• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[147] Alfa 147 by Tevsky

Ja i tak podziwiam jak można jeździć 147 na gwincie :D Wczoraj trasa 150km krajówkami o średniej jakości dróg i wytrzepało mnie jak nie wiem na stocku :) :) Btw. co do ubezpieczenia, to wczoraj brane ( ja właściciel, zero zniżek, zwyżka za wiek i staż, tata full zniżek ) i wychodziło ok 1200-1300zł. Oczywiście u jakiegoś małego ubezpieczyciela. Poszedłem do CUK'a - 1800zł, na rankomacie 1700zł. Poprzedni samochód również ubezpieczony pare stówek mniej w porównaniu do CUK/Internet.

Siema mordeczki. Wreszcie w domu i chwilę czasu dla Belli :D
Łapcie zdjęcie środka -> (tapicerka pójdzie do prania)
539.jpg

540.jpg

541.jpg

542.jpg

543.jpg

544.jpg

545.jpg

I tu macie fotki ze zdjętym hakiem. Reszty nie da się zdjąć bo jest na stałe, a elektrykę od tego zostawiam jakbym kiedyś potrzebował hak.

546.jpg

547.jpg

548.jpg

Alfa czeka teraz na nowe blachy i ramki forumowe. Następnie zmiana oleju i rozrządu.

See ya mordeczki! :D

Reszta też się powinna dać odkręcić :)
Alfa wygląda mega! Kurde polift jest mistrzowski :)

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Ładna sztuka :D + za wydech, czarne środki lamp, dach i felgi.

No i za gwint :D

Reszta też się powinna dać odkręcić
Alfa wygląda mega! Kurde polift jest mistrzowski
No to jeszcze to tam poogarniam, elektryke da się na pewno, ale ten cały stelaż głęboko zakopany :D Będę to ogarniał + dzięki :D

Wygląda super, jeszcze jakby środek był w ładnej skórce to cudeńko
Może jak się odłoży keszu to coś się pomyśli :D

Ładna sztuka + za wydech, czarne środki lamp, dach i felgi.

No i za gwint

Całość robi robotę :D przez co nieco się wyróżnia :cool: + dziękiii

Łapcie jeszcze fotkę rejestracji po wymianie żarówek, bo zapomniałem wczoraj (jeszcze przed zdjęciem haku) ->
FOT9625.jpg

Napisał Tevsky
Łapcie jeszcze fotkę rejestracji po wymianie żarówek, bo zapomniałem wczoraj (jeszcze przed zdjęciem haku) ->

podasz jakiś link? bo z tego co widzę nie świeci po całym asfalcie nie wywala błędu?

Żarówki mi ojciec wymienił jak mnie w domu nie było, musiałbym spytać. Nie wywala błędu :D

Powinniście się z @flow spiknąć na wspólną sesję, on też rezyduje w SBE.
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._od_flowa.html

ale ja mam przedlifta Marycha
Ale na glebie, 18' i duplex z tylu

Czy przedlift czy po, umówić zawsze się można :D Poczekaj tylko jak zarejestruje i kupię rameczki forumowe :D Można się spiknąć. Pozdro.

To ja też się piszę na jakąś sesję tylko na wiosnę bo trzeba obniżyć ;D

Lekko :D Daj cynk to się spikniemy :D

Tak swoją drogą napisze też w innym temacie ale ma ktoś może felgi na sprzedaż 16" 5x98? Tak max do 400zł za kpl. mogą być porysowane byle proste.
Pozdro mordeczki :D

I w sumie takie inne pytanko...
Mam nowe oponki 16" i szukam takich felg o rozstawie 5x98. I pytanko lepiej stalówki czy jakieś w gorszym stanie alu i tą zimę przekulać na takich a za rok sobie je odświeżyć? Doradźcie coś ;x

Mam na zimę alu i zimówki. Czwarta zima będzie. Nie są w najlepszym stanie jednak przez trzy poprzednie zimy sól i wilgoć ich prawie nie sponiewierała.

Bierz alufelgi, samochód od razu na tym zyskuje. A już na pewno będzie łatwiej się przesiąść z letnich 18" na inne, niż jak z alu na kołpak. :P wiem co mówię :D

Witam po dłuuuuugiej przerwie. No niestety studia, te sprawy... etc, mniejsza w sumie też nie za dużo się działo z Bellą :D Jednak od wczoraj Alfa śmiga już na nowych blachach z nowymi ramkami, także będzie widoczna dla innych forumowiczów. Dodatkowo wczoraj przyszły mi już felgi 16" na zime, dzisiaj założyłem na nie oponki.. także jutro zakładam komplet zimówek. Do zrobienie na razie został rozrząd i tulejka wahacza górnego przód. A reszte zabawy z Alfą, kupowanie innych części, dopieszczanie zostawie sobie na wiosnę jak odłożę coś keszu, bo studenckie życie nie rozpieszcza haha. Pozdrowionka mordeczki, łapcie foty blach. :D
rejestracj alfa.jpg
rejestracja alfa 2.jpg

Amortyzatory
Powrót