Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ja robiłem na swojej czyszczenie Jet clean tronik, kosztowało mnie to ok 300zł ale specjalnej poprawy osiagów niezauważyłem
Ciao! z moją Bellą jestem już prawie rok i średnio pali tak jak w instrukcji czyli 8,6Koledzy a ile Wam palą Wasze JTS'y?
Obecnie jeżdzę JTS Gtv, wcześniej TS i V6, V6 oczywiście na pierwszym miejscuale palił hmm ile się wlało, JTS na drugim miejscu, nic się nie dzieje żadnych kntrolek check, czy awarji. Jedni mają małe problemy inni natomiast cieszą sie jazdą i jest wszystko ok, z tego co słyszałem to o tych nagarach, wycierających się wałkach, czy panewkach na korbach,awariach cewek zapłonowych, przepływki, i termostatu. Wszystkie te awarie mogą spotkać każdy samochód Japan czy Germany. Zadbany JTS sprawia dużo frajdy, w moim przypadku po modach głowicy wydechu i dolotu, pali od 8 na trasie do 12 po mieście, średnio 10-11l. czasami przykapca na zimnym silniku, może dlatego że mam przelotowy wydech z jednym malutkim katem sportowym a nie jak w oryginale 2 wielkie katy na kolektorze wydechowym, które powinno się wymieniać po 100.000 a mało kto to robi, sprawdzać wtryski po 100.000, dbać o poziom oleju, po mocnym piłowaniu będzie minimalnie brać. te silniki już tak mają i sie nie wyleczy
, Alfy mają silniki luźno spasowane, więc powinno się rozgrzać silnik by nabrał odpowiednie ciśnienie oliwy,i można chulać na obrotach aż miło
TS to równie fajny silnik, z tym że mniej elastyczny z dołu obrotów, JTS ma bardziej normalną charakterystykę pracy.