[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Belfer podobno 2.99 kg na 1 PS także kilogramów pewno wyjdzie ciut więcej. [emoji14]

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

To masz raptem ~1520 kg. Mało sedanów ma takie parametry:)

co byś poprawił?

Wygląd przodu. Światła mi się nie podobają choć ich "przymrużona" linia już tak. Dla mnie za bardzo wchodzą na błotniki (i tu przyznam rację, że wygląda jak Mazda czy BMW). Tył bardzo przypomina Gibli a przypomnijcie sobie jak wyglądają światła tylne w 156, 159. Nawet Gulietta ma fantastycznie narysowane tylne światła. Tu wygląda tylko przeciętnie jakby stylista zrobił robotę na odwal się (a przecież obecnie, przy istnieniu ledów, można chyba wymyśleć coś na czego widok nie będzie się chciało samochodu wyprzedzać:)). Wnętrze mi się nawet podoba ale nie lubię dużej ilości elektronicznych wyświetlaczy, ekranów, świecidełek itp. Nie wywołują u mnie ślinotoku. To tyle na szybko. Pzdr.

Panowie, na moto.pl jest takie zdanie:
To także pierwszy model, który otrzymał odnowione logo Alfy Romeo.

co to znaczy?

Panowie, na moto.pl jest takie zdanie:
To także pierwszy model, który otrzymał odnowione logo Alfy Romeo.

co to znaczy?

Nowe logo Alfy
attachment.php

Załączniki

• CIRehW2UwAA8bns.jpg
    CIRehW2UwAA8bns.jpg
    31.3 KB · Wyświetleń: 741
to tak jak skoda
też ma czarną kurę a nie zieloną
poyebało ich
wzięli liternictwo do skody a teraz styl kolorystyki logo.

Zmieniła się czcionka i zniknęła złota obwódka.

361.jpg

to tak jak skoda
też ma czarną kurę a nie zieloną
poyebało ich
wzięli liternictwo do skody a teraz styl kolorystyki logo.

Sprawdzamy, szukamy a potem piszemy. Tak trudno w google wyszukać, że to nie jest główne logo? Poza tym jedni lubią schab ze śliwką a inni smalec. Mnie się np czerwone auta nie podobają ale nie posądzam ich posiadaczy o to, że są "poyebani". Każdy sobie tak konfiguruje, jak lubi albo na ile mu wystarczyło...

kiedy wg.Was można spodziewać się jakiś konkretów dot pozostałych silników i wersji wyposażenia?

Nie będę oryginalny jeśli powiem, że wygląda jak połączenie BMW M3 z Maserati Ghibli.
Moim zdaniem design jest po prostu slaby, niczym się nie wyróżnia. Wystarczy porównać do prezentacji 156 czy 159, czyli ostatniej prawdziwie pięknej Alfy.
Szkoda, że na dzisiejszym rynku samochodów wszystkie auta wyglądają tak samo, i to nie jest przesada.

Jedyne co ratuje Giulie to napęd na tył - świetna sprawa, jedyny słuszny napęd dla prawdziwej Alfy :)
To będzie jej ogromna zaleta i mam nadzieje, że takie rozwiązanie zostanie wprowadzone w innych modelach AR.

Logo monochromatyczne pojawiało się w latach 60-tych ,a nawet wcześniej. Widzę że Alfa próbuje na siłę wrócić do lat minionych gdzie najpierw projektowano pojazd do sportu, a później go cywilizowano. To co dziś widzieliśmy to jest prawdopodobnie najmocniejszy wariant z wszystkimi bajerami. Poczekajmy trochę jak będzie wyglądała wersja dla kowalskiego z Jtd pod machą i zaciskami z Opla Combo. Jeżeli chodzi o stylistykę jest zbyt wulgarna i nie ma klasy. Co z tego że jest "ładna" jeżeli nie jest DAMĄ.

Ostatnia edycja:
na początku byłem na nie, ale im więcej zdjęć i filmów oglądam tym bardziej mi się podoba. W końcu zaciski za przednią osią (mój fetysz������) mocna wersja, duża gama silników, napęd na tył, w miarę niska masa, same plusy. Cieszmy sie, że alfa w końcu coś pokazała i będzie mieć CALE TRZY auta w ofercie (4c nie liczę), zamiast narzekać na guziki, czcionkę, etc.

Ostatnia edycja:
Sprawdzamy, szukamy a potem piszemy. Tak trudno w google wyszukać, że to nie jest główne logo? Poza tym jedni lubią schab ze śliwką a inni smalec. Mnie się np czerwone auta nie podobają ale nie posądzam ich posiadaczy o to, że są "poyebani". Każdy sobie tak konfiguruje, jak lubi albo na ile mu wystarczyło...

czego się mnie czepiasz człowieku?
co sprawdzamy?
gdzie ja piszę o kimkolwiek, że jest poyebany?
daj sobie na luz

mnie się podoba obecne logo, znaczy dotychczasowe i mam prawo wyrazić swoje zdanie, od tego jest forum.
Logo AR to najładniejsze logo w branży moto.
Tymczasem oni go upraszczają.
Ciekawe czy to uproszczone będzie się nadal złuszczać i blaknąć na furze wartej półtorej stówy....

Ciekawe kiedy usuną symbole religijne z logo.... Dziwne że ostał się jeszcze krzyż i saracen....

Amortyzatory
Powrót