[Giulia] Akcesoria Giulia

• Autor wątku Autor wątku osy4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
To niewiele da. Ten silnik po prostu brzmi nieciekawie (pewnie przez MultiAir, bezpośredni wtrysk i GPF) i zmiana tłumika, to trochę sztuka dla sztuki.
Zapewne warto jest natomiast poprawić układ wydechowy np. przy okazji remapu.

Mógłbyś więcej napisać w jakie części Twoim zdaniem w takim razie"zainwestować" ? Chce podkręcić silnik do 280 z możliwością wzmocnienia w przyszłości, więc mógłby ktoś mi pomóc w temacie? Może być priv, wieczorem mogę do kogoś zadzwonić na Messenger/telefon jeśli mógłby mi ktoś poświęcić kilka minut i naprowadzić na właściwe tory.

Ostatnia edycja:
Mam axleback Raga i różnica moim zdaniem jest spora vs seria
Gratulacje! Najważniejsze jest zawsze zadowolenie kierowcy ;-)
Pisałem oczywiście o własnych wrażeniach odsłuchowych, pewnie skrzywiony trochę brzmieniem 6-cylindrowego boxera.
W każdym razie dźwięk 4-cylindrowego silnika w Giulii/Stelvio, niezależnie od zastosowanego wydechu, to jedna z niewielu rzeczy, które mi, powiedzmy, nie do końca pasują.

Mógłbyś więcej napisać w jakie części Twoim zdaniem w takim razie"zainwestować" ? Chce podkręcić silnik do 280 z możliwością wzmocnienia w przyszłości, więc mógłby ktoś mi pomóc w temacie? Może być priv, wieczorem mogę do kogoś zadzwonić na Messenger/telefon jeśli mógłby mi ktoś poświęcić kilka minut i naprowadzić na właściwe tory.
O tym najlepiej poczytać w wątku o Chiptuningu.
Pewnie w pierwszej kolejności zrobiłbym remap i ewentualnie zainwestował w większe hamulce, plus zmiany układu wydechowego, żeby go choć trochę odetkać.

[MENTION=81217]FernandoAlfonso[/MENTION] - trzeba przyznać, że mistrzostwa w prowokacji nikt Ci nie odbierze.

Wersji 200 KM nie ma co przesadnie zbroić w groźne piórka, bo mocniejsza Octavia może ją objechać... Jeśli masz jedną rurę, to ja bym wolał zamontować zwykłą dokładkę z Giulii, a kasę wsadzić w jakiś fajny tłumik końcowy. Ja tak miałem w Giulietcie i wymieniłem dokładkę na zwykłą podwójną, ale dokupiłem Supersprinta i nawet fajnie to mruczało.

Panie Poznaniak, o jakiej ty Octavii mówisz? RS-ce 245 KM będzie nawet trudno, przynajmniej na papierze. Nie umniejszaj swojej czerwonej dwusetce ;)

Ostatnia edycja:
Miał ktoś doczynienia z markami Helvetia Spoiler lub Madness Autoworks ? Czaję się na dyfuzor w stylu QV. Ten włoski jest 2 razy tańszy a za samą przesyłkę z USA zapłacę ok. 300 $ plus podatek. ??????

Pytanie do bardziej obeznanych. Chcę kupić dyfuzor ala QV i spoiler widzę, że spora część forumowiczów wybrała te części z plastiku, dlaczego? Zastanawiam się nad karbonem, rozumiem koszta większe ale czy jest jakiś powód dlaczego większość idzie w plastik?

Panie Poznaniak, o jakiej ty Octavii mówisz? RS-ce 245 KM będzie nawet trudno, przynajmniej na papierze. Nie umniejszaj swojej czerwonej dwusetce ;)

200 zawsze ma bonus czyli okolom210-220 i waga... napewno lżejsza niż skoda gadać ....wiec niewydaje mnie się :-)))

usuniecie i wyprogramowanie gpf plus downpipe chociaz euro 3, i jakis wydech aktywny i bedzie Pan zadowolony, wtedy juz autko oddycha i bezpiecznie mozna robic remap, z gpf na pokladzdie nie polecm robic moda

przy okazji moze ktos bylby zainteresowny wymiana wajhulca od biegow na poliftowy?? Czerwona badz czarna nić, softowo zrobione, tylko montaż

Ostatnia edycja:
Zamówiłem dywaniki na wymiar do Alfy (ogłaszali się, że mają do Giulii) po czym przysłali mi wymiary do sprawdzenia. Nie mam jeszcze przez jakiś tydzień auta, więc nie mam jak tego zweryfikować. Ktoś może przerabiał już ten temat albo wie czy te wymiary są poprawne?

pl1205.jpg

Kupowanie nie oryginalnych alcesoriów do Alfy do dla mnie wieśniactwo.

Cóż, dla mnie głupotą jest płacenie w ASO 300 zł za kiepsko wykonane dywaniki.

Może nie tyle ich jakość co sposób w jaki zostały zaprojektowane. W ogóle nie spełniają swojej roli, są kompletnie płaskie, nie trzymają ani wody ani piachu.

Kupowanie nie oryginalnych alcesoriów do Alfy do dla mnie wieśniactwo.

Czyli rozumiem, że oleju, filtrów, opon i wycieraczek też uzywasz z ASO (z logo AR)? O płynie do spryskiwaczy jeszcze zapomniałem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zamówiłem dywaniki na wymiar do Alfy (ogłaszali się, że mają do Giulii) po czym przysłali mi wymiary do sprawdzenia. Nie mam jeszcze przez jakiś tydzień auta, więc nie mam jak tego zweryfikować. Ktoś może przerabiał już ten temat albo wie czy te wymiary są poprawne?

Pokaż załącznik 286104

Zrezygnuj z krycia tunelu, jest tak wysoki, ze nikogo tak nie osądzisz, a dywanik tylko utrudni korzystanie z auta. Dywanik pasażera z przodu jest inny do AWD i RWD, ten że zd jecia moim zdaniem nie wygląda, jakby miał pasować

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dywanik pasażera finalnie jest inny, musiałem im zrobić szablon do wersji RWD na podstawie welurowego. Środkowego nie montowałem, był jako gratis do zestawu.

Amortyzatory
Powrót