• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Aktualizacja firmware Nav Connect

Witam, mam podobny co MR_Kain problem przy próbie update'u z 10.3 do 12.3

- gdy włączę radio przyciskiem (19) przechodzi do sekcji która była aktywna przed wyłączeniem radia

Gdy wyłączam radio za pomocą (19), nie wyłącza się tylko przechodzi w stan uśpienia. Przy próbie włączenia, zawsze uruchamiane jest w sekcji, która była aktywna przed wyłączeniem. Dłuższe przytrzymanie (19) resetuje radio, pojawia się logo alfa, jestem w stanie wprowadzić kod, obserwuję dwukrotne mrygnięcie przycisków, ale po tym nawigacja uruchamia się normalnie.

Dodam, że płytę CD-R nagrywałem najniższą z możliwych prędkości (x1).

ktos probowal keidys nagrywac mapy sciagneitre z neta?
nagralme opbraz plyty ktory wyglada tak, ale wyskakuje CD Error.
ktos wie dlaczeog?

attachment.php

Załączniki

• obraz cd.jpg
    obraz cd.jpg
    53.3 KB · Wyświetleń: 377
A ja mam pytanko z innej beczki,czy jest mozliwosc wgrania pl menu do komputera do 159??bo widzialem modele wlasnie z takim jezykiem wiec skads mialy przetlumaczone komendy na pl, jesli tak to kto takie cos wgrywa?

Nie da się. Raczej nie widziałeś. Jedynie auta, które mają Blue & Me mogą mieć wgrany polski język komend. Komputer po polsku nie nauczył się.

Możesz zmienić np język komunikatów nawigacji.

Ok dzięki :)Czyli nagrywam FIRMWARE V 12.3 ALFA ROMEO.iso na płyte najwolniejszą prędkością wrzucam do auta i robię według instrukcji która jest w temacie i liczę na sukces :D

Jeszcze jedno z wersji 11.2 można bez problemu aktualizować do 12.3 ?

Ostatnia edycja:
Tak, można. Ale wiesz, że nic poza "cukierkowym" wyglądem nie zyskasz? ;)

Wiem przeczytałem całe 37 strona 2 razy wydrukowałem instrukcję nagrałem płytę jutro będę działał :) Chciał bym zobaczyć jak ta navi działa na w miarę nowych mapach :)

Wszystko poszło ok chodź serce biło, muszę aby jeszcze zmienić język głosowy na angielski bo italiano mi nie leży ;)

Dzięki Panowie za rady wizualnie również bardziej mi się widzi nowy niebieski styl :)

Ostatnia edycja:
Witam!
Po odłączeniu klemy akumulatora nawigacja żąda aktywacji mapy. Mapę mam oryginalną na karcie SD. Samochód kupiłem niedawno ale kodów raczej żadnych nie mam. Czy zna ktoś rozwiązanie tego problemu?

Aso albo kolega z Warszawy co program do dpf-u robi z prędkością wydobycia węgla

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

olo o co chodzi z tym kolegą z Warszawy, bo coś nie łapię..?
Na naszym forum jest user co dobrze operuje w programowaniu ECU i od dłuższego czasu zapowiada program o powiadamianiu stanu zapchania dpf między zegarami bez zbędnych dodatkowych wyświetlaczy jednakże brak jakiejkolwiek wersji beta. Więc pozyskać kod do radia nie powinien mieć większych problemu tym bardziej że o takiej możliwości też wspominał

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Ten nasz kolega to maly_777 napisz do niego powinien pomóc to się jakoś dogadacie.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Mistrze, mam możliwość kupienia ori nawigacji do 159, natomiast sprzedawca po pierwsze mówi, że kod "jest na radiu", a po drugie nie ma karty do nawigacji? Tzn że w przypadku pierwszego jak rozłączę akumulator to zostanę bez radia? A w przypadku drugiego potrzeba coś jeszcze dokupić? Jakiś moduł, kartę czy coś takiego ?? Prosze o pilną odpowiedź, z góry dzięki :)

Mi się wydaje że jedno powiązane z drugim jak nie ma karty to automatycznie nie masz kodu który trzeba wpisać do radia po odłączeniu od aku na jakiś czas. I karta raczej nie do navi ale do radia właśnie z kodem ale może się mylę :-)

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót