[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Kilka konkretów odnośnie oferty na flotową Giulię za 124900. Można ją doposażać, ale nie we wszystko (chyba chodzi o to, że nie można modyfikować tego co jest w pakiecie Flota). Dlatego czujników parkowania przednich akurat nie da się dołożyć. .

no to zamyka droge do flot... żaden szanujący się macho z firmy nie podejmie decyzji o zakupie auta do flot bez części czujników do parkowania.... Dziś to powinien być absolutny standard w coraz bardziej ciasnych i zatłoczonych miastach i upakowanych parkingach.... Niepojęty brak wyobraźni ludzi z FCA.

- - - Updated - - -

[TABLE="class: model-table, align: center"]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD="align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[TR]

[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Jak tak dalej to potrwa to raczej nowych wersji nie będzie. Samochód od maja w ofercie a sprzedaż praktycznie żadna.

no niestety, również o tym pisałem. To auto nie ma konkretnego docelowego klienta. Dziś się tak samochodu nie sprzeda: zobaczcie jak szalone gamy odmian i modeli prezentują firmy, choćby Renault, pierwsze z brzegu. Każdy dobierze coś pod siebie. Giulia nie ma klienta, wiec się nie sprzedaje, pomimo waszych zaklęć albo jawnej agresji wobec tych, co trzeźwo patrzą.

Sprzedaż Giulii w Europie do sierpnia:
[TR]
[TD][/TD]
[TD="align: center"] [h=5]Alfa Romeo[/h] [h=5]Giulia[/h] [h=5]2016[/h] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]January[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]February[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]March[/TD]
[TD="align: right"]19[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]April[/TD]
[TD="align: right"]48[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]May[/TD]
[TD="align: right"]236[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]June[/TD]
[TD="align: right"]1.334[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]July[/TD]
[TD="align: right"]999[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]August[/TD]
[TD="align: right"]752
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Jak tak dalej to potrwa to raczej nowych wersji nie będzie. Samochód od maja w ofercie a sprzedaż praktycznie żadna.

Link?

Sprzedaż Giulii w Europie do sierpnia:
[TR]
[TD][/TD]
[TD="align: center"] Alfa Romeo

Giulia

2016
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]January[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]February[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]March[/TD]
[TD="align: right"]19[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]April[/TD]
[TD="align: right"]48[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]May[/TD]
[TD="align: right"]236[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]June[/TD]
[TD="align: right"]1.334[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]July[/TD]
[TD="align: right"]999[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]August[/TD]
[TD="align: right"]752[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Czyli Alfa Romeo zbankrutuje? :(

Integrale: a ja jestem we Włoszech i miałem dziś bardzo ciekawą rozmowę z właścicielem salonu Alfy: mają sporo zamówień w szczególności na benzynę. Mają około 6 zamówień na diesla i 11 na benzynę. To dane z września :)

Alfa nie zbankrutuje bo to tylko brand. :)
Samochodem,który miał być prekursorem nowego rozdania był 4c. To był hallo car.
Giulię wprowadzili aby sprzedawać 100.000 rocznie - takie są założenia SM co w tej chwili jest jakąś kompletną abstrakcją.
Zupełnie nie rozumiem czemu nie wprowadzili jej równolegle na rynek amerykański. Wchodzący do sprzedaży w tym samym okresie Fiat 124 Spider jest już sprzedawany w USA i to z niezłym wynikiem. W sierpniu sprzedali tylko w USA 460 szt co w połączeniu z Europą daje w sierpniu podobną sprzedaż co Giulia a przecież to niszowy roadstar.

Alfa nie zbankrutuje bo to tylko brand. :)
Samochodem,który miał być prekursorem nowego rozdania był 4c. To był hallo car.
Giulię wprowadzili aby sprzedawać 100.000 rocznie - takie są założenia SM co w tej chwili jest jakąś kompletną abstrakcją.
Zupełnie nie rozumiem czemu nie wprowadzili jej równolegle na rynek amerykański. Wchodzący do sprzedaży w tym samym okresie Fiat 124 Spider jest już sprzedawany w USA i to z niezłym wynikiem. W sierpniu sprzedali tylko w USA 460 szt co w połączeniu z Europą daje w sierpniu podobną sprzedaż co Giulia a przecież to niszowy roadstar.
Bo nie wejdą z dwoma wersjami benzynowymi. Potrzebują jeszcze V6 która jest w trakcie testów. Mają też drobne problemy z radiem cyfrowym SDARS.

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka

Ładne przyśpieszenie będzie miała Giulia Veloce :D " Il 2.0 Benzina 280 cv è il motore più potente disponibile su Giulia: va da 0 a 100 km/h in soli 4,9 secondi ".
Aż nie chce mi się wierzyć. Jak to osiągnęli? To o 0.6s mniej niż takie 300KM 335i... Aż taka różnica masy? wcześniej gdzieś było podawane 5,5s i tego bym się raczej trzymał.

Bo nie wejdą z dwoma wersjami benzynowymi. Potrzebują jeszcze V6 która jest w trakcie testów. Mają też drobne problemy z radiem cyfrowym SDARS.

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka

Ile tych samochodów z silnikiem v6 sprzedadzą rocznie....? 1000 szt max
Myślę że jeżeli dalej w Europie sprzedaż będzie oscylowała na poziomie 1000-800 szt miesięcznie to nie wprowadzą Giulii na rynek amerykański bo tylko zwiększy to koszty.
Jak sprzedaż 159 spadła do ok 20.000 rocznie to skasowali model. Nikt nie będzie dokładał w FCA do produkowania samochodu, który będzie się sprzedawał w ilości 12-15 000 szt rocznie a nie wiadomo czy nawet tyle uda się sprzedać......

Poczekajmy na rzeczywiste egzemplarze benzynowe. Na razie nikt takich jeszcze nie widział więc sprzedaż w Stanach nie miała sensu. Opóźnienia z tym silnikiem są nieprofesjonalne, ale z werdyktami wstrzymałbym się do końca roku.

a nie wiadomo ......

Otóż to, jak mawia pewien radiowy trójkowy redaktor, trafiłeś tym "w sedno tarczy".

Nie wiadomo, a tyle słów... :girl_wacko:

Poczekajmy na rzeczywiste egzemplarze benzynowe.

Nieeee "pojojczmy" jak najwięcej (domyślasz się z kim), że nie sprzedaje się auto, które nie trafiło jeszcze do sprzedaży (PB), tak jest... suuuuper :edziahurra:

I niepotrzebnie się trudziłeś z tą Veloce w temacie obok, bo "wieszcze" już wywróżyli czarny koniec Giulii. Biedna, może nawet nie zobaczyć USA. Żal.

Ostatnia edycja:
Integrale: a ja jestem we Włoszech i miałem dziś bardzo ciekawą rozmowę z właścicielem salonu Alfy: mają sporo zamówień w szczególności na benzynę. Mają około 6 zamówień na diesla i 11 na benzynę. To dane z września :)

We Włoszech? Tam sprzedaż diesla w Giulietcie to było chyba 70% albo więcej...

Aż nie chce mi się wierzyć. Jak to osiągnęli? To o 0.6s mniej niż takie 300KM 335i... Aż taka różnica masy? wcześniej gdzieś było podawane 5,5s i tego bym się raczej trzymał.

Zobacz na filmik w temacie obok #205, z Quatroruote (czas 2.10") - dane 0-100 km/h 5.2 s i v-max 240 km/h.

Ostatnia edycja:
Muszę przyznać, że Giulia Veloce w tym niebieskim kolorze, z żółtymi zaciskami wreszcie wywołała u mnie zachwyt wizualny :P
W połączeniu z 280KM i Q4 będzie to naprawdę fajne auto. Oby tylko dźwięk nadążył za resztą i cena nie zwaliła z nóg :)

Dziwna tylko ta prędkość maksymalna... czemu 240? Przy 280KM i 8 biegach na pewno dałoby się szybciej pojechać - zakładam że jest ograniczona elektronicznie. Tylko jeśli tak, to czemu nie 250? Dlaczego Giulia jest wolniejsza od całej niemieckiej konkurencji? :P

Ostatnia edycja:
Eee,, mi się taka kolorystyka (bijący po oczach niebieski i żółte zaciski) zbyt playboyowata wydaje, no ale kolorów do wyboru jest trochę.
Natomiast trochę już nie jestem pewien czy dobrze rozumiem, że Veloce czyli 280 konna będzie tylko Q4 ???

Niby te Q4 ma możliwość rozdzielenia napędu 100% na tył, więc byłoby fajnie, gdyby dołożyli taki tryb aby zablokować to na sztywno, a samo Q4 miało nie ważyć aż tak dużo, więc może być ciekawie.

No, 70kg to jedna osoba, to niemało, plus komplikacja dodatkowa w razie serwisu itd.

Za to nie do przecenienia w zimie, na mokrym czy w podbramkowej sytuacji :)

Co do kolorystyki, rzecz gustu, mi się wydaje Veloce takim złotym środkiem pomiędzy ostentacyjnym czerwonym, a mega spokojnym szarym ;)

Zobacz na filmik w temacie obok #205, z Quatroruote (czas 2.10") - dane 0-100 km/h 5.2 s i v-max 240 km/h.
Z filmiku evo gość mówi 0-60 w 5.2s (czyli 96km/h, bo UK), więc jednak to 0-100 może być w 5.5-5.6s. Ale poczekajmy na jakieś oficjalne dane, wtedy będzie jasne na 100%.
Co nie zmienia faktu, że czy 5.5, czy 5.2 to i tak osiągi bardzo dobre i nie ma strat w napędzie.

Za to nie do przecenienia w zimie, na mokrym czy w podbramkowej sytuacji :)

Co do kolorystyki, rzecz gustu, mi się wydaje Veloce takim złotym środkiem pomiędzy ostentacyjnym czerwonym, a mega spokojnym szarym ;)

No nie widziałem go na żywo, może nie jest tak "jarzeniowy" jak na zdjęciach. Ale chyba jest :)
A czerwony w Alfie nie jest ostentacyjny, to jej naturalny kolor. Ferrari też świetne jest w czerni na przykład. Ale pełnia jego bezkompromisowa - to tylko rosso ferrari .
Ale oczywiście , to pierdółki , byle takie dylematy istniały jak wybór koloru :)

Co do śliskiego, to na pewno systemy ratujące są tam na wysokim poziomie. W końcu mocniejsza Q ma tylny napęd czysty i nie jest zakazana jako narzędzie śmierci , to i 280 koni jest prawdopodobnie do poskromienia i nie zabija, zresztą kompletny laik się nie będzie za taki wóz brał raczej.

Amortyzatory
Powrót