkulować na słupkach jaka to fuzja z Chryslerem jest biznesem tysiąclecia.
Jeśli tak jak kolega wspomniał FCA zamierza się jeszcze zasadzić na GM to cały koncern upadnie bo obecne działania prowadzą w prostej linii w tym kierunku a nie od dziś wiadomo że wielkie molochy nie mają szans przetrwania na rynku.

Także chyba spełnił swoją obietnicę - wypuścił Giulię, sprzeda jej trochę ale później zwinie markę albo i cały koncern z rynku, ot "geniusz".

"Skąd te opóźnienia? Wszystko przez kłopoty gospodarcze w Państwie Środka."
No jasne każdy pretekst jest dobry.
Podobno Giulia miała przede wszystkim podbijać USA...

Ta informacja że chodzi o rynek Chiński, to ewidentna zmyłka, myślę
że zorientowali się że wszelkie "odchyłki" od norm i od katalogów (folderów)
już nie przejdą i potrzebują czasu.I mają dużo szczęścia że nie zdążyli GIULI
wprowadzić na rynek Amerykański

Maccolini odpowiada na zarzuty odnośnie podobizny do BMW serii 3.

https://www.car24news.com/alfa-romeo-says-giulia-design-inspired-by-156-not-the-bmw-3-series/

Generalnie Giulia nie przypomina mi BMW. Po prostu nie jest to Alfa jaką znamy. Dobrze wiemy, że firmie przyda się sprzedaż większej ilości aut. Głęboko wierzę, że tak się stanie, bo nie wyobrażam sobie sytuacji w której Alfa Romeo by zbankrutowała.
Auto ma coś w sobie co powoduje, że mamy dziwne uczucia. Bo spodziewaliśmy się kolejnej bomby jeżeli chodzi o wygląd a tutaj proszę. Nie każdego zadowolono. Przód uważam, że jest najlepszym elementem i jest jak dla mnie powalający. Profil niestety nudny, przede wszystkim drzwi i klamki. Jeżeli chodzi o tył, to niby wszystko jest ok, mało modernistyczny, brakuje jakiejś nowoczesności. Z drugiej strony nie mogę oprzeć się ważeniu, że coś tam jest czego nie dostrzegam i ciągle szukam, co powoduje że nie mogę oderwać od auta oczu. I mówię to w pozytywnym tego słowa znaczeniu.

Niemniej szkoda, że taki start ma nowa Giulia. Zrobili nowe logo w nadziei, że nadchodzi rewolucja potem fenomenalny wynik na Nurburgring(7:39) no i pojawiły się hejty i opóźnienia w produkcji. Auto na pewno doczeka się liftu tyłu i profilu.

Ciesze się jednak, że do góry trafiło to i że komentują sprawę. Może skoro auto ma przesuniętą premierę to wprowadzą jakieś poprawki stylistyczne... Oby nie odbiegali na więcej modeli jednak tak od swojej tradycji ponieważ wtedy marka popadnie w zapomnienie.

Ostatnia edycja:
Co wy z tym BMW. Czemu nie np. Mazda 6?

Ostatnia edycja:
Coś kolega Belfer teraz milczy a tak żarliwie bronił i Gulii i Sergio... pisał, jak to wszystko gotowe, pracują pełną parą...
no komedia.
Ta sytuacja to kompromitacja całego pomysłu na reaktywacje alfy romeo. Niestety, niebawem marka podzieli los Lancii.
Robić promocję modelu w czerwcu 2015 i wprowadzać go do sprzedaży rok później???
Ludzie, są granice absurdu.

Coś kolega Belfer teraz milczy a tak żarliwie bronił i Gulii i Sergio... pisał, jak to wszystko gotowe, pracują pełną parą...
no komedia.
Ta sytuacja to kompromitacja całego pomysłu na reaktywacje alfy romeo. Niestety, niebawem marka podzieli los Lancii.
Robić promocję modelu w czerwcu 2015 i wprowadzać go do sprzedaży rok później???
Ludzie, są granice absurdu.

Czyli 6 lat bez następcy 159 tym chcą zachęcić ludzi do kupna i odrodzenia marki.

Dokładnie jeden przypadek i wielkie halo,pierwszy raz spotykam się z takim czymś,być może felerne zaciskni albo dziwne ekspoloatowany,różne są przyczyny.
Ile by nie było afer w koncernie VW to ludzie i tak będą kupować vw audi i resztę,dlaczego?bo nie narobiła sobie lipy tak jak inna marka.
Ludzie nie będą rezygnować z marki tylko dlatego,że jakiś egzemplarz ma rdzę na zaciskach.
Problem to jest tam gdzie nie ma następcy od 5 lat i tam gdzie jest to ciągle przekładane,tym można tylko pogorszyć opinie o marce,która i tak jest beznadziejna,sami o tym wiecie.
Temat jest o Giulii i bez sensu pisać o innych koncernach,tamte koncerny dobrze sobie dają radę i co z tego,że nazywane są przez was szarakami itp.ale ludzie i tak będą kupować niemca....dlatego 70 procent aut na polskich drogach to auta niemieckie
I po co porównywać AR do BMW gdzie co chwile jest nowy model co z tego,że taki sam,ale coś się dzieje,ludzie nadal widzą w tej marce potencjał,auta tej marki wzbudzają zainteresowanie,emocje.
W tej marce są paskudne modele,ale i tak ludzie to kupują,dlaczego?bo jest systematyczność w modelach nikt nic nie przekłada,wychodzi nowy model i ludzie lecą kupują czy to na firme czy jak tam chcą
w czerwcu była premiera i jeszcze w tym roku Giulia powinna być już w sprzedaży,ileż można czekać?przecież to jest robienie klienta w bambuko.
Najbardziej szkoda mi z tego wszystkiego Lancii.
Auta na tył napęd i premium,co za głupota,większej głupoty nie słyszałem aby napęd miał coś wspólnego z premium,audi od zawsze jest premium i koniec wy tego nie zmienicie.

Ostatnia edycja:
Panowie, straszycie upadkiem marki, jak spie#dolina umysłowa powrotem PiS do władzy. Coś tam słychać, ktoś coś bąknie i już kilka stron hejtu i żalu. Dajcie spokój wreszcie!

10 dni temu jakiś Włoch przyfocił Giulię na ulicy: https://twitter.com/MtTiro/status/661269775960678400

attachment.php

attachment.php

A poza tym nowa Giulia miała prezentację w Dubaju i Japonii. Wiedzą tam też o opóźnieniu i zwyczajnie czekają trzymając kciuki: http://jp.autoblog.com/2015/11/08/alfa-romeo-giulia-suv-delayed/
A tutaj jest recenzja na nowym polskim blogu http://3dosetki.pl/alfa-romeo-giulia-premiera
Anglicy kategoryzują nową Giulię na równi z Jaguarem XE do walki z maszynami niemieckimi - http://europe.autonews.com/article/...romeo-giulia-face-tough-battle-against-german

Trochę więcej pokory i spokoju!

L.

Załączniki

• Giulia_fotospia2.jpg
    Giulia_fotospia2.jpg
    201.6 KB · Wyświetleń: 487
  • Giulia_fotospia1.jpg
    Giulia_fotospia1.jpg
    143.6 KB · Wyświetleń: 491
Pleciesz kocopoly. AUDI nigdy nie aspirowalo do miana premium, poczytaj historie marki. Dopiero jakiś mokry sen szefa VW sprawil ze zaczeli produkowac drogie samochody. Konstrukcyjnie to jednak wciąż auta dla ludu i ilość zer na metce tego nie zmieni. Audi Premium to jest tylko pod remiza w podwarszawskiej wsi.
Audi zaczęło aspirowac do Premium wraz z początkiem serii A. Wcześniej to były po prostu dobre trwałe auta ( audi 80 b3/b4). również drogie.
Zaczęło się wraz z A8 A6. Teraz bez dyskusji to jest Marka Premium. Co więcej była lepiej robiona w latach 2000-2010 niż BMW, które wnętrze miało gorsze materiałowo niż audi.

Ale to temat o Guili więc off topy na bok.
6 lat bez następcy to jest tragedia, bo zamiast utrzymywać skromny ale jednak rynek Alfa będzie musiała praktycznie zdobywać rynek od zera, co patrząc na te opóźnienia, opinie o marce i pewnie wyższe ceny nie będzie łatwe.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

A się wam nudzi :D. klepiecie i klepiecie te posty. Jak trzeba będzie poczekać na Alfę to się poczeka. Dobra maszyna... dobrze robią, wszystko jest w porządku jest git, pozdrawiam dobrych chłopaków i niech się to trzyma niech dobry przekaz leci - że zacytuje klasyka internetu.

A się wam nudzi :D. klepiecie i klepiecie te posty.

Najzabawniejsze , że ten wątek o wszystkim i o niczym będzie się ciągnął przez najbliższe kilka miesięcy . Mod powinien ten wątek zamknąć na pół roku do czasu aż przyjdą jakieś konkrety w sprawie Giulii tj. ceny , wyposażenie ,możliwości skonfigurowania i zamawiania aut .

A się wam nudzi :D. klepiecie i klepiecie te posty. Jak trzeba będzie poczekać na Alfę to się poczeka. Dobra maszyna... dobrze robią, wszystko jest w porządku jest git, pozdrawiam dobrych chłopaków i niech się to trzyma niech dobry przekaz leci - że zacytuje klasyka internetu.

Jak trzeba będzie poczekać to się poczeka. Nic dodać, nic ująć :)

Amortyzatory
Powrót