[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Auto z klatką i tylnym spojlerem.... i to ma być odpowiedź?
To BMW nie jest konkurencją dla QV'ki. GTS jest typową torówką dla cywili.

Jak dla mnie nic szczególnego/dziwnego. Auto 3 drzwiowe, bardzo różniące się od seryjnego jeśli chodzi o rozwiązania techniczne a do tego bez porównania mniej praktyczne.
Czas ładny, owszem ale to nie ta liga.
BMW 4 drzwiowe jest nadal w głębokim lesie:)

W taki sposób, to Mercedes może wyjechać na tor swoją maszyną F1 i pier***nąć czas nie do przebicia :D
I co, powiecie, że to odpowiedź Mercedesa? :P

klatka jest w pakiecie Clubsport, czyli może nie będzie w każdym GTS.
Mi bardziej chodziło o to, że imo teraz ten słynny screen z frankfurtu, gdzie GIULIA była na topie przed lamborghini, 911 GT3 (też mało praktyczne ;) etc. straci rację bytu i to pójdzie w świat.
I nie było tam F1 merca tylko wybrane fury przez pracowników Alfy odnoszę wrażenie.

Zresztą mam nadzieję, że Alfa wróci do sportu i nie jako safety car w SBK, tylko np. DTM i tam pokaże klasę.

edyta. pod tym artykułem w komentarzach też jest ciekawa dyskusja bmw vs. alfa

Ostatnia edycja:
To żadna odpowiedź dla Alfy jak już wspomnieli koledzy.
Po pierwsze auto limitowane (700sztuk tylko)
Po drugie coupe vs sedan?!
Po trzecie wersja typowo torowa (klatka, dolewanie wody co tankowanie, itp)
Po czwarte cena kosmos!
Szczerze to wolałbym wziąć tańsze 911 GT3 zamiast tej wersji BMW (pomimo, że nie jestem jakimś miłośniekiem prosiaków)

Musiało ich to jakoś dotknąć, albo przynajmniej zaswędzieć, skoro w opisie jest 3.8 - czyli o 0.1 lepiej itd. itd.

Jak napisał Belfer - inna kategoria - niemniej osiągi takiej QV tym bardziej zasługują na uznanie.

Mimo wszystko Alfa nie budowała modeli takich jak dwuosobowy, oklatkowany GTS (BMW przypominające w takim wydaniu podejście Porsche do RS).

Ja tylko pierwsze wrażenie o Giulii miałem mieszane, częściowo - jak u wielu - skierowane na odniesienia do innych marek, choćby BMW M3. Jednak z każdym dniem QV szybko zyskiwała w moich oczach, a po prezentacji we Frankfurcie oczarowała mnie zupełnie swoją techniką.

Moim zdaniem to będzie/jest wspaniała Alfa.

ok, może źle napisałem "odpowiedź".
we frankfurcie był screen z GIULIĄ bijącą takie fury jak lambo, 911 gt3, slr, M4, stąd pozwoliłem sobie na taki skrót myślowy.

nie można na raz sprzedawać QV za 300 000 stawiając ją w salonie obok Giulietty za 70 000 bo to raczej prestiżu Alfie nie doda.

Słucham? Czyli rozumiem w Twoim mniemaniu Alfa nie może sprzedawać żadnego innego auta oprócz Giulii QV, bo wszystkie modele z niższej półki obniżą prestiż marce? :)
Jakoś nie zauważyłem, żeby w salonie BMW seria 1 obniżała prestiż np. M6.

Żal mi tych biednych ludzi z bmw heheh rozbawił mnie ten artykuł a jak zobaczyłem zdjęcie wnętrza to padłem pod biurko ;D i oni tym czymś wykręcają tylko 0.1 lepszy czas niż sedan jakim jest giulia? to jakiś żart chyba jest hehehehe

Żal mi tych biednych ludzi z bmw heheh rozbawił mnie ten artykuł a jak zobaczyłem zdjęcie wnętrza to padłem pod biurko ;D i oni tym czymś wykręcają tylko 0.1 lepszy czas niż sedan jakim jest giulia? to jakiś żart chyba jest hehehehe
0.1 do setki. Na okrążeniu jednak trochę więcej, zatem nie popadajmy w przesadę.

Ludzie z Alfa Romeo podali czasy aut sportowych (Lamborghini to przecież też nie bezpośrednia konkurencja dla 4 drzwiowych sedanów) i na tym tle czas Giulii by zaznaczyć jej wyjątkowość - zabieg udany. Czas M4 GTS wart uznania ale ma się nijak do 7.39 Giulii.

Żal mi tych biednych ludzi z bmw heheh rozbawił mnie ten artykuł a jak zobaczyłem zdjęcie wnętrza to padłem pod biurko ;D

Dziwna reakcja na sportowe auto. Biorąc pod uwagę porównywalną moc i masę, podobny czas do 100 km/h nie powinien wprawiać w takie zdziwienie.

Drift-r porównując limuzyne z pełnym wyposażeniem do odchudzonego coupe to na miejscu BMW nie cieszyłbym się z takiego wyniku . Jak wyprują połowe klamorów z Giulii to czasy też się poprawią. Nie ma się czym chwalic porównując auto torowe do pełnowartosciowej limuzyny z kolei odwrotnie to wyczyn więc Brawo Alfa :)

Jak patrzyłem na te zdjęcia, to nie bardzo rozumiem, dla kogo ma być ten samochód - Giulia, wiadomo, pełnoprawny sedan, można pojechać po bułki i z rodziną na wczasy, natomiast to M4 - wiadomo, że do wożenia dzieci do szkoły się nie nadaje, a jeśli miałaby być na tor, to po kiego tam jakieś ekrany, nawigacje i inne cuda... Ktoś się będzie chciał pościgać na serio, to sobie kupi M4 i je rozpruje. Chyba BMW faktycznie poczuło się dotknięte :D.

Drift-r porównując limuzyne z pełnym wyposażeniem do odchudzonego coupe to na miejscu BMW nie cieszyłbym się z takiego wyniku

Nie znasz angielskiego czy nie czytałeś artykułu? W tym artykule jest porównanie wersji GTS do standardowej M4. Nikt nie porównuje go Giulii i nie cieszy się z tego, że M4 GTS jest szybszy od Alfa Romeo.

Drift-r porównując limuzyne z pełnym wyposażeniem do odchudzonego coupe to na miejscu BMW nie cieszyłbym się z takiego wyniku . Jak wyprują połowe klamorów z Giulii to czasy też się poprawią. Nie ma się czym chwalic porównując auto torowe do pełnowartosciowej limuzyny z kolei odwrotnie to wyczyn więc Brawo Alfa :)

Giulia była z pewnością również przygotowana do swojego rekordowego okrążenia. Nikt nie widział wnętrza tego egzemplarza, ale myślę że była pozbawiona zbędnego w tej sytuacji wyposażenia.

Cały czas zastanawiam się ,kiedy ktoś w miarę niezależny przejedzie się tym samochodem i coś napisze o wrażeniach z za kółka.(Jak FCA dalej będzie grało w kulki z publiką to pewnie dopiero wiosną 2016 )

Ostatnia edycja:
Nie znasz angielskiego czy nie czytałeś artykułu? W tym artykule jest porównanie wersji GTS do standardowej M4. Nikt nie porównuje go Giulii i nie cieszy się z tego, że M4 GTS jest szybszy od Alfa Romeo.

Niby nie, ale jak ktoś wyżej napisał, chyba ich trochę zaswędziało po wyniku Gulii ;)

Dtift-r nie czytałem wogóle artykułu a sugerowałem się waszymi postami z porównywaniem :-P

Dokladnie tak jak kolega wczesniej wspomnial,BMW nie pisze nic o Giuli.Porownuje go do standardowego M4.Odmiany GTS,CSL to ukoronowanie modeli M od wielu lat,dlatego nie wlewajmy sobie ze Bawarska marka przestraszyla sie Alfy haha-co generacje wypuszcza topowa Emke by gonic Porsche a nie alfe;-).Sam mam znajomego w niemczech co posiada M3 GTS e92.A ta klatka do tylko opcja.Czas bardzo ladny,ale cena zabija ponad 160tys euro.To konkurencja dla Porsche GT3 i mercedesow black series.Ps a my czekamy kiedy ta Giulia pojawi sie w salonach bo jak tak dalej pojdzie to w dniu w ktorym bedzie mozna ja kupic bedzie autem przestarzalym.A co wysmiewania sie z julki ze ten model nie pasuje by stal obok QV...panowie mercedes sprzedaje modele takie jak S65 AMG za milion zlotych obok A-klas i marka jest znana na calym swiecie wsrod najbogatszych.A Alfa?narazie ta marka niema prestizu,cos jak kia tylko ze ladniejsza dlatego nie skreslajmy innych modeli bo bedzie odmaina QV ktora bedzie w Polsce sprzedwac sie rocznie w kilku egzemplarzach

Amortyzatory
Powrót