[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja tu widzę ciężki dostęp do komory silnika, chyba zakładają niższą awaryjność niż poprzednie modele :)

To sa podstawowe halogenowe reflektory. Bieda wersja

No tu właśnie ciekawe jaka będzie możliwość konfiguracji wersji i cen opcji.
Ja bym się wcale nie obrażał jakby były możliwości wyboru np. braku ksenowów, podgrzewania siedzeń, czujników parkowania, asystentów linii i innych pierdółek a suma tych opcji dałaby przeskok na silnik mocniejszy na przykład czy lepszą skrzynię. Tylko pewnie znając życie mocniejsze wersje będą od razu powiązane z kilkoma kosztownymi dodatkami i nie będzie można z nich zrezygnować dla zakupu serca samochodu, a nie bzdetów typu ledy, navi, kamerki i inne zbędniki tylko komplikujące później właścicielowi i polmozbytom życie -bo żyjące swym własnym życiem :)

- - - Updated - - -

No chyba nie będą sobie robić jaj żeby w tych czasach założyć reflektory bez dziennych ledów do takiego auta

Ojej ależ to by urągające temu.. hmm no czemu właściwie ? było ? :)
mogą być dzienne ( z pełną automatyką ich przełączania na zwykłe) bez LED'ów - na halogenach. Prościej , taniej, też działa.

Juz bym odzalowal i kupil ksenony,bo podstawa wieje arhaizmem strasznym.
Stokilkanascie tys. budzi duzy optymizm. Cena podobna do 159.

Zależy od ceny tej opcji. Obecne halogeny świecą lepiej niż ksenony 156 czy 166. I jestem pewien że przez halogen zamiast ksenona nikt nie zginie czy ucierpi w inny sposób z braku widoczności nocą. Oczywiście obecne ksenony są jeszcze lepsze :) Jednak to kwestia priorytetów - o ile ktoś stanie przed wyborem takim oczywiście. Wg mnie lepiej kupić "bidę" bezledową i bezksenonową, ale wydać te pieniądze na przykład na coś takiego jak wyjazd na 3 dni łojenia Giulii na prawdziwym torze - np. takie coś :

http://www.trackdays.pl/?page_id=327

(podejrzewam że ksenony to min 5 tys będzie - wystarczy na taki wyjazd j.w. na pewno a chyba to ciekawsze niż "mam ksenony" ? :)

To sobie wyobraź, że jedziesz na przegląd. Wymiana oleju. Dostajesz auto z powrotem, a tam np. olej na minimum. Co z tego, że wliczone, co z tego, że nie zapłacę za dolewkę, ale muszę tracić czas, wracać do serwisu i znowu czekać... Albo wymieniasz heble, po paruset km włącza się kontrolka, że hamulce zużyte... I teraz wracaj ileś tam km do serwisu, żeby okazało się, że źle założyli w ASO hamulce! Co z tego, że dadzą ci nowe jak tracisz czas.
I mówię tu o 'zwykłych' przypadkach. Są jeszcze kwestie dużo poważniejsze (typu branie oleju w 2.0TFSI, kolektory w V6), gdzie serwis (a właściwie całe VAG) robi problemy. Co z tego, że wymienią ci za darmo. Ale nie po to się płaci grube pieniądze na dzień dobry, czy potem przy przeglądach, żebyś jeszcze musiał sam latać, ich pilnować i użerać się z nimi.
Płacę - wymagam; a widać. że wśród marek premium coraż słabiej to działa...
Niestety muszę się z Tobą zgodzić- mnie ASO VW i sam VW jako gwarant zniechęciło do tego stopnia że z moim VW CC rozstaliśmy się po 7 miesiącach i 4 tkm.
ale uważam jedno- wracając do ceny Giuli- jeśli będzie to poziom mniej więcej 159 to nie powinno być kłopotu ze zbytem.

Ostatnia edycja:
To nie mozna powiedziec "mam ksenony" i pojechac na taki wyjazd?

Można. Lecz znam życie i obserwuję jednak że zaskorniaki wpadaja na bzdety a poźniej "szkoda auta bo tyle kosztowało". Są oczywiście wyjatki.

Nikt nie zwrócił uwagi ale ta wersja "bida" ma halogeny w zderzaku.

A dlaczego to jeździ jeszcze w kamuflażu? Jakaś paranoja... Za 3 tygodnie niby będzie można zamawiać, a do testówki nie można nawet zajrzeć :D.

Juz bym odzalowal i kupil ksenony,bo podstawa wieje arhaizmem strasznym.
Stokilkanascie tys. budzi duzy optymizm. Cena podobna do 159.

Nawet jeśli podstawowy diesel będzie kosztował te sto kilkanaście tys. to trzeba pamiętać, że będzie to wersja dla większości nie do przetrawienia z zewnątrz i wewnątrz, gdyż będzie maksymalnie zubożona i pewnie z podstawowymi brakami w wyposażeniu. Jak wchodziła Giulietta to też była wersja podstawowa za 69900, która była w cenniku ale nikt jej nie kupował, bo nie miała wyglądu ani wyposażenia.
W przypadku Giulii nie jest ważne ile będzie kosztowała podstawowa wersja, istotne jest ile będzie kosztować przyzwoita z wyglądu i wyposażenia wersja benzynowa :)

Oczywiście, że nie można robić zdjęć. Nikt nie chce pokazywać produktu testowego... w tej testówce pewnie syf kiła i mogiła :) Albo po prostu nie jest tak jak AR chciałaby prezentować.

Oczywiście, że nie można robić zdjęć. Nikt nie chce pokazywać produktu testowego... w tej testówce pewnie syf kiła i mogiła :) Albo po prostu nie jest tak jak AR chciałaby prezentować.

NIe zauważyłem żeby syf był, wszystko na swoim miejscu normalnie zmontowane

Nawet jeśli podstawowy diesel będzie kosztował te sto kilkanaście tys. to trzeba pamiętać, że będzie to wersja dla większości nie do przetrawienia z zewnątrz i wewnątrz, gdyż będzie maksymalnie zubożona i pewnie z podstawowymi brakami w wyposażeniu. Jak wchodziła Giulietta to też była wersja podstawowa za 69900, która była w cenniku ale nikt jej nie kupował, bo nie miała wyglądu ani wyposażenia.
W przypadku Giulii nie jest ważne ile będzie kosztowała podstawowa wersja, istotne jest ile będzie kosztować przyzwoita z wyglądu i wyposażenia wersja benzynowa :)

159 2.0 136 z navi,ksenonami,klimatronikiem ,czujnikami itp,kosztowala ponizej 120 tys.( fakt koncowka produkcji) .
Giulia nie moze byc maxymalnie biedna,bo jednak jakies standardy obowiazuja.

Co do ksenonow,to nie wyobrazam sobie jazdy noca bez nich. Mowa tu o bezpieczenstwie,a to jest nieprzeliczalne,a juz napewno nie na jazde torowa.
Licze,ze swiatla matrycowe beda min. w opcji.

..
Giulia nie moze byc maxymalnie biedna,bo jednak jakies standardy obowiazuja.

Co do ksenonow,to nie wyobrazam sobie jazdy noca bez nich. Mowa tu o bezpieczenstwie,a to jest nieprzeliczalne,a juz napewno nie na jazde torowa.
Licze,ze swiatla matrycowe beda min. w opcji.

Alfy raczej nie miały takich całkowitych golasów, nawet Impression już wyglądały i coś tam miały w standardzie.
Co do ksenon / halogen - to naprawdę zależy jak jest zrobiona lampa. Współczesne halogeny są naprawdę bardzo dobre i nie trzeba sobie nic wyobrażać tylko wsiadać i jechać - żadnego niebezpieczeństwa nie ma. To nie taki przeskok jak halogen / ksenon kiedyś w 156. Ledy, matrycowe, laserowe - wszystko fajnie póki działa. Ale to Alfa Romeo nie zapominajmy.
Natomiast ksenony zdaje się są od jakiegoś czasu ograniczane jeśli chodzi o lumeny - aby nie było potrzeby spryskiwaczy i poziomowania stosować. Coś tak gdzieś mi się obiło o uszy. I przy okazji można nowe żarniki wprowadzić kilkukrotnie droższe :) Co tam Giulia będzie mieć - zobaczymy.

Amortyzatory
Powrót