• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Aktualizacja firmware Nav Connect

Dobra to moge sprobovac napisac po slonski :).Mozna temu bedzes rozumial.
Prubowalem zrobic flash radia, dalem cd i wlanczil mi sie flash, kliknulem 3-4-5-6->>>,, 3x OK a 4ty raz download in progress a radio bylo off, no to zrobilem to 2razy i potem tylko na ekranu alfa romeo.
Radio nie zgaśnie, musi wyciągnąć bezpiecznik i jak jej dam z powrotem to klikam teraz juz wiem ze :audio 3456 >>>, ekran miga a nic sie nierobi, cd sie nieotoczy no i tak caly czas do kola.
Jak bysz mial skype to mozemy pogadac: petrciz
Dzieki

[MENTION=73700]krizak[/MENTION]
Skąd miałeś obraz płyty z softem? Ode mnie? Jeśli tak, to nagraj płytę ponownie na dobrej jakości CD. Jeśli z innego źrodła to ściągnij ode mnie (sprawdzona wersja).
Jeśli płyta została w radiu to niestety musisz ją wyciągnąć rozkręcając radio.

Teraz spróbujemy reanimować radio.

Kluczyk w stacyjce - wyłączony zapłon.
Włóż nowy CD z softem. Sekwencje klawiszy 3-4-5-6->> wprowadź na czarnym ekranie (nie na logo Alfa).
Po wprowadzeniu kodu podświetlenie guzików powinno zaświecić się dwa razy. Teraz trzeba troszkę poczekać, bo radio będzie sprawdzać uszkodzony soft w radiu. Po chwili powinieneś mieć informacje o postępie aktualizacji. Radio powinno się uruchomić dwa raz samoczynnie.
Płyta powinna wyjsć z radia.
Czasem po wysunięciu płyty trzeba dodatkowo samemu wyłączyć radio na guziku zasilnia, gdy pojawi się logo Alfa.
Zdarza się że proces aktualizacji przechodzi tylko bez kluczyka w stacyjce.

Ps. Niestety, nie mam skype.
Powodzenia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

obraz niemialem od ciebie, mozes mi go wyslac na mail? czi jakis link? popatrze jak bedem w domu tu na forum, no ale caly problem je teraz ze cd sie neitoczy i ekran niema czarny, caly czas AR logo.

[MENTION=73700]krizak[/MENTION] nagrywanie płyty z najmniejszą prędkością zapisu (x2).

robilem 3.4x mam stara cdroma, 2.4x sie nieda juz a na verbatima

Nie czyta bo jest wsadzona płyta CD z softem w radiu po błędzie. Radio nie pozwala jej wyjść gdyż nie skończyła się aktualizacja. Musisz ją ręcznie wyciągnąć. Wyciągnąć radio i otworzyć. Czasami wystarczy wyjąc radio z auta i podpiąć na kabelki piny w radiu bezpośrednio do akumulatora (12v i GND w porcie ISO). Po uruchomieniu czasem wyskakuje płyta.

http://chomikuj.pl/nightex/z+Alfaholicy

Hasło: alfaholicy

nic, niedziala cd, jest ktos ze slonska? ze bym przijechal
Tu jest video ,popatrz 1drv.ms/v/s!Am8prJmkMr-4nREiRQkkxpTgH4Ne

Ostatnia edycja:
[MENTION=73700]krizak[/MENTION]
Niestety musisz wyciągnąć płytę poprzez otwarcie navi. Możliwe że docisk padł. Ale podejrzewam że się mechanizm zawiesił, rożnie bywa - ja kiedyś przypadkiem wsadziłem druga płytę do Navi z GT. Też musiałem ją otwierać. Bez otwarcia navi niestety nic więcej nie zrobisz.

CD wysiaglem , chyba 30x razy probujem on/off a nic, dalem nowe cd on/off a nic, myszle ze eeprom jest down :(

Niestety na to wygląda. Teraz jedynie zaprogramować bezpośrednio Eeprom

CD wysiaglem , chyba 30x razy probujem on/off a nic, dalem nowe cd on/off a nic, myszle ze eeprom jest down :(

- - - Updated - - -

Moge dac do tego auta AR 169 2006 takie radio?? xxx.aliexpress.com/store/product/Universal-2-din-Android-4-4-Car-DVD-player-GPS-Wifi-Bluetooth-Radio-dual-core-CPU/1500501_32608234891.html

Moge dac do tego auta AR 169 2006 takie radio?? xxx.aliexpress.com/store/product/Universal-2-din-Android-4-4-Car-DVD-player-GPS-Wifi-Bluetooth-Radio-dual-core-CPU/1500501_32608234891.html

Jest ktosz ze slonska co moze zrobic przeprogramowanie eeprom?

Przeglądnąłem sobie połowę wątku, mam Navi + Blue&Me - rok 2010, po lifcie. Ktoś bawił się w jakieś modyfikacje, wgrywanie nowszych map/zmiana języka nawigacji?

To pewnie sprawdziłeś jaką masz wersje softu i juz wiesz jaką mapę możesz wgrać bądź zaktualizować ConnectNAV [emoji12]

Czy ktoś mi wytłumaczy dlaczego nie mozna przewinąć utworów z płyt czy to CD czy MP3? Na starej wersji nie mozna było, zaistalowalem 12.3 w nadzieji, ze opcją taką będzie a tu dupa... ktoś coś wie ?

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Dlaczego wyświetla się ten komunikat związany z Navi przy każdym włączeniu radia ?
22.jpg

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót