• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[147] Alfa 147 by Tevsky

Daaawno mnie tu nie było, w sumie dużo się nie działo :D Wrzucam parę fotek z nowymi znaczkami i parę fotek z Włoskiej Wiosny Rzeszów :D Pozdrowionka.
BLACK&WHITE.jpg
IMG_20170224_141817.jpg
IMG_20170224_131756.jpg
IMG_20170401_130827.jpg
kopia.jpg
IMG_20170317_143938k.jpg
IMG_20170401_092123.jpg
IMG_20170401_130843.jpg

Znakomicie się prezentuje, jakieś większe plany na zmiany jeszcze w tym roku, czy jeździć i się cieszyć ;) ?

Znakomicie się prezentuje, jakieś większe plany na zmiany jeszcze w tym roku, czy jeździć i się cieszyć ?
Plany są, ale plany planami, a budżet studencki budżetem studenckim :( Na razie się cieszyć, ale w planach:
-scudetto w czerń
-szybki tylne w czerń 60-70%
-wahacze przód meyleHD
-łożyska
-program na 160-170 KM
-może dpf off i przelot ( ale ciągle mnie hamuje eco) ;x

A tak to budżet mocno ogranicza :<

Podoba mi się ;> Scudetto chcesz zmienić plastidipem czy lakierem?
Ambitnie chciałem proszkowo :D , ale możliwe że wejdzie dip.

PS. obczajałem kiedyś gdzieś Twoją belle, bo mi się skojarzyła z moją haha. Dodatkowo zobaczyłem TBU, w wakacje bede w okolicach buska można się gdzieś spotkać, albo jakąś sesyjke zrobić :D Pozdrowionka mordo.

Myślałem właśnie nad połozeniem plastidipa na scudetto, ale zastanawiam się czy po dłuższych trasach jakiś piasek i kamyki tego nie zniszczą.
Pewnie u Kuby na fanpage. :D
Jasne, dawaj cynę jak będziesz to coś skleimy, pozdro :D

Cześć :D
Daaaaawno mnie tu nie było, więc pora lekko odświeżyć temat i sprzedać parę newsów związanych z moją 147 :rolleyes:

A więc to co wpadło to m.in.:

- wahacze przód meyle HD
- nowe łożyska na tył
- nowy wysprzęglik
- nowe tarcze i klocki P+T
- nowe śruby do kół
Ale to w sumie raczej eksploatacja :D

Dodatkowo zrobione audio:
- wygłuszenie wnętrza taśmami
- głośniki przód Hertz 200W, na tyle jeszcze seria
- radio Pioneer
- skrzynka Lanzar MAX + wzmacniacz na dodatkowym okablowaniu
Moim zdaniem gra bardzo dobrze, w planach może lepsze tweety.

20.jpg
21.jpg

Jeśli chodzi o wnętrze, wpadły kubełki z GT z wersji blackline. Ciemna skóra z czerwoną nicią. Wnętrza zyskało bardzo dużo na plus :D

13.jpg
16.jpg
15.jpg

Scudetto oraz dolne kratki wleciały w czerń. Wydaje mi się, że przy tym kolorze to jedyny słuszny wybór :D

6.jpg

W planach nadal pozostaje:
- przyciemnić szyby
- zrobić coś z felgami (odświezyć) albo jakieś nie ori na naciągu, ale wtedy już by trzeba bawić się gwintem a na ten moment nie wiem jak go ruszyć. Jak jest jakiś spec w okolicach zagłębia/śląska to chętnie się umówię :D
- przyciemnić lampy (tu się waham)
- odświeżyć zaciski (na żółto?)
- no i wiadomo, jest apetyt na modyfikacje mocy, ale tu bez budżetu 3-4 tyś nie ma sensu. Jeśli bym już zaczął coś działać w tym kierunku to: FMIC, może większe wtryski, lepsze turbo, sprzęgło w kevlar i najlepiej przeszczepić skrzynie 6b no i program. Wtedy można myśleć o 200+, ale no jak pisałem.. tu już trzeba szykować worek siana :D

Sorry, za brak jakiejkolwiek aktywności, ale w sumie nic spektakularnego się nie działo :D pochłonęło mnie też życie codzienne, a dopiero ostatnio wpadły większe mody to stwierdziłem, że pora zaktualizować ten nudny temat :D

+Parę fotek z Włoskiej Wiosny 2019, stąd pozdrowienia dla wszystkich :D Zdjęcia ze wspaniałą czarnulką od [MENTION=47116]konrad53[/MENTION] :D

1.jpg
2.jpg
4.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
14.jpg
19.jpg

Pozdro freaki :D

Piękne skórki! Ale jak dla mnie to obowiązkowo lampy delikatnie ciemniej i "dyfuzor" na czarno, będzie kot :D
No i bardzo się cieszę, że posłuchałeś z grillem :cool:
A no i fajna ta czarna obok hehe

Amortyzatory
Powrót