[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
e to pierdziele
no ale trudno
pekne tłoka w innym najwyzej i znowu wam opowiem
:cool:

Rok 2019 na naszym forum w dziale Giulia:

- Panowie, jak zdjąć zderzak od zwykłej Julki, żeby założyć ten od Quadrifoglio?
- Swap hamulców z 2,9 do JTDM, kto ma adaptery lub może zrobić?
- Jazda na elektrycznym ręcznym, próbował ktoś czy lepiej nie ryzykować?
- Fotele QV z anglika- można przerobić samemu i dodać regulację elektryczną?
- Ile Wam pali 2,2 w mieście?
- Gdzie w Krakowie/Poznaniu/Warszawie usunąć DPF, żeby przeszła nowy unijny przegląd?
- Chip Tuning benzyny, ile można podnieść i jakie macie wykresy z hamownii?

Mam nadzieję że się nie mylisz. I mam nadzieję że 2018 nie będzie wyglądał tak:
"Sergio Marchionne wprowadził korektę planów wydawniczych - Giulia cywilna trafi do sprzedaży już w drugiej połowie 2018. Spowodowane to jest kryzysem na rynku rosyjskim. Tymczasem z nowości w Genewie 2018 zaprezentowano 6ty lifting Giulietty i 12ty MiTo. Tym razem poprawiono scudetto - dodano poprzeczne żeberka. Lada chwila zostanie zaprezentowany pierwszy SUV alfy."

Mam nadzieję że się nie mylisz. I mam nadzieję że 2018 nie będzie wyglądał tak:
"Sergio Marchionne wprowadził korektę planów wydawniczych - Giulia cywilna trafi do sprzedaży już w drugiej połowie 2018. Spowodowane to jest kryzysem na rynku rosyjskim. Tymczasem z nowości w Genewie 2018 zaprezentowano 6ty lifting Giulietty i 12ty MiTo. Tym razem poprawiono scudetto - dodano poprzeczne żeberka. Lada chwila zostanie zaprezentowany pierwszy SUV alfy."

trafiłeś w sedno:))))))

8½J x 19,ET34-----
8,73 kg
10J x 19,ET41 ---- 9,30 kg

Całkiem lekkie te felgi :).

A do tego wedle KBA felg oraz ABE (dopuszczenie do ruchu/użytku) wychodzi felga specyfikacji GM/Opla. Czyli prawdpodobnie będzie to 5x110. Zresztą na IAA rozstaw wyglądał na większy niż 5x98.

Kurde piękna jest, no po prostu piękna. Za kilka lat Giulia będzie moja. Nie Quadrifoglio, ale jakaś mocna benzyna z tylnym napędem musi być moja!

Musi to na białorusi;) do tego czasu wojna bedzie joke

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

327.jpg

Po co dwie zaślepki w zderzaku (jedna zaślepka pewnie od miejsca wkręcenia kolucha do holowania a druga??) ... i te dwie małe zaślepki pod osłonami spryskiwaczy reflektorów - lepiej widać na zdjęciu białej julki od Raftera

Te małe pod spryskami to czujniki parkowania a te 2 większe zapewne otwory montażowe zderzaka.

Napisane z komóreczki!

Bardzo dobrze że są dwa otwory na ucho do holowania! - ostatnio przywaliłem na szczęście stroną gdzie nie było ucha. Ale jakbym nim uderzył i nie dało się wkręcić - nie było drugiego. Tak więc jest ewolucja w stosunku do 156 i inżynierowie myślą i przewidują różne sytuacje ;)

W innym wątku był przytoczony link do palety silników i napędów - nie wiem na ile prawdopodobna ta paleta.
http://moto.pl/MotoPL/1,88389,19193852,alfa-romeo-giulia-przeciek-znamy-juz-silniki.html
Ale jeśli tak, to zakładając że mamy do wyboru :
- 2.9 V6, 510 KM, 7-biegowa dwusprzęgłowa skrzynia, napęd na tył,
- 2.9 V6, 490 KM, 8-biegowy automat, napęd na tył.

to co by tu wybrać hmm.. :)

Wie ktoś czy "automat" to oznacza automat , ale z możliwością przejścia na manualne nim sterowanie łopatkami ? czy to tylko DSG ? No , jakby ona miała mieć jeszcze łopatki a nie drażek... to może Vki posprzedaję - będzie może na jakąś felge lekką jedną, no i sprawdzę zdolność kredytową :)
No podoba mi się ta Giulia, mimo że za sedanami nie przepadam, ale takie z krótkim tyłeczkiem jak 166 czy Giulia - mogą być. A może już po prostu wiek sedana osiągnąłem ? :) Kurcze, następny to będzie wiek SUV'a brrrr..., ciekawe czy Alfa się wyrobi na czas jego nadejścia ;)

Amortyzatory
Powrót