[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ostatnia edycja:
Nie łapię za słówka - po prostu jakoś trudno mi uwierzyć, że będzie sobie można zamówić samochód za 80% oficjalnej polskiej ceny... Obojętnie, w jakim kraju w Europie się będzie kupować.

Nie łapię za słówka - po prostu jakoś trudno mi uwierzyć, że będzie sobie można zamówić samochód za 80% oficjalnej polskiej ceny... Obojętnie, w jakim kraju w Europie się będzie kupować.

U brokerów kupiłem/zamawiałem do produkcji Audi z 20% rabatem , BMW f10 z 20% rabatem , na nowe BMW 5 o kodzie G30 broker u którego kupiłem F10 zakomunikował mi że będzie miał rabaty dochodzące do 25% tylko trzeba poczekać około 1-1.5 roku od wejścia na rynek , dlaczego w przypadku Alfy rabat 20% od katalogu nie miałby być możliwy ?

WOW, czy przez to mam rozumieć, że ludzie kupujący samochód w Polsce nie potrafią liczyć? Serio pytam, bo z tego, co się orientuję, w BMW 10% to raczej mało realne, chyba bliżej 8% da się wycisnąć maksymalnie w Polsce.

Te Twoje % odnoszą się do porównania z ceną salonową w Polsce, czy np. masz rabat 20% na BMW, ale kupujesz w, powiedzmy, Belgii, gdzie ten sam samochód jest 7% droższy, więc realnie wychodzi ok. 13%?

WOW, czy przez to mam rozumieć, że ludzie kupujący samochód w Polsce nie potrafią liczyć? Serio pytam, bo z tego, co się orientuję, w BMW 10% to raczej mało realne, chyba bliżej 8% da się wycisnąć maksymalnie w Polsce.

Te Twoje % odnoszą się do porównania z ceną salonową w Polsce, czy np. masz rabat 20% na BMW, ale kupujesz w, powiedzmy, Belgii, gdzie ten sam samochód jest 7% droższy, więc realnie wychodzi ok. 13%?

Tak od polskiej ceny katalogowej . Brokerzy tak zresztą każą robić , konfig według PL cennika i od tej ceny dają rabaty ( u dealera BMW było 7% rabatu w tamtym czasie dla zwykłego Kowalskiego a u brokera na to samo auto tak samo wyposażone 20% ) . Ale nie róbmy OT , jeśli masz jakieś pytania bardziej szczegółowe to PW .

Patrzę na to foto już kilka minut i się zauroczyłem :-)
59.jpg

ps. świetnie wygląda w tym ujęciu

L.

ja też...drabinki jak w sali gimnastycznej na wf-ie w podstawówce :D

Bylem dzisiaj w salonie w Cardiff na jezdzie probnej Giulia 2.2 180 z automatem i taki widok mnie zastal:

IMG_0315.jpgIMG_0316.jpgIMG_0317.jpgIMG_0318.jpgIMG_0319.jpgIMG_0320.jpg

Też chcę się tam wybrać. Brytyjskie prawo jazdy jest wymagane?

Nie, nie jest wymagane.

Ogolnie to wersja Q nie daja sie przejechac ale Giulia 2.2 180KM z automate to po prostu poezja. W polsce jezdzilem 2.2 180 z manualem i bez zastanowienia bralbym automat. Zmiany biegow sa bardzo szybkie i prawie ich nie czuc. A te lopatki przy kierownicy!!! Super!

Ja mialem dokladnie taki sam widok w Belfascie/Newtownabbey, z tym ze od razu na przywitaniu jazda probna 2.2 automat wersja bogata wyceniona na 36tys funtow. i po godzinie popadlem w taki zachwyt, ze juz nawet Q, 4C i Fiata 124 spider abartha nie obejrzalem, co wlasciwie bylo glownym celem dosc dalekiej przejazdzki i pojechalem do domu bez zdjec, ale przynajmniej umowiony na jazde probna benzynka.:)

Co do Q, to nie ma jeszcze jazd probnych. Mimo tego, na peryferiach Europy/Uk jaka jest Irlandia Polnocna 6 sztuk Q juz zamowionych.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót