A to fajny bajer! Podoba mi się!
Ciekawe, czy można będzie taką małą rejestracja-naklejkę używać? Niby bez homologacji, ale może będą przymykać oko na to.. Szkoda 'psuć' wygląd auta.
Ja się zgadzam jak najbardziej z Krzysztofem. Na pewno FCA tego tak nie zostawi, promocja będzie ale później. To nie jest facelift istniejącego modelu, tylko nówka sztuka, więc po co ludzie mają iść do salonu nie wiedząc kompletnie co się po Giulii spodziewać i nie móc nic przetestować/obejrzeć/dotknąć.
To może mi wytłumaczycie w takim razie logicznie dlaczego inne kraje miały akcje reklamowe od jakiegoś czasu, choć też nie od razu mieli wszystkie wersje?
Zapytaj znajomych co to Giulia. Tylko nie "alfisti". Podejrzewam, że 90 % nie będzie miało pojęcia, że chodzi o nowy model alfy.
Zamawiając dziś Diesel'a dostaniemy ją fizycznie w październiku. Benzynę końcem października lub początkiem listopada. Promocję modelu przewiduje się na wrzesień... Więc ludzie zamawiający auta od wczoraj są jakieś 1,5 miesiąca do przodu w stosunku do FCA... To jest kuriozum!
Przeciętny Niemiec, Austriak, Holender, Włoch, Francuz itd już dawno widział film reklamowy w TV/Internecie, mógł dostać katalogi w salonie, cennik lub ofertę finansowania. W Polsce (która oczywiście jest marginalnie traktowana po części z racji na słabe wyniki sprzedaży AR) tego nie było i nadal nie ma a mimo to zamówienia na ten samochód są.
Więc nie twórzcie swojej teorii odnośnie prawidłowego działania FCA Poland, bo to nie ma nic z zasadami rynku do czynienia. Na dzień dzisiejszy nie ma w Polsce żadnej Quadrifoglio. Jeśli się pojawią w sierpniu będzie dobrze. Miały być początkiem przyszłego miesiąca a teraz znów przesunięto termin. Najbardziej realny jest wrześniowy i wtedy też mają być sesje zdjęciowe z tym autem. Jeśli to szybko o garną to będziemy mieli jakieś 3 miesiące opóźnienia wobec reszty Europy... To nie jest norma.
Pisałem też o dostępności aut w parku prasowym na sierpień... Przecież dziennikarze/bloggerzy z innych państw mieli te auta ponad miesiąc temu do dyspozycji. Zachar z Autocentrum do niedawna nie miał żadnej informacji o tym aucie a na zapytanie o samochód do testów otrzymał właśnie informację, że w sierpniu coś będzie dostępne

Żenada na całej linii w wykonaniu FCA.
- - - Updated - - -
Belfer, same Fiaty 500 jeżdżą po Krakowie z logo ŚDM, jako obsługa.
O ile pamiętam, już na początku roku zostały przekazane organizatorom pierwsze sztuki.
Fiat jest widoczny na ŚDM.
Zapewne sam Papież wolałby jeździć takim, a nie wypasionymi limuzynami.
To wiem. Bo widziałem je już w KRK. Ale mi chodzi o fakt podany przez Maznasa. Mogli więcej ugrać ale zostało to co teraz mamy.
- - - Updated - - -
wymiar tablic jednorzędowych w PL to
520 x 114 mm
Niemcy :
520 x 110
Francja :
520 * 110
Szwajcaria :
przednie - 300 * 80
tylne jednorzędowe - 500 * 110
Austria 520 * 120 - // większe niż nasze 
Włochy
przednie - 360 * 110
tylne- 520 * 110
Ramki które są często na autach sprowadzanych są uniwersalne i zmieszczą tablicę Austriacką , Niemiecką jak i Polską. Mimo tego ża każda z nich różni się wymiarem.
Ale myślę że ten temat nie jest warty dalszej dyskusji
Mi chodzi właśnie o ramkę. Ona mieści zarówno nasze, jak i zachodnie. Rzadko kto ma same rejestracje z przodu a ramka jest częścią, która bardziej wystaje.
- - - Updated - - -
Pomyśl nad sobą lepiej i wytłumacz dlaczego nie, geniuszu, a nie głupie hasełka rzucasz.
Ja podałem co najmniej kilka argumentów. Jeśli ich nie widzisz, to czytaj temat dokładnie i zainteresuj się sytuację Giulii w Europie a nie rzucaj "mądre hasełka" bez poparcia faktami...
Dziękuję za docenienie mojej skromnej osoby ale na drugi raz wycieczki personalne zachowaj sobie na ewentualną dyskusję na PW. Tutaj postaraj się pisać konkrety i na temat.