Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Odnowiłem przedni pas,który już po zakupie wyglądał tragicznie
szlifowanie
podkład
lakier
Niby drobiazg którego na co dzień nie widać ,ale denerwowało mnie to
A wyszło całkiem spoko
Dziś odebrana od mechanika ,wymieniono simering wału,tarczę i docisk sprzęgła (SACHS).
Usterka była zgłaszana w ramach gwarancji do VIP GWARANT SERVICE i niestety odmowa pokrycia kosztów wymiany simeringu wału
Pani stwierdziła ,że wał podlega gwarancji lecz uszczelnienie już nie ,tak samo jest z zawiasem ,zawieszenie jest na gwarancji ale tyko AMORTYZATORY ,wahacze już nie.
Tak oto wygląda zgłaszanie szkody (awari), uciekanie do podpunktów które nie są uwzględnione w umowie
Po krótkiej wymianie zdań i odpisanie negatywnie na meila dałem sobie spokój,ciekawe co by było gdyby awaria była poważniejsza
Przyciemniłem 4 szyby z tyłu ,natomiast tylną z klapy chyba komuś zlecę ,oraz wymieniłem olej po niecałych 4kkm,bo jakimś cudem po odbiorze od mechanika oleju przybyło ,z 1/2 na ponad stan ponadto olej był czarny jak nigdy wcześniej po rozmowie z "majstrem" czy było "coś" dolewane ,wyparł się i stwierdził ,że pewnie leją wtryski i oleju przybyło!!!!!!!!!! że niby przez 3 dni ,a zrobiłem 30 km.Czy to już norma ,że jak się nie widzi co mechanik robi,to nie jest się pewnym wykonanej pracy.Ręce mi opadły podjechałem do kolegi wymienić oliwę i co pod silnikiem i tak były krople ,może mniej się poci jak wcześniej ,ale jednak.
Obecny przebieg 221980.
Skorzystałem z pięknej pogody i podłubałem przy czarnuli
Więc ,wymieniłem górny lewy wahacz ,stary chyba był od początku bo sworzeń i lewa tuleja po prostu się rozpadły
Założyłem SRL ( za namową kolegi ,twierdzi ,że są OK i dużo na nich przelatał ) więc zobaczymy ...........a ja robię max 8kkm rocznie, to chyba dla mnie wystarczą
I profilaktycznie zabezpieczyłem podłogę barankiem oraz w profile zamknięte i w progi wpuściłem preparat zabezpieczający
Takie jeszcze ogarnięcie pod maską i weekend można zacząć
No widzę ze dzieje się torba-organizer faja sprawa tez mam coś takiego, dokłada fajnie wyglada, ja kupiłem w grudniu w tamtym roku i nie mam czasu założyć a jak dałeś radę to może i u mnie by założył w któryś weekend szyby fajnie wyszły
Dzięki za miłe słowa
Tak na wkręty,klej nie dałby rady naprężeniom ,bo niestety trzeba troszeczkę dopasować,żeby to jakoś wyglądało Całość zajęła mi równą godzinkę
Tak jak mówiłem ,przyszedł czas na prawy wahacz górny ,również SRL .Z lewego jestem zadowolony ,więc dlaczego nie spróbować z prawym Tym razem wymiana zajęła mi 45 min tak jak przypuszczałem z obydwu stron były jeszcze fabryczne oryginały z 2006
Strasznie brakowało mi dźwięku ze stożka ,jaki miałem w 156FL ,więc szukałem czy ktoś zakładał do JTS 2.2 ,ale nic nie znalazłem (chyba ,że źle szukałem ),więc postanowiłem założyć i zobaczyć jak to gada w dziewiątce,no i ......uwierzcie mi ,że GADA zajebiście ,lepiej w czasie jazdy niż na postoju.Teraz naprawdę mam przyjemność z jazdy i wkręcania jej na obroty
Oczywiście filtr potraktowany olejem do stożka
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.