[Giulia] Akcesoria Giulia

Zdjęcie jest przerobione i pochodzi z tegorocznej imprezy ForzaItalia. W rzeczywistości ta Giulia ma zwykłe lampy i inny ostatni znak na tablicy rejestracyjnej.
Swoją drogą rozmawiałem z jej właścicielem i mówił, że nie miał z nią do tej pory żadnych problemów.

trzeba ponegocjowac troche :)) dywaniki gumowe sa spoko, nawet dosc estetyczne, ale maja pare ulomnosci - po pierwsze sa dosc male (w porownaniu z dywanami perskimi w pakiecie lux ;) - wiec jasna tapicerka bedzie sie zima bardziej brudzic niz przy zwyklych dywanikach, ktore mozna wyprac zawsze o niebo latwiej niz te futra w aucie. Druga sprawa - nie maja wysokich brzegow, wiec cala breja i tak zleci na tapicerke. Ale sa ladne i dobrze wykonane, to prawda :)

dzieki za polecenie basasusa czy jak to sie tam nazywa - uchwytu magnetycznego na telefon - dziala i wyglada super :)

[MENTION=24088]makaronek[/MENTION] - w instrukcji jest napisane aby nie kleić do "szyby" nawigacji. (Można wyrwać warstwę tak jak w komórce.)

hmm warstwe czego? dotykowej nie ma przecież. Ale dzięki za info w sumie - przynajmniej zdejmować jakby coś będę ostrożniej :)

Ponieważ w Giulii nie ma gdzie odłożyć pilota od bramy wjazdowej ( cup holdery są zasłaniane), czy wiecie gdzie kupić/zamówić taki sprytny uchwyt na pilota do bramy montowany na zasadzie klipsa do daszku przeciwsłonecznego. Używałem coś takiego w usa i jest w użytkowaniu wręcz idealne :). Szukałem w kilku chińskich sklepach online i nic :(

Nie mieści się w podłokietniku na tej malutkiej poleczce?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mieści się w wielu miejscach ale nie chce mi się ciągle otwierać, zamykać czy to przestrzeni na napoje czy podłokietnika. I ten mały zamykany schowek pod regulacją świateł tez odpada :). Ale jakbym miał to na tym daszku przeciwsłonecznym to tylko pukam otwórz i ewentualnie zamknij i nic nie muszę szukać a mam cały czas w zasięgu ręki. Naprawdę różnica jest i jaki komfort :). A pilot zawsze na miejscu :) i w niczym nie przeszkadza.

Mozna zrobić impuls z świateł długich + przekaźnik, miałem tak w 159 i mega wygodnie bylo

Ponieważ w Giulii nie ma gdzie odłożyć pilota od bramy wjazdowej ( cup holdery są zasłaniane), czy wiecie gdzie kupić/zamówić taki sprytny uchwyt na pilota do bramy montowany na zasadzie klipsa do daszku przeciwsłonecznego. Używałem coś takiego w usa i jest w użytkowaniu wręcz idealne :). Szukałem w kilku chińskich sklepach online i nic :(
sprawdź na stronie swojego producenta bramy- np. horman w swoim sklepie online oferuje uchwyty do swoich starych pilotów, również z opcją mocowania o której piszesz (do nowych niestety tylko idiotyczne podstawki)

nic nie znalazłem sensownego - nie możesz po prostu sobie rzepu samoprzylepnego przykleić do daszku i do tego pilota?

są takie uchwyty niby ale pod konkretny pilot http://www.automaty-bram.pl/piloty/352-uchwyt-pilota-ditec-do-auta.html

Własnie o tym mówię. Mam bramę z Nice ale z ich centralo w Pruszkowie odpisali mi że nie maja do tego modelu a tym bardziej do samochodu. Tu nie ameryka. W ostateczności pomyślę o tym rzepie

- - - Updated - - -

Tu np pilot do podłączenia do świateł, na YT jest instruktaż - https://www.proxima.pl/produkt/hb-34/
W sumie to sobie zamówię;)

To zajebista sprawa tylko jak po wszystkim zacznie siać błędami a ASO zauważy i zaraz będzie chciało gwarancję anulować na całą elektronikę i będą mieli z głowy marudera :). Ale sprzęt ekstra, podoba mi się i cena rozsądna :)

Pany i panewki, zakładał już kto eibachy? Bo mnie kusi:) niby na oficjalnej stronie eibacha mają tylko do 2.2d a na stronach tunerów te sprężyny oferowane są też do veloce benzynowego. Ktoś już zgłębiał temat?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Amortyzatory
Powrót