[159] Alfa 159 2.2 SW black di Adalberto

coś tam widać niestety :p na szczęście jest dwururka i wszystko się wyrównuje :P powiem Ci także że felgi, niby 17 cali, niby no name - komponują się spoko ;)

Jestem zdania ,że felga dodaje uroku autu (nie koniecznie 19 cali, na nasze drogi optymalna jest 17-18 ;) ),chciałem jednak kupić wzór "gta" jaki miałem w 156FL ,lecz niestety to rarytas .Te jak na chińczyka wyglądają i spisują się rewelacyjnie i naprawdę zwracają uwagę,ale czytając i oglądając temat o twojej Paweł ,pomysły i wkład pracy powalają na kolana :) pozdrawiam Wojtek

19 cali wygląda obłędnie, ale trzeba mieć jeszcze w okolicy drogi na takie rarytasy ;) ale Twój przykład pokazuje że dobrze dobrany design rekompensuje "rozmiar" ;) A co do mojej lubej - były awantury jak we włoskiej rodzinie, ale obecnie wyszliśmy na prostą :D dzięki za miłe słowo ;)

Przyszła piasta GSP na tył :D ,stara prawa popiskuje przy powolnej jeździe :P
Kiedy wymiana nie wiem ,jak tylko znajdę czas :rolleyes: Teraz więcej czasu spędzam przy Miciaku ,ogarniając i dopieszczając maleństwo :)
20180512_115200.jpg20180512_115144.jpg

Ostatnia edycja:
Ok :P,wymieniłem piastę,ponad godzinka roboty i gotowe ;) w końcu cisza ,nic nie popiskuje .
20180520_121535.jpg20180520_121528.jpg

Taka mała aktualizacja tematu :P żebym pamiętał kiedy ,co i jak ;)
Bella dostała nowe halogeny i ledowe oświetlenie wnętrza :o
20181019_102900.jpg
20181019_160324.jpg

Piękna pogoda ,więc podłubałem przy czarnuli i wymieniłem świece :P ,stare nie były tragiczne,ale profilaktycznie wolałem mieć spokój ;)
IMAG0184.jpgIMAG0197.jpg

Te stare jeszcze bardzo ładne jak na stare ;) Znaczy że maszyna w dobrej kondycji.

Tak masz rację,wszystko z nią jest super,aż szkoda że tak mało nią jeżdżę [emoji52]

Wysłane z mojego HTC U Play przy użyciu Tapatalka

Przed 18:00,jeszcze zmrok, z okna zobaczyłem jak jakiś typ kuca mi przy feldze ,wydarłem się czego tam szuka.Typ zerwał się i spierdzielał do skrzyżowania ,wybiegłem z bloku patrzę nie ma dekla felgi i nakrętki wentyla z logo,dobiegł do mnie kolega z bloku który widział mendę ,ale nie widzieliśmy w którą stronę poszedł.Szukaliśmy go po ulicach,ale niestety.Cwel ok.190 wzrostu,ok 30 lat,ok 100 kg,jak można łaszczyć się na takie grosze !!!!!,a robić komuś szkodę,pewnie jak bym go nie popędził,ojebał by wszystkie.Jestem mega wkurwiony tym ,że go nie dopadliśmy.Wiem, to tylko bzdety ,ale co może jeszcze odjebać on,albo inny debil,jak wtedy kiedy porysowali mi maskę w 156,bo stała przodem do chodnika.

Ehh całe szczęście że nie zdążył więcej ukraść. Brak słów. Może chciał Ci zrobić na złość?

Zaje...ć to mało. I teraz człowiek dba, kładzie pieniądze, żeby to wszystko miało ręce i nogi A taka gnida podejdzie i zapier...li...

Ach szkoda gadać,na złość raczej nie robił,po prostu chciał wydłubać znaczki,zaraz zobaczę czy nie odrapał mi felgi.Na parking jest monitoring miejski może zobaczę typa i co da się zrobić na przyszłość.

Wysłane z mojego HTC U Play przy użyciu Tapatalka

Najgorsze w tym, że człowiek to widzi i faktycznie niewiele może zrobić. Cieszyć się tylko, że gn..j po złości jakichś dodatkowych szkód nie narobił.

Felgi nie odrapał,ale typa szukają w bazie danych bo ryj był widoczny gdy szedł w stronę kamery,podobno pobiegł w stronę poczty w inną niż go szukaliśmy. Z drugiej strony może to i lepiej .W dupu z dekielkiami ,ale niech wiedzą co to za cwel ,to i ja się dowiem.

Mały serwis :P
Przebieg : 227,250 km ,wymieniony olej 5w40 z filtrem,uszczelka pod korkiem spustowym,nowy korek zbiorniczka wyrównawczego i rura (harmonijka) dolot do filtra :)
Także przez 1,5 roku zrobiłem ok. 5kkm :P
IMAG0376.jpg

Jaki powód zmiany korka zbiornika wyrównawczego ? Płynu ubywało ?

Pękło mocowanie środka przy odkręcaniu (takie 2 ząbki ,a są 4) i reszta zostawała w środku,więc trzeba było go wymienić ;)

A myślałem, że to ja mało kilometrów robię ;)

Minął równo rok od awarii koła pasowego i znowu strzeliła focha :mad:
Zacznę od tego że na zimnym trochę nierówno pracował silnik,winny okazał się pęknięty separator (zawór sterujący powietrzem)
IMAG0443.jpg
Magil dzięki twojemu tematowi dowiedziałem się ,że zawór pasuje od bmw x5 ,i to za śmieszne pieniądze.
Szybka wymiana i mega poprawa :P
IMAG0459.jpg
No i alternator :( ładował minimalnym prądem ,także dwa razy padła bateria .Zamówiłem z alle ,żeby zrobić podmianę,ale przysłali szmelc który nadawał się tylko do regeneracji.Po telefonie sprzedający zwrócił mi całą kasę,ale zwrotu altka już nie chciał,więc oddałem go do naprawy i za 300 zrobili praktycznie nówkę :D
IMAG0454.jpgIMAG0456.jpg
Dziś wymieniłem w dwie godzinki i stwierdzam ,że jest lepszy dostęp niż w 156 ;)
IMAG0460.jpgIMAG0461.jpg
Przy okazji odkryłem fachową naprawę węża gumowego pod kolektorem ssącym :confused:
IMAG0465.jpg
Wąż oczywiście wymieniony na cały.
I na koniec fotka naszych czarnul :cool:
IMAG0431.jpg

Amortyzatory
Powrót