[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
No ale aż tak ? chyba nie zresztą, bo współczesne auto innej marki też mi pali jak instrukcja podaje - gdy użytkowane tak jak te Alfy.

No ale aż tak ? chyba nie zresztą, bo współczesne auto innej marki też mi pali jak instrukcja podaje - gdy użytkowane tak jak te Alfy.
Nie wiem, wystarczy że z czasem zaczęli testować na coraz większej wysokości nad poziomem morza, pewnie nie było to zdefiniowane w normie nawet w ogóle. Podobnie zaklejanie szpar nadwozia i inne sztuczki.

Poza tym spalanie współczesnych aut lepiej liczyć z ołówkiem, nie z komputera, bo też się można zdziwic ;]

Po pierwsze spalanie i emisja różnych substancji jest ze sobą powiązana. Oczywiście bez EGR, dpf, adblue czy katalizatorow nie dałoby się zbić emisji. Ale bez niskiego spalania też. Normy są takie, że silniki uturbione są w stanie w tych normach wykazać mikro-spalanie, ale na drodze wychodzi spalanie trochę większe. I to jest clue problemu.

Wedle informacji od Pana Massimo Romeo (swoją drogą dobre nazwisko, jak na pracownika FCA:)) odnośnie zwykłych wersji Giulii, zamówienia na te modele będą mogli przyjmować w kwietniu. Ale to są zamówienia... Relizacja może wyglądać różnie. Niby będą to auta produkowane w dużo większej liczbie ale będzie też więcej potencjalnych klientów. Jako, że ten salon ma bardzo dobre wyniki sprzedaży (lokalizacja, podatki itd), jest szansa, że będą jednymi z pierwszych sprzedawców tego modelu na równi z dwoma salonami w Szwajcarii i oczywiście we Włoszech.

Czy ten Pan powiedział, choćby w przybliżeniu co to oznacza, że realizacja może wyglądać różnie? (czerwiec? listopad?)

Jeżeli chodzi o VW to problem z nadmierną emisją CO2 (spalaniem) dotyczy silników TSI. Jak wiemy każdy koncern ma z tym problem. Natomiast afera spalinowa dotyczy oprogramowania fałszujące pomiary... a to już jest inna inszość:)

do tego spaliny lecą tylko ze środkowych rurek - te dwie to dla picu, czy mają się otwierać w jakimś tam trybie?

Umieszczałem w tym temacie zdjęcie rur wydechowych pod podłogą a na żywo widać było, że wszystkie 4 są używane.

fantastyczne są te rury, niezły odjazd. Sam robiłeś te fotki?

Jeśli to prawda, to Serio jest idiotą - chyba pierwszy raz użyłem na forum tego słowa, ale inaczej się nie da tego opisać... 2015 był rokiem chwały Jeepa, tak jak 2014 był rokiem chwały Maserati. U Maserati już tak sobie, Jeep w Europie pewnie też wyhamuje (ci, co chcieli, już kupili), a w 2016 będziemy mieli nową "gwiazdę" - czyżby Alfa, bo wyjdzie nowy model?

Nie wiem, chyba goni w piętkę. Generalnie to ja nie widzę żeby tam była jakakolwiek spójna koncepcja rozwoju marki.

Do innych modeli są tematy na forum. Tutaj skupmy się na jednym.
Ciężko będzie doczekać Genewy ale tam już nie mogą się wywinąć z konkretów odnośnie Giulii a na resztę nie liczę zbytnio.

Panowie, Jalopnik to prześmiewczy, tęczowy blog pseudo-moto szukający kaski dzięki kontrowersyjnym tekścikom.
Skomentujmy może jakieś źródło - wypowiedź Marchionne czy kogoś z FCA ale z oryginalne? Ktoś coś?

No to poczytajcie to samo, ale trochę bardziej oficjalnie: http://www.freep.com/story/money/ca...eeps-rams-under-new-production-plan/79393200/

Nic o Europie, nic o Alfa Romeo, nic o Fiacie czy Maserati - natomiast padło stwierdzenie, że Dodge Dart i Chrysler 200 zbyt słabo się sprzedaje (kilkaset tys. sztuk), natomiast samych SUV-ów JEEP-a sprzedali ponad 1.2 mln sztuk tylko w 2015 roku, a z produkcją Dodge-a RAM i JEEP-ami się nie wyrabiają. Tyle i aż tyle.

Natomiast z tego tekstu: http://www.metronews.it/16/01/28/alfa-romeo-la-giulia-“slitta”-fine-marzo.html
...wynika, że testują niektóre komponenty Giulii (czekają na certyfikaty dla nich) i dlatego na Giulię trzeba czekać deko później.
SUV w przyszłym roku + być może Giulia SW/Coupe będą w najbliższej przyszłości, ale pozostałe modele gdzieś w najbliższych 4 latach - generalnie mowa trawa, żeby coś napisać.
Od kwietnia Giulia cywilna ma pojawiać się w salonach... Genewo nadciągaj! :-)

A niemiaszki coś tam swoje gimpy odpalili i wyrenderowali - http://www.myauto24.net/2016/01/genf-2016-die-normale-giulia-zeigt-sich.html

attachment.php

attachment.php

L.

Załączniki

• Alfa-Romeo_Giulia_2.jpg
    Alfa-Romeo_Giulia_2.jpg
    27.9 KB · Wyświetleń: 472
  • Alfa-Romeo_Giulia_1.jpg
    Alfa-Romeo_Giulia_1.jpg
    37.8 KB · Wyświetleń: 479
Ostatnia edycja:
Żeby jeszcze ktoś chciał kupić... Obstawiam, że sekciarstwo zadziałało - gdyby SAAB czy tam NEVS bąknął, że wychodzi nowy SAAB, to pewnie by zajął 1. miejsce. Tylko samochodów nikt nie chciał kupować :).

Amortyzatory
Powrót