• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Aktualizacja firmware Nav Connect

Super. Która paczka z Europa Wschodnia zawiera w sobie Polskę ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Faktycznie w NW jest Polska. Coś jednak jest nie halo. Na nowej mapie całe Navi mi sie przycina. Czy wersja oprogramowania ma Waszym zdaniem znaczenie ? Mam oryg z 2008 roku

Oryginalne 2008 to nie wiele mówi. Numer firmware zobacz.
Poza tym polecam wypalić na verbatimie (tym droższym) z prędkością max 2x. Wtedy śmiga płynnie.

Wydrapne iPhonem na lakierze

Nagranem na inna płytę 8x i jest lepiej - działa. Testuje płynność. Chyba teraz będzie juz dobrze

Takie pytanie przyszło mi do głowy. Czy w nowym oprogramowaniu, gdy wyłącze samochód w trybie nawigacji/mapy a następnie włączę zapłon ponownie - ekran powróci do Navi czy to ekranu "powitalnego" z którego muszę sie "przeklikać" do Navi ?

Wróci do Navi chyba jeżeli będziesz miał ustawioną trasę. W przeciwnym razie nie.

Witam,

Mam problem ze zmianą języka lektora (z włoskiego na angielski). Przy próbie zmiany w opcjach wyświetla ostrzeżenie, że potrzebna jest płyta SETUP CD. Płyta jest obecna w nośniku (próbował na dwóch różnych płytach).
Może ma znaczenie - umieszczając płytę w nośniku wyświetla okno dialogowe Error CD.
Firmware mam 12.3.
Płyta z nawigacją działa bez problemu.

Prawdopodobnie coś wykonuje źle, dlatego w miarę możliwości proszę o instrukcję krok po kroku, jeśli gdzieś jest "haczyk". Wątek przejrzałem cały i widziałem jedynie instrukcję do zmiany firmware.
Z góry dziękuję za pomoc.

Słuchajcie wpisuje hasło a tam pusty folder Conect nav. Nie ma pliku, dlaczego ?

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

?? Wszystko jest. Po wpisaniu hasła masz dostęp do folderu w którym wszystko jest.

Po wpisaniu hasła ukazuje mi się pusty folder niestety

Nie wiem jak mam ci to narysować. Może w ten sposób że nad napisem "Nie ma plików w tym folderze" jest folder ConnectNAV i tam wszystko jest

Ajajaj już wszystko widze:-) dzięki. Nawigacja to na płycie dvd verbatin najlepiej wypalić tak ?

Na płycie CD, przecież DVD nie obsługuje. Dobrej jakości płyta wypalana niską prędkością.

A myślałem, ze dvd. Do nagrania wrzucić cały folder czy tylko jego zawartość. Jak to na wyglądać ?

Po prostu wypalasz interesujący cię obraz płyty.

Właśnie nie do końca wiem, który obraz powinienem zainstalować. Chce mapę Polski itd. Co to jest rt3 ? Kolega z forum mi polecał. Podpowiedz proszę :-)bo nie rozumiem są tam jakieś CAN i VAN,

Amortyzatory
Powrót