Wg. mnie liczy się bardziej przyjęcie Giulii i jej sióstr oraz opinia jaką po sobie zostawi. Jak będzie dobrze, to Alfa przeżyje bo kolejne wozy będą się coraz lepiej sprzedawać. Jak nie, to Alfa pójdzie droga Lancii.
To oczywiste i poza dyskusją. Choć nie... własnie to jedno stwierdzenie jest tu powtarzane na setki sposobów, jakby każdy kto je powtarzał dokonywał jakiegoś epokowego odkrycia - ale przynajmniej fajnie nabija ilość postów, zwłaszcza tym co je powtarzają co kilka wpisów, nie dając temu wątkowi nic innego.
ale po co to ironizowanie? patrz na przytoczone tutaj wyniki sprzedaży: one jednoznacznie dowodzą, że auto, mimo paru miesięcy na rynku, nie sprzedaje się. Liczby nie kłamią. Oczywiście, należy wierzyć, że sprzedaż jednak ruszy, choć na razie nic na to nie wskazuje.
Ironia wydaje mi się właściwą formą odniesienia do twojego stylu wypowiedzi w tym wątku. Czasami je ignoruję. Nie zawsze mogę, bo AR jest mi bliska.
Co do wyników sprzedaży, to nie dowodzą one na chwilę obecną niczego, o czym ktoś, kto interesuje się
Giulią i deklaruje, że życzy powodzenia projektowi - o ile nie jest ignorantem lub manipulatorem - doskonale wie, albo wiedzieć powinien.
Skoro tak lubisz liczby, to poświęć chociaż część tej energii którą wydatkujesz na kolejne wpisy o tej samej treści, poszukaj danych, i przedstaw je wszystkim czytającym.
A chodzi o ustalenie ile
Giulii (2.2D i Q) zostało wyprodukowanych od premiery jaka miała miejsce 19.04.2016 r. do np.30.09.2016 r.
Jaka jest dzienna skala produkcji.
Ustal też ile AR ma salonów - póki co w Europie - i ile w związku z tym zostało do nich zamówionych egzemplarzy demo;
potem postaraj się dodać ilość samochodów przeznaczonych do promocji i pokazów w mediach.
Mając to, pozostanie już tylko postarać się o informację, o dostępności Giulii na rynkach europejskich (gdzie, od kiedy) oraz ilości zamówień dokonanych w poszczególnych krajach w kolejnych miesiącach przez odbiorców niezwiązanych z FCA, i dodać informację o rzeczywistym czasie oczekiwania na odbiór zamówionego auta.
Zestawienie tabelaryczne byłoby idealne.
Co do braku oznak ożywienia sprzedaży, to możesz poczuć się niebawem zawiedziony, ponieważ
Alfa Romeo jest tymczasem marką
która w Paryżu zaprezentowała
Giulię
Quadrifoglio AT8
Veloce Q4 2.2D AT8 210 KM #205
Veloce Q4 2.0 MA AT8 280 KM #205
Q2 2.2D AT8 #212
Q2 2.0 MA AT8 #212
a tu stoisko AR na tegorocznym Salonie w Paryżu
https://www.youtube.com/watch?v=hd7FKggRzDM