[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Mnie natomiast strasznie dziwi brak benzyn 2.0...
Dwa m-ce temu jechałem giulia 180AT i mi mega sie spodobała, ale ponieważ obecnie skłaniam sie ku benzynie postanowiłem poczekać
W salonie podczas przejażdżki byłem przekonywany ze pod koniec października będę wersje demo PB, tymczasem jest połowa listopada i nigdzie jeszcze nie widziałem nawet testu takiej wersji
Kolejne opóźnienia... rok sie kończy - koszty potrzebne... a giulii w benzynie brak
O co chodzi?

BMW to taki sam marketing teraz jak Alfa 159 JTDm dla przykładu - tłuścioch reklamowany jako wyjątkowe auto ze sportowymi korzeniami bla bla bla... To samo jest teraz z bawarkami, z prawdziwego BMW z każdą wersją zostaje coraz mniej, liczy sie tylko marketingowa papka żeby słupki byly jak trzeba i kabona sie zgadzała.

Mnie natomiast strasznie dziwi brak benzyn 2.0...
Dwa m-ce temu jechałem giulia 180AT i mi mega sie spodobała, ale ponieważ obecnie skłaniam sie ku benzynie postanowiłem poczekać
W salonie podczas przejażdżki byłem przekonywany ze pod koniec października będę wersje demo PB, tymczasem jest połowa listopada i nigdzie jeszcze nie widziałem nawet testu takiej wersji
Kolejne opóźnienia... rok sie kończy - koszty potrzebne... a giulii w benzynie brak
O co chodzi?

Alfy to tak wyjątkowe auta, że prawdziwy handel nimi ma miejsce gdy powoli stają się oldtimerami. Nowe w większości można sobie tylko obejrzeć na prospektach, jak przystało na ekskluzywną włoską markę.
Robię sobie żarty, ale czy aby to nie AR robi sobie żarty z tej garstki klientów która nie zapomniała jeszcze, że istnieje w ogóle taka marka?

..... cieszy taki głos, Quadrifoglio, bo to głoś trzeźwości w morzu głosów fanatycznych. Mnie się Giulia, powoli bo powoli ale jednak zaczyna podobać. Również chciałbym sprawdzić benzynę ale dają tylko diesla 2.2.

Robię sobie żarty, ale czy aby to nie AR robi sobie żarty z tej garstki klientów która nie zapomniała jeszcze, że istnieje w ogóle taka marka?
Bo ta "garstka klientów", która skorzystała z możliwości jazd próbnych, jakoś się nie pali do kupowania diesli po 200 tys. Koniec roku się zbliża, a zapasy na stocku nic się nie zmniejszają, mimo upustów po 10%. To po co jeszcze mają do tego dorzucać benzyny z 2016 roku, skoro od razu trzeba je będzie wystawić z dużym upustem :)

Za przyjemności w życiu się płaci. Czym byłoby życiem bez przyjemności? Wegetacją. Życie by przeżyć, zaspokojenie najprostszych potrzeb.
Ludzie, którzy kochają swoje auta dokładają do nich i cieszą się z nich, tak powinno być. Jedni wolą hazard, niektórzy duużo palą, inni lubią wycieczki, inni uwielbiają wydawać dużo na imprezy, tamci wydają ogrom na ubrania, a jeszcze inni - wydają mnóstwo pieniędzy na najnowsze komputery, telefony czy wyposażenie mieszkania. Dlatego gdy ktoś kupi auto, które traci na wartości te 30 000 zł rocznie, to oznacza, że to akceptuje. Że te 30 000 zł to niestety koszt, którego nikt nie lubi ALE to jednocześnie koszt, który daje w zamian radość. Ten kto kupi najnowszy komputer cieszy się, że ma 60 klatek na sekundę, gdy inny nie zobaczy różnicy od 40 wzwyż. A wyprowadzka z żoną do wspólnego, nowego domu? Też koszt, ale jaka radość w zamian?

Właśnie to zrobiłem :)

Właśnie to zrobiłem

Ale że jak? Tak po prostu?

To całe pisanie tu nie dało Ci nic do myślenia :sarcastic:

Wiesz, popełniłeś kilka błędów: nowe - nie używane, diesel ponad 2 litry, nie - (dowolna każda inna bo i tak lepsza marka), i pewnie przepłacone :haha:

a jak to jeszcze twoja pierwsza Alfa...

no ale... jesteś w końcu nowy.

Serdeczne gratulacje :yes4:

Ostatnia edycja:
;).
Tak, przyznaje się popełniłem kilka błędów, ale to nic rekompensuje mi wszystko wyglądem

A tu informacje o zapowiedzi Fabrizio Curci EMEA zmian w zakresie sprzedaży AR i podejścia salonów do klientów, które ma być bardziej zaangażowane, obejmować wprowadzenie w salonach pełnych palet próbników lakierów oraz tapicerek na modelach, tak aby można ich dotknąć, czy pooglądać w różnym świetle - a nie tylko w pdf'ie na wydruku.

http://www.clubalfa.it/19088-alfa-romeo-giulia-cambiano-le-strategie-vendita.html

;).
Tak, przyznaje się popełniłem kilka błędów, ale to nic rekompensuje mi wszystko wyglądem

Mi to wygląda na akcję typu:
SZ: Czy macie dostępną już tę dużą Alfę w sedanie?
AR: Tak.
Sz: Ok.
AR: PIN i zielony :D

Gratulacje oby więcej osób, które się nie pienią i AŚ nie czytają :)

Mnie to rozbawił marketing, dzwonią z infolinii co by umówic jazdę testową 2.0 benzyną, dochodzimy do porozumienia, termin pada na czwartek (17.11). Dzisiaj telefon z salonu i wiadomość, że samochód bedzie pod koniec listopada. A potem dziwne ze sprzedaż leży.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mnie to rozbawił marketing, dzwonią z infolinii co by umówic jazdę testową 2.0 benzyną, dochodzimy do porozumienia, termin pada na czwartek (17.11).

To i tak nie jet źle. Umówiłem się na jazdę próbną na infolinii, gdy Giulia wchodziła na rynek - miał ktoś zadzwonić z salonu i ustalić termin - do tej pory bez telefonu. Jakiś czas później umówiłem się na jazdę próbną na infolinii Giuliettą, zadzwonił ktoś z salonu, ustaliliśmy termin. Miał zadzwonić i potwierdzić bo może coś się zmienić itd. - do tej pory bez telefonu. W obu przypadkach dostałem ankietę "zadowolenia" z jazdy próbnej. Jakiś czas temu kliknąłem, że chcę umówić się na jazdę próbną Fiatem Tipo i zaczęły się głuche telefony od Fiata. W ciągu 4 dni dzwonili do mnie w ten sposób, że gdy odbierałem to osoba dzwoniąca (lub system automatyczny, trudno stwierdzić) się rozłączała. Po tygodniu ktoś zadzwonił zapytać czy jeszcze chcę się tym fiatem przejechać. Biorąc od uwagę głuche telefony straciłem zainteresowanie.

Specjaliści.

Jak mawia pewien dość znany brytyjski prezenter telewizyjny "some say..." Janusze.

Z drugiej strony, czy aby nie jesteś zbyt niecierpliwy, i za łatwo się nie zniechęcasz? Coś mi się zdaje, że z takim nastawieniem i podejściem do sprawy to szybko nie odbędziesz jazdy testowej autem Grupy FCA w Polsce.

Ale mogę się też mylić :niesmialaedzia:

Pozdrawiam.

Amortyzatory
Powrót