Kurynio
Nowy
Mam axleback Raga i różnica moim zdaniem jest spora vs seriaTo niewiele da
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Mam axleback Raga i różnica moim zdaniem jest spora vs seriaTo niewiele da
To niewiele da. Ten silnik po prostu brzmi nieciekawie (pewnie przez MultiAir, bezpośredni wtrysk i GPF) i zmiana tłumika, to trochę sztuka dla sztuki.
Zapewne warto jest natomiast poprawić układ wydechowy np. przy okazji remapu.
Gratulacje! Najważniejsze jest zawsze zadowolenie kierowcy ;-)Mam axleback Raga i różnica moim zdaniem jest spora vs seria
O tym najlepiej poczytać w wątku o Chiptuningu.Mógłbyś więcej napisać w jakie części Twoim zdaniem w takim razie"zainwestować" ? Chce podkręcić silnik do 280 z możliwością wzmocnienia w przyszłości, więc mógłby ktoś mi pomóc w temacie? Może być priv, wieczorem mogę do kogoś zadzwonić na Messenger/telefon jeśli mógłby mi ktoś poświęcić kilka minut i naprowadzić na właściwe tory.
Wersji 200 KM nie ma co przesadnie zbroić w groźne piórka, bo mocniejsza Octavia może ją objechać... Jeśli masz jedną rurę, to ja bym wolał zamontować zwykłą dokładkę z Giulii, a kasę wsadzić w jakiś fajny tłumik końcowy. Ja tak miałem w Giulietcie i wymieniłem dokładkę na zwykłą podwójną, ale dokupiłem Supersprinta i nawet fajnie to mruczało.
Panie Poznaniak, o jakiej ty Octavii mówisz? RS-ce 245 KM będzie nawet trudno, przynajmniej na papierze. Nie umniejszaj swojej czerwonej dwusetce![]()
Mógłbyś więcej napisać w jakie części Twoim zdaniem w takim razie"zainwestować" ? Chce podkręcić silnik do 280 z możliwością wzmocnienia w przyszłości, więc mógłby ktoś mi pomóc w temacie? Może być priv, wieczorem mogę do kogoś zadzwonić na Messenger/telefon jeśli mógłby mi ktoś poświęcić kilka minut i naprowadzić na właściwe tory.
Kupowanie nie oryginalnych alcesoriów do Alfy do dla mnie wieśniactwo.
Zamówiłem dywaniki na wymiar do Alfy (ogłaszali się, że mają do Giulii) po czym przysłali mi wymiary do sprawdzenia. Nie mam jeszcze przez jakiś tydzień auta, więc nie mam jak tego zweryfikować. Ktoś może przerabiał już ten temat albo wie czy te wymiary są poprawne?
Pokaż załącznik 286104