• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[75] 75 ex Nurburgring

Acuszto?

727.jpg

Lepiej daj filmik jak to brzmi a nie denerwujesz forumowiczów zdjęciami :P

Muszę przyznać że 75 jak dla mnie ciekawa nie jest no ale w takiej konfiguracji i do takich celów to Twoja ma charrrrrrakter. Zachęca do czytania wątku. Może się kiedyś wybiorę zobaczyć na żywca jak to się kula.

Dla mnie alfa idealna to karoseria 155 plus napęd zawieszenie z 75 silniki te same brimsky jak dożyje to może kiedyś odkupienia od ciebie ta 75

Dla mnie alfa idealna to karoseria 155 plus napęd zawieszenie z 75 silniki te same brimsky jak dożyje to może kiedyś odkupienia od ciebie ta 75

Może być problem... :D Koszt gratów przewyższa kilkukrotnie wartość rynkową pojazdu, poza tym jej stan nie jest najlepszy ;-) Kiedyś była na sprzedaż, ale teraz po zainwestowaniu kolejnej porcji dukatów raczej już nie jest (oczywiście, wszystko się rozchodzi o jedno ;-))

Ostatnia edycja:
Rasowo! Sa ciarki, wrecanie wkrecaniem ale pieknie i szybko z obrotow schodzi, cos przy zamachu robione bylo ?

Rasowo! Sa ciarki, wrecanie wkrecaniem ale pieknie i szybko z obrotow schodzi, cos przy zamachu robione bylo ?

Przypuszczam, że nie :D Jednak silnik ma sporą pojemność i ciężki zamach (który w tym przypadku poniekąd stanowi całe przeniesienie napędu :P) nie jest aż takim dużym problemem ;-)

Gdyby nie ta chrobocząca skrzynia to można by się było delektować tym dźwiękiem, a tak to trochę po uszach bije :P
Co tam dokładnie w niej się dzieje i ile miesięcy potrwa znalezienie potrzebnych części? :D

Co tam dokładnie w niej się dzieje i ile miesięcy potrwa znalezienie potrzebnych części?

Nie wiem do końca co się dzieje - któreś łożyska się poddały. Sprawna skrzynia z krótszym przełożeniem głównym, lepszymi synchronizatorami i szperą już czeka na montaż ;-)

Nie wiem do końca co się dzieje - któreś łożyska się poddały. Sprawna skrzynia z krótszym przełożeniem głównym, lepszymi synchronizatorami i szperą już czeka na montaż ;-)
Krótszym przełożeniem, hmmmm zobaczymy jak na takim zestawie będzie się zachowywać... Czyżby to ta z 1.8T czy udało Ci się znaleźć z jakiejś innej 1.8 zaszperowanej? :P

Krótszym przełożeniem, hmmmm zobaczymy jak na takim zestawie będzie się zachowywać... Czyżby to ta z 1.8T czy udało Ci się znaleźć z jakiejś innej 1.8 zaszperowanej?

W turbo akurat mam długą skrzynię z 3.0. Dorwałem skrzynię biegów z przełożeniem z twin sparka ;-) Jak się zbiorę w sobie, jutro zacznę przekładkę

Amortyzatory
Powrót