S
Szary
Guest
williamdrake napisał:Panowie jak wymienialiście panewki "przez miskę" jak mierzyliście wał (tzn na jaki szlif potrzebujecie panewki?) Bo chyba inaczej się panewek nie dobiera?
Mikrometrem, spokojnie da się zmierzyć.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
williamdrake napisał:Panowie jak wymienialiście panewki "przez miskę" jak mierzyliście wał (tzn na jaki szlif potrzebujecie panewki?) Bo chyba inaczej się panewek nie dobiera?
williamdrake napisał:fr33 napisał:u mnie w 33 jest stukanie jak jade i ustawie pedal gazu w pozycji (caly czs na biegu) takiej ze ani nie przyspiesza ani nie zwalnia (silnikiem) tylko jest na takich "neutralnych" obrotach. stukanie slychac w kabinie gdzies w okolicy za radiem.. gdy zwalniam silnikiem albo przyspieszam to nie slychac nic
Hmm, taki typowy "panewkowy" efekt akustyczny...
Ciekawe to ja mam chyba uszkodzony silnik skoro mi nie grają :wink:Szary napisał:Z tego co ja wiem, to panewki zawsze grają przy utrzymywaniu stałych obrotów, tak ok 2-3 tys obr/min
Szary napisał:Z tego co ja wiem, to panewki zawsze grają przy utrzymywaniu stałych obrotów, tak ok 2-3 tys obr/min
williamdrake napisał:....
A może by tak u siebie wymienić prewencyjnie? Właściwie jak to jest z tymi panewkami? Wymienia się też tak "na zapas" czy już jedynie jak zaczynają grać?
Majkel gdzieś wklejał ale nie pamiętam gdzie . Panewki wymienia się wtedy gdy je słychać ( klepanie klekotanie ) najlepiej słychać od miski olejowej.fr33 napisał:moze ma ktos jakies mp3 z takowym nagraniem??
75andrew155 napisał:fr33 napisał:... najlepiej słychać od miski olejowej.
a slychac to w kabinie?
u mnie cos stuka i bardzo glosno slychac to w kabinie.. musze wjechac na kanal i zobaczyc czy to nie ta oslonka co rury wydechu sie schodza przed katem w jedną ..
Tak to może być coś innegofr33 napisał:a slychac to w kabinie?
qdlacz007 napisał:ak dokręcić dobrze korby nie mająć klucza dynamometrycznego??