[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Giulia jest pięknA... ale powiedzcie chlopcy... stać nas na nia będzie za 5...8..10 lat....niby nic... ale dla pokolenia 85 oznacza to ze bedziemy mieć po 45 lat...

wysłane z WC

a mozliwosci finansowe pozostawcie chetnym ....

a mozliwosci finansowe pozostawcie chetnym ....

Pewnie to samo pisali na forum SAAB-a pół roku przed tym, jak się firma ze**ała... Były stada ludzi, którzy pisali "Save SAAB" i byli gotowi jechać na drugi koniec Europy, żeby protestować przeciwko upadkowi SAAB-a. Tylko jakoś nikt nie chciał kupować nowych SAAB-ów :).

ale ja swoim postem wcale nie mialem na mysli robic czegos w rodzaju nawolywania do ratowania itp
ale jak ktos bez pojecia o moich ( i wielu innych ) finansach
pisze ze kogos bedzie stac na cos za 5 10 15 lat to pisze pierdoly i tyle
kogos moze byc stac ale nie bedzie chcial kupic i juz
kwestie finasowe pozostawiam kupujacemu i tyle

no fajne

ale jak juz pisalem :
czekam na oferte wersione biedazzione
:-)
bez super alu itp :-)

Alu to akurat możesz ogarnąć. Ale silnik to raczej 2.0 turbo benzyna i bez navi i skóry . A cena to coś powyżej passata.

na .....uju chyba
czekamy zatem na wersje bida

To jest moja wersja (prawie) bida czyli mój przyszły samochód ;) Usunąłem antenkę, znaczek QV, wylot na błotniku, dodałem chromowane listwy przyokienne i klamki a także listwę na progu zamieniłem na połyskującą. Do tego scudetto i listwy we wlotach zderzaka. Felgi z 159 pierwsze z brzegu, ale nie wiem jak z ich wielkością, myślę że w tym napompowanym nadwoziu 18" to może być zdecydowanie za mało. Spoiler tylny chyba zostanie i w najtańszej wersji bo nawet podstawa będzie szybka, tylko pewnie nie karbonowy. A no i w środku bordowe skóry oraz obicie deski.

attachment.php

- - - Updated - - -

Zapomniałem o blachach na przodzie. Pokazana na premierze QV jest raczej na rynek US bo nie ma tablicy z przodu która psułaby efekt, ale i kierunkowskazy chyba w europejczykach powinny być na bokach/błotnikach?

171269-alfa_giulia_2015_a-giulia2rej.jpg

Załączniki

• giulia2.jpg
    giulia2.jpg
    63.9 KB · Wyświetleń: 211
  • giulia2rej.jpg
    giulia2rej.jpg
    64.6 KB · Wyświetleń: 735
Zapomniałem o blachach na przodzie. Pokazana na premierze QV jest raczej na rynek US bo nie ma tablicy z przodu która psułaby efekt, ale i kierunkowskazy chyba w europejczykach powinny być na bokach/błotnikach?
Blachy z przodu nie wymagane (4C) a kierunek jest w lusterku. Na US musi być obrys boczny - tu brak.

Ta wersja co przedstawil alphamale jest ladniejsza niz topowa przedstawiona przez koncern Fiat.Jak tak ma wersja wygladac bida to jest lepiej niz dobrze.Trzeba jednak poczekac na finalna wersje

A obrysówka to musi być oddzielne światło? Bo może dlatego nie tylko dla stylu te światła przednie i tylne zachodzą tak na błotniki, to byłoby całkiem uniwersalne rozwiązanie.

attachment.php

Załączniki

• kierunek.jpg
    kierunek.jpg
    82.9 KB · Wyświetleń: 642
Ostatnia edycja:
Kolejny VT z rejestracją w zderzaku, ale i z oznaczeniem modelu pod znaczkiem AR. IMHO taka wersja mi się najbardziej podoba :D
attachment.php

Załączniki

• 11057880_10206926996275701_6983136769347858263_n.jpg
    11057880_10206926996275701_6983136769347858263_n.jpg
    34.2 KB · Wyświetleń: 657
Całkiem przyjemna ta wizja wersji podstawowej. Ja bym dodał jeszcze światła przeciwmgielne.

Dodam jeszcze , że Jaguar jak i Mazda mają duż wspólnego z linia BMW

A także z Dacią Logan. MSPANC. Bajdurzenie osiąga nieznośny poziom absurdu...

Może źle odczytałeś to, co napisałem. Giulia w moim subiektywnym odczuciu to nie jest brzydki samochód. Jest śliczny, ale nie ma efektu WOW. To za mało, żeby zapomnieć o całej reszcie: wnętrzu (pierwsze zdjęcia mnie nie przekonują), jakości wykończenia (niewiadoma) i przede wszystkim tak zwanym "bang for bucks". I tutaj wpływamy na ocean porównań bardzo przyziemnych, gdzie w moim prywatnym rankingu XE S jest wysoko.

Trzymam kciuki za sprzedaż (wygląda na to, że dobrze określili grupę docelową) i czekam na więcej...

czekamy zatem na wersje bida

Wersja Gulii QV może się podobać lub nie, nie ma ona jednak większego wpływu na to, jak ten samochód zostanie odebrany przez rynek.
Tak mocna odmiana została wprowadzona głównie po to, żeby przekonać Amerykanów i Chińczyków, że Alfa romeo to marka tego samego kalibru co Trójca Niemiecka.
W Europie sprzedaż tej wersji będzie śladowa - a serwis będzie się odbywał pewnie w serwisie Maserati :)
Reszta wersji benzynowych będzie oparta na nowej benzynie 2 litrowej w różnych wariantach mocy i tak na prawdę od tego właśnie silnika zależy jak nowy model zostanie odebrany przez rynek.
Specjalnie nie piszę o dieslach, bo te pewnie będą niezłe ale w samochodzie o tym charakterze niewiele to pomoże.Najważniejsza jest tu główny motor benzynowy, musi być lepszy od TBI, powiem więcej, musi być lepszy od 2.0 TFSI.
Jest to warunek, żeby Gulię można było nazwać udaną Alfą.

Lepszy od 2.0 TFSI to akurat żadne wyzwanie...

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót