[155] Alfa 155 V6 by Piotr

niema żadnej poprawy :D hamulce 155 to jest jedna wielka BEKA na wiosne robie ost podejscie w temacie hebli kupie EBC turbo grobe + klocki gren stuff jak to nie pomoże to juz niewiem co

iema żadnej poprawy hamulce 155 to jest jedna wielka BEKA na wiosne robie ost podejscie w temacie hebli kupie EBC turbo grobe + klocki gren stuff jak to nie pomoże to juz niewiem co
No ja mam takie w czarnej i na torze nie odczuwałem że mi brakuje hebla

andrzejku a może 155 po fl miała wieksze serwo i dlatego lepiej hamuje ?
Nie no serwo to pomaga docisnąć, trzeba po prostu stanąć na pedale i auto wtedy zahamuje tak jak należy. Możliwe że wydajniejsze serwo by cos poprawiło

tak tylko że brembo do 156 to jest żaden problem a w 155 sam wiesz , na allegro jest komplet ebc do 155 całosc 1000zł nie mało andrzej na wiosne przewiózł bys mnie czarna i pokazał jak to hamuje

Ostatnia edycja:
Wy chcecie Brembo zakładać, a ja na wiosnę będę wyjmował i zakładał nowe standardowe tarcze i klocki. Ten układ jest fajny na tor, a ja nie raz na zimnych hamulcach bym komuś w dupę wjechał:)

Brembo miałem w 75 nówki sztuki i biły jak cholera musiałem zmieniać nowe tarcze na inne, od tamtej pory nigdy nie spoglądam na brembo

I mnie jest problem gdy na zimno trzeba auto zatrzymać. Te hamulce są wybitnie na tor, a ja moją V6 na bank się tam nie wybiorę

Ja pisałem o zaciskach ze 166 a nie tarczach:P Każdy narzeka na hamulce a rozwiązanie jest proste. I nie czarujcie że dużo kosztuje, przecież każdy kto pakuje pieniądze w te auta już dawno stracił rozum;)
Bo jeśli chodzi o tarcze to Brembo za żadne skarby, szajs jak każdy inny, ja już się nauczyłem że tarcze najtańsze jakie są a klocki Textara. Wtedy też zestawik jest w fajnych pieniądzach, tarcze 305mm mogę mieć za ~300zł kpl.

Hmmm , co do brembo , pracowałem w GW z gościem co był tam za operatora na mazynie ( mają fabrykę w Dąbrowie Górniczej ) , to jak go posłuchałem to chyba lepiej kupic tanie gó****

Ja , wam powiem zawsze brałem taki zestaw tarcze boscha + klocki Jurid , na tył dawałem zawsze ricambi z CC + Juridy , naprawdę malina . to juz jak w czerwonej przeszedłęm z tarcz pełnych 257 na wentyle 275 mm ( hamulce z 2,0TS 16V ) i powiem wam jedno ze Alfy 155 powinny miec własnie takie tarcze , kurcze opone 16 na ciepłym asfalcie naprawdę trzeba depnać aby zablokować - a to juz dla mnie cudo :)

ale , wczesniej waliłem się w TD na pełnych 257mm , to testowałem wiele systemów i powiem wam ze prawdziwe Brembo + klocki Feroodo i było cudo :) jak w F1 :P hehhehe

Grzybku , taka dygresja , czy jak wdupcysz 305 mm tarcze + zacisk , przy dostępnych alumach na 4*98 to 16 wejdzie ?

Da się na pewno, inna sprawa że spasują Ci ze 2 modele felg:) Ja dla pewności mam teraz takie gdzie ramiona wystają za obrys dalej niż opona, minus jedynie taki że pewnie szybciej się wypiaskują i trzeba będzie poprawić malowanie, czyli przy moich przebiegach za jakieś 15 lat.
Dziaru, wszystko będzie pewne w 100% jak się za robotę weźmiesz i wtedy zobaczymy ile miejsca potrzeba na ten złom, ja mam 17 cali więc też się zbytnio nie martwię bo na bank wejdzie przy tych felgach które mam.
Poza tym można szukać w 4x100 a nie tylko 98.

grzybek mówiłem Ci cholera ze Formułe z przodu muszę zrobić
jak to zrobie to mogę się brac :P i zrobić pare sztuk :) i będzie gitara :P a najlepiej jakbyś wpadł :P napijemy się , zrobimy :) zamontujemy :P

Ostatnia edycja:
Hmm...powiem wam że u mnie hamulce w V6 w Niemczech kosztowały 1000 euro. To koszt samych tarcz i klocków . Tarcze są nacinane i nawiercane. Na gorąco depnąć w pedał i auto staje dosłownie dęba . Na zimno piszczą,a auto jedzie dalej.

Amortyzatory
Powrót