[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
taaak:) skrzyżowanie szturmowca z Gwiezdnych Wojen z czołgiem... Ja myślałem, że tylko Niemce robią panzerwageny...
Masakra... TO MA BYĆ ALFA ROMEO? TEN CIĘŻKI GROTESKOWY KLOC, z zerowym prześwitem???

1520 kg z takim silnikiem to niby ciężki kloc? Gratuluję pomyślunku...

Halogen w wersji budget rozumiem, natomiast xenon ,kiedy konkurencja stosuje led i laser, to raczej słabo...

Wysłane z iPhone 6s za pomocą Tapatalk

e90_fotel2.jpg

Tak psioczycie na te taborety to macie dla porównania z f30 w wersji bieda.

Akurat zerowy prześwit to trademark alf od dawna. Co do ciężkości kloca, to pewnie chodziło o wizualną ciężkość.

Skojarzenie ze szturmowcem 100% racji ;)

Skoro niektórzy porównują linię boczną to dlaczego ja foteli nie mogę?

Pokaż załącznik 190428

Tak psioczycie na te taborety to macie dla porównania z f30 w wersji bieda.

Haha! Made my day! :D

Qrva Pany! Przestańcie pie.dolić, że bieda-edizione jest za bardzo bieda - ma być tanio, ale dawać frajdę, czyli mid-size sedan rwd w manualu i minimum te 150 kunia.
A tak poważnie, zapewniam Was, że jak cena będzie dobra, to to wozidło kupca znajdzie. My tu na Podkarpaciu zarabiamy maksymalnie połowę tego co paniska z dużych ośrodków, ale mamy ambicje i fantazje pozarzucać tyłkiem fury na parkingu pod tesko czy biedronką, więc dajcie spokój z hasłami typu led/laser w reflektorach. Masz hajs, to se domówisz ledy.

Ludvigus excited! ;)

Jak skoro opcja to xenony?

Prowokujesz? Jeżdżę Alfą 156 wyprodukowaną w czerwcu 2002 roku, która ma fabryczne ksenony. Nie były dostępne od początku produkcji AR156 tj. od 1997 roku, ale weszły później. Dlaczego w przypadku Giulii, jeśli auto będzie się sprzedawać, nie ma być liftingów i ulepszeń?
Jak małe dzieci chcecie wszystkie możliwe elementy wyposażenia, które występują u konkurencji, od początku produkcji, a wszyscy dobrze wiedzą, że tipo952 to nowe otwarcie marki. Wszystko w swoim czasie.

Poniżej kilka foto z ostatniego tygodnia z Twittera.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

L.

Załączniki

• 2016-02-08_01.jpg
    2016-02-08_01.jpg
    62 KB · Wyświetleń: 455
  • 2016-02-08_02.jpg
    2016-02-08_02.jpg
    141.3 KB · Wyświetleń: 458
  • 2016-02-08_03.jpg
    2016-02-08_03.jpg
    84.4 KB · Wyświetleń: 461
Dlaczego w przypadku Giulii, jeśli auto będzie się sprzedawać, nie ma być liftingów i ulepszeń?
Jak małe dzieci chcecie wszystkie możliwe elementy wyposażenia, które występują u konkurencji, od początku produkcji, a wszyscy dobrze wiedzą, że tipo952 to nowe otwarcie marki.
No proszę Cię... ksenony czy DRL-e jako lifting albo ulepszenie? To już pewnie kia venga ma to w standardzie.

I właśnie dlatego że to jest nowe otwarcie to powinien być położony nacisk na każdy detal. Nie wiem kto siedzi w dziale public relations, ale chyba bierze kasę za nic. Ile trzeba czasu żeby wykombinować jak choćby takie zdjęcia szpiegowskie przekładają się na całą otoczkę wokół tego auta? Nawet bieda wersje powinny jeździć maksymalnie wyposażone, żeby sobie wstydu nie robić fotelami rodem z fabii. A nie - poskładać jeden egzemplarz na targi moto a reszta niech jeździ z ceratą zamiast alcantary. Naprawdę z tego wszystkiego mi się wyłania taki (porównanie będzie) obraz projektu z branży IT, gdzie przetarg wygrany bo najniższa cena, a potem "całość da się op***ić trzema studentami", brak briefu, brak dokumentacji i wszystko łatane na ostatnią chwilę. Po czym i tak jest fuckup jak się odpali system transakcyjny :D

Naprawdę z tego wszystkiego mi się wyłania taki (porównanie będzie) obraz projektu z branży IT, gdzie przetarg wygrany bo najniższa cena, a potem "całość da się op***ić trzema studentami", brak briefu, brak dokumentacji i wszystko łatane na ostatnią chwilę. Po czym i tak jest fuckup jak się odpali system transakcyjny

Cóż, nie wiem jakie systemy i dla kogo pisałeś, ale takich projektów trochę już widziałem, a w niektórych nawet uczestniczyłem. Fakap był często prawie do końca ale jakoś się drużynową pracą dopchało z sukcesem. Życie.

ps. Nie mają pokazywać wersji dla ludu z prostymi siedzeniami, halogenowymi reflektorami, tworzywami zamiast karbonu i skóry w środku, żeby wstydu nie było? Kompleksy?

A tymczasem dzisiaj z rana Giulia edizione taniotta z hangaru szwagra:

attachment.php

attachment.php

L.

Załączniki

• Giulia_edizione_taniotta1.jpg
    Giulia_edizione_taniotta1.jpg
    87.1 KB · Wyświetleń: 606
  • Giulia_edizione_taniotta2.jpg
    Giulia_edizione_taniotta2.jpg
    119.1 KB · Wyświetleń: 602
Plotki o rzekomym opóźnieniu przez zły wynik testów NCAP zostały oficjalnie zdementowane...
A tutaj prezentacja u jednego z dealerów w Austrii: http://www.ht1.at/mediathek/6222/Automobile_Deschberger.html
Hostessy zdejmujące pokrowiec chyba z łapanki brali:) Czyli nie tylko w Niemczech myszy piszczą na widok kobiet...

Tu nie chodzi o wstyd a ni o kompleksy a o to że Gulia to ostatnia deska ratunku dla Alfy . Dlatego w stosunku to konkurencji , każda wersja , nawet podstawowa powinna wyróżniać się . To jedyna szansa że sprzedaż nowego modelu , pociągnie AR w górę i nie skończy się tak jak z Lancią .

Nie mają pokazywać wersji dla ludu z prostymi siedzeniami, halogenowymi reflektorami, tworzywami zamiast karbonu i skóry w środku, żeby wstydu nie było? Kompleksy?
Nie kompleksy, po prostu gdyby to było BMW czy volvo to nikt by uwagi nawet nie zwrócił, a giulia jest dla alfy ostatnią deską ratunku moim zdaniem. Już pal licho że się któraś tam spaliła, po to są testy żeby egzemplarze produkcyjne NIE płonęły tak łatwo, ale o przekaz dla publiki mogli by zadbać, zwłaszcza że to o wiele mniejsza inwestycja niż opracowanie samochodu od podstaw, a wygrać można tym całkiem sporo.

Od góry patrząc:
- Q z ksenonami i led
- zwykła z ksenonami
- zwykła z halogenową żarówką

Coś mi się zdaje, że Proxim i Oskar muszą kupić jedną lampę z demobilu na testy i już składać zamówienia na pakiet "LedRingProjektor plus black interior":)

Załączniki

• 945881_982357525143983_8360264144452036847_n.jpg
    945881_982357525143983_8360264144452036847_n.jpg
    66.1 KB · Wyświetleń: 270
hehe trzeba Mariusza z Auto DS zaprzęgnąć do pracy nad pakietem QV a jak nie to kątówką se sam zrobie te nacięcia w zderzaku.
Nawiązując do fotek Belfra to zwykły halogen na tle soczewki wygląda fatalnie. Traci Giulia z drapieżnosci .

Jak to możliwe, ze w dzisiejszych czasach w takiej klasie auta będą zwykłe halogenowe żarówki?
Przecież to wygląda jak... no w ogóle nie wygląda.
Chcesz powiedzieć, że ledy będą tylko w wersji Q?

Amortyzatory
Powrót