• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

alfa 156 2.4 turbo

Gajos21

Nowy
Auto
156 1.9 Jtd & delta HPE
witam posiadam lancie delte II hpe 1.9 tdi i myślę o swap na coś z grupy jtd bądź same turbo z 2.4 jtd i do was pytanie jak to wygląda z przeróbkami

Tdi w Lanci?

wyklekotał i zadymil JTD

Da sie w 145 to i da się w delcie przecież to ta sama podłoga. JTD 150 koni jest teraz w przyzwoitej kwocie do wyrwania na rynku. Swapuj do swojej budy takie podkrecony JTD w lekkiej budzie delty będzie robił przeciąg :)

buda nie jest taka lekka bo od mojej 156 jtd różnica jest niecałe 70kg . a z instalacją niema kłopotów

- - - Updated - - -

a same turbo z 2.4 ? tylko ze 2.4 ma zmienna geometrie

buda nie jest taka lekka bo od mojej 156 jtd różnica jest niecałe 70kg . a z instalacją niema kłopotów

- - - Updated - - -

a same turbo z 2.4 ? tylko ze 2.4 ma zmienna geometrie

A czym tą turbinę dmuchniesz?

pomysłow na JTD jest tak dużo że chyba nie warto się przekonywać ze wydaje mi sie nie zadziała ;) idz przetartą ścieżką a będzie dobrze :)

Same turbo będzie późno wstawać, w przypadku mojego 1.9 8v w opcji doklejenia turbo z 2.4 ciąg zaczynałby się dopiero od jaki 3000 obrotów

Przecież Ci Teddy napisał co zrobić. Przeszczep 1,9 16V w dobrym stanie, lekki wirus na 170-180, większy intercooler i nie będzie szybciej Delty w powiecie:)
Tylko, że to przerośnie wartość tej Delty... Ale pewnie o tym wiesz.

Amortyzatory
Powrót