[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
No dobra, wloski samochod a wlew paliwa ma po lewej?
I jeszcze tern festyniarski napis GIULIA. Ktos chyba korzystal z darmowych fontow...

Powiem tak. Pierwsza myśl. Kurcze nie tak sobie wyobrażałem. Druga myśl jest ok. Ale w sumie to już mi się zaczyna podobać [emoji14] ale nie ma co oceniać na ta chwile nie mamy całego auta i nie wiemy czy ten tył to nie ściema.

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Czcionka specjalnie pod rynek USA, bo tej charakterystycznej dla Alfy Romeo by penie nie byli w stanie odczytać :lol:

Kolejne zdjecie wyciekło - nadal w przebraniu ale za to widac dokladnie przód :) Wyluzujcie troche - jutro wszystko bedzie wiadomo.

A tak na serio to - jak zwykle powiało malkontenctwem. Klamki juz od jakiegos czasu w alfie nie sa aluminiowe, tylko stylizowane na aluminium. Efekt jest taki ze z tego plastiku pod spodem po pewnym czasie luszczy sie lakier (mowie o 159). Nie wiem po co oceniac nie zaprezentowane auto po klamkach. W tych klamkach (jesli takie beda, podobne do tych w ghibli czy bmw) beda mogli zastosowac opcje otwiierania bez uzycia pilota.
Analagia do BMW to akurat jest duzy plus - bo Beemki wg mnie przegonily stylistycznie inne marki w ostatnim czasie.

te klamki to i tak maly problem choc nie tak estetyczne napewno nie przekresla auta jesli calosc bedzie robila porzadany efekt. Ja np. mam takie odczucia, ze jak patrze na zdjecie nieostre to proporcje sa fajne i nic ich nie zakloca bo nie widac detali ale juz np to drugie zdjecie gdzie widac ostrzej troche jakby emocje opadaja chodzi mi tutaj o linie okien czy swiatla z tylu, juz mniej przypomina Bmw bardziej jakas japonska odmiane BMW. Ale moze faktycznie to wina zdjec.

No hello, od 10 stron przez ostatnie 2 godziny o nich rozmawiamy. :D

Oszczedzcie chlopaka:D
Moim zdaniem jest bardzo dobrze. Jesli by w przyszlosci wyszla wersja coupe to jest dobra linia nadwozia do pracy:D A klamki czy antenka to rzeczy ktore mozna przebolec, jesli bedzie dobrze jezdzila i super brzmiala. Marka zaczyna praktycznie od nowa, wiec najpierw trzeba zarobic duzo pieniedzy zeby potem sie rozwinac i dolozyc 10 roznych modeli.
Najpierw trzeba krowe nakarmic zeby ja potem wydoic:D

Kurde, ten szkic się w miarę pokrywa ze zdjęciami.

//EDIT

Kurde człowieka chwile w domu nie ma i tyle z wątku traci :D Sorry za zamieszanie, czyli czekamy na jutro :D

Ostatnia edycja:
Bors, wróć parę stron i nie rób zamieszania ze starociami ;)

Kurde, ten szkic się w miarę pokrywa ze zdjęciami.
Noooo czyli nie będzie WoW, tylko zwykłe auto, które stylistycznie czerpie po trochu od każdego ;-)
No ale cóż....to już nie te czasy, gdzie piękne linie decydowały o zakupie. Teraz księgowi mówią jak ma wyglądać auto. I tyle. A że bardzo przypomina widelca, to normalne, w końcu zaplecze techniczne jest gotowe;-)

Poczekajmy do jutra, jednak sądzę że wszystko będzie "na chłodno" skalkulowane. Auto ma się sprzedawać, aby uratować markę, a nie stać i się kurzyc w salonach, bo będzie tylko dla "wybranej" wybrednej stylistycznie elyty :-D

marti ale ja to doskonale rozumiem i się w sumie cieszę z tego, bo przynajmniej będzie kasa na inne modele. :P

A co do prognozwanej sprzedaży Alfy to IHS mówi , że realna sprzedaż do 2018 to ok 216 tys sztuk. Zobaczymy.

ups :o po prostu podekstcytowany przekleiłem zaraz jak pojawiły się na profilu FB Alfa Romeo Project 952, nie zdążyłem nawet zerknąć że już napisaliście :)

a sama GIULIA, moim zdaniem świetnie zastąpi 159, tylne lampy zachodzące na błotniki nie muszą się podobać, ale pamiętajmy, że teraz jest taki trend w projektowaniu (nowe lexusy, kie, mazdy, mitsubishi) ale niestety jeżeli ten model ma uratować markę to trzeba było wybrać coś co kupi niezwiązany z marką lud i coś co jest teraz na topie....

oby tylko przód zachował możliwie największą indywidualność :)

Noooo czyli nie będzie WoW, tylko zwykłe auto, które stylistycznie czerpie po trochu od każdego ;-)
No ale cóż....to już nie te czasy, gdzie piękne linie decydowały o zakupie. Teraz księgowi mówią jak ma wyglądać auto. I tyle. A że bardzo przypomina widelca, to normalne, w końcu zaplecze techniczne jest gotowe;-)

Poczekajmy do jutra, jednak sądzę że wszystko będzie "na chłodno" skalkulowane. Auto ma się sprzedawać, aby uratować markę, a nie stać i się kurzyc w salonach, bo będzie tylko dla "wybranej" wybrednej stylistycznie elyty :-D
Wlasnie Audi BMW LeXusy itd. Sie sprzedaja bo sa dla elity [emoji106]

Amortyzatory
Powrót