[159] 250 kucy manego

hehe no dosłownie :) nie jeszcze nie, czekam na oponki :)
Kurde ale zbieg okolicznosci. Powiedz mi Ty miales te felgi w stanie idealnym? Bo jak je ogladalem to w zasadzie wygladaly jak noweczki, no i jesli to nie tajemnica ile Cie za ten bajer skasowal Piotrek. Mialbym tez prosbe jak wrzucisz butki na furke jakbys zrobil foteczki. Na marginesie miedzy zdjeciami ktore wykonales a tym co widzialem to zmieniaja kolor niesamowicie.

hehe no dosłownie :) nie jeszcze nie, czekam na oponki :)
a ja proszę więcej info o kolorze i technice malowania :) to proszek? lakier? mix?
przydałby się filmik pokazujący "efekt" ;) albo podaj nazwę firmy, która to zrobiła. może mają coś na swojej stronie www :)

Yonash proszek. Sam u niego malowałem już chyba z 6 kompletów felg.
P.S kajzer jesteś pewien, że to chrome schadow? Bo za chrom schadow Piotrek chce 300zł za komplet. W poniedziałek 23.02 z nim gadałem jak zawoziłem swoje felgi i mówił że ma nowość od niedawna i chce za ten kolor 400zł za komplet. I jest właśnie jak chrome schadow ale się bardziej mieni. Ale to 2 inne kolory.

Ostatnia edycja:
a ja proszę więcej info o kolorze i technice malowania :) to proszek? lakier? mix?
przydałby się filmik pokazujący "efekt" ;) albo podaj nazwę firmy, która to zrobiła. może mają coś na swojej stronie www :)

Filmik pewnie bedzie jak kolega zalozy te cudenka lub nakrece jak bede u niego i bedzie mial cos takiego wypieczonego
http://panfachowiec.pl/meble/meble-biurowe/vcard/lakiernia-proszkowa-konrad-piotr-herych,2769.html
w sieci mozna znalezc o nim tyle bo stronki nie ma(przypuszczam z nie ma potrzeby bo roboty ma od groma. Woze do niego ten proszek(farbe) i idzie tego kilkaset kilogramow miesiecznie.
Co do techniki mowil mi ze kladzie kolejno kilka warstw(4 chyba mowil ale nie pamietam bo podziwialem dzielo) kazda warstwa inny kolor i za kazdym razem do pieca wiec jest czasochlonne zobacze jak to wyglada na czarnej budzie a pozniej bede sie zastanawial. Mi mowil ze kolor pasuje do czarnej budy no ale kazdy ma swoj gust.

uploadfromtaptalk1425799651256.jpgkolka przelozone wiec zimy juz nie bedzie:-D ahhh ten widok i znow 100pkt do oczojebnosci.

Yonash proszek. Sam u niego malowałem już chyba z 6 kompletów felg.
P.S kajzer jesteś pewien, że to chrome schadow? Bo za chrom schadow Piotrek chce 300zł za komplet. W poniedziałek 23.02 z nim gadałem jak zawoziłem swoje felgi i mówił że ma nowość od niedawna i chce za ten kolor 400zł za komplet. I jest właśnie jak chrome schadow ale się bardziej mieni. Ale to 2 inne kolory.
Bylem dzis u Piotrka z dostawa i spytalem o co biega z cenami i efektami. To co ma kolega kajzer to chrome shadow to jest to co ma od niedawna i to koszt 400zl a to o czym Ty piszesz ze jest co innego i kosztuje 300zl i nazywa sie antracyt. Tutaj kolory tez zmieniaja sie wraz z natezeniem swiatla, ale zdecydowanie slabiej z czarnego na ciemny grafit. Efekt bez porownania. Widzialem ze mial tam troche kompletow ktore.opisane byly do zrobienia na shadowa.

Po niecalym roku jazdy moja krowka stwierdzam ze wzbudza ona chec wyprzedzenia mnie przez innych kierowcow o ile jest to jakies pierdzikolka czlowiek nie zwraca uwagi, ale jak podjezdza cos powaznego czlowieka czasem poniesie. Dzis jadac po moja zonke na uczelnie zlapalo mnie czerwone swiatlo jadace za mna volvo xc90 z v8 jak sie pozniej okazalo stanelo na lewym pasie i spojrzenie ktore mowilo wszystko....zielone i rura przez sekundke widzialem jak lekko wysunal sie na przod(naped na 4kola). Na drugim biegu mialem go juz za soba i tak do 140 gdzie sie ciagle oddalal. Stwierdzilem ze styka i puscilem gaz, ale pan chcial za wszelka cene mnie wyprzedzic i dopiero jak to zrobil zaczal hamowac. Wtedy dopiero zauwazylem na masce V8. Pewnie byl wsciekly ze mu malolotrazowka taki duzy silnik objechala.[emoji12]

W zasadzie 8 miechow. Jak napisalem post zauwazylem to "na masce"ale nie chcialem juz edytowac postu. Oczywiscie chodzilo o klape. Ja juz tak mam ze czasem walne jakims slowem ktore nie do konca jest adekwatne(czasem wcale), ale idzie wpasc na to o co mi chodzilo.

na masce mial V8 czy na klapie bagaznika
;)?To juz rok ja szewi ja sprzedal?

Czarny aż dziwne że gość nie miał też info że V8 na dachu, info przydatne dla helikopterów, chociaż mogłyby go nie dogonić ;))
A na miejscu Manego bym sobie nakleił jednak 1.1 ECOTEC ;)

Czas szybko leci. Volvo to jeszcze ciezsza "krowka" o jakies 300kg na miekko ma 7.3 sek na 100 takze dziwie sie ze gosciowi sie zebralo na wyscigi - choc wiadomo v8 brzmi dumnie ;) z drugiej strony 9tka to tez nie wyscigowka ale z 7/100 pewnie wyciaga (w tescie z brera 3.2 JTS JOnka jej ustepowala a ta katalogowo ma te 6.8), choc nie mozna 9tce odmowic generalnie jak trzeba to umie pokazac na co ja stac, ale dla rownowagi czasem tez niestety bywa pacyfikowana przez inne auta, zreszta z innej beczki:

z tymi znaczkami to też różnie bywa, jeden sobie trzaśnie nalepkę, żeby się lepiej poczuć, ale są też sytuacje odwrotne. Mnie ostatnio jak jechałem Beemka jakaś audica wcale nie wygladająca na najnowszą objechała, puściła bąka i tyle ją widziałem (chmura dymu mnie ogłuszyła), gość miał naklejone 1.4 szkoda że jeszcze nie dokleił LPG (po dżwięku szło się skapnąc że naklejka to zmyła ;) Moja mina bezcenna ;)

Felgi robiłbym - shadow, nieshadow - lakier+renowacja by im się przydała, tym bardziej że po tym czasie pewnie maja jakieś ubytki do zrobienia :)

Ostatnia edycja:
Czas szybko leci. Volvo to jeszcze ciezsza "krowka" o jakies 300kg na miekko ma 7.3 sek na 100 takze dziwie sie ze gosciowi sie zebralo na wyscigi - choc wiadomo v8 brzmi dumnie ;) z drugiej strony 9tka to tez nie wyscigowka ale jak trzeba to umie pokazac na co ja stac.

Z tymi znaczkami to też różnie bywa, czasem ktoś sobie naklei żeby się lepiej poczuć, ale są też sytuacje odwrotne. Mnie ostatnio jak jechałem Beemka jakaś audica wcale nie wygladająca na najnowszą objechała, puściła bąka i tyle ją widziałem (chmura dymu mnie ogłuszyła), gość miał naklejone 1.4 szkoda że jeszcze nie dokleił LPG (po dżwięku szło się skapnąc że naklejka to zmyła ;)

Felgi robiłbym shadow, nie shadow ale lakier+renowacja by im się przydała, tym bardziej że po tym czasie pewnie maja jakieś ubytki do zrobienia :)
nooo takie niepozorne scigacze daja rady mina zdziwionych kierowcow ktorzy nagle nie umia sobie poradzic(tak jak w Twoim przypadku)
co do dodatkwych ubytkow to nic nie narobilem zostaly tylko Twoje...naumialem sie w mondziaku jezdzic ostroznie bo mialem czarne ranty felg wiec po 6sciu latach i kilku malowaniach opanowalem technke 6sty zmysl:cool:
Na pewno bede cos z nimi robil ale chyba na nastepny sezon bo zona by mnie killnela jakbym jej po dwumasie wyparowal ze mam nieodparta potrzebe zmalowania felg. Niech zapomni ze taki wydatek w ogole byl a narazie bede sie niebawem zabieral za otwierane logo tylnej klapy bo szlag mnie trafia z funkcjonalnoscia otwierania jej. W mondku mialem guzik a ze stary jestem i mam skleroze co chwila musz wracac do auta lub mieszac w kieszeni. Zrobi sie ladna pogoda to se pykne.

attachment.php

fele na autku :)

Załączniki

• DSCN2846.jpg
    DSCN2846.jpg
    115.1 KB · Wyświetleń: 580
dzieki za pamiec...jakbys mogl w pelnym sloncu wrzucic fotke bedzie super(tu wydaje sie ze slonce za chmurami). Jak Ci sie podoba efekt? Na zywo mysle z jest inaczej

Lakierowałem w tym samym kolorze tylko nieco ciemniejszym odcieniu.. Wygląda obłędnie. Dzisiaj założyłem na alfe. Jutro woskowanko i popierdółki a w sobote zdjęcia :)

P.S. ten kolor ma to do siebie, że na różnych felgach będzie wyglądał inaczej.. Efekt światła i cienia przez załamania i krawędzie..

many19831 ostatnio widziałem nowego Lexusa IS 250 F na ori 18" z kolorze właśnie coś ciemny stalowy, chrome shadow/black na wysoki połysk. Kopara mi opadła!!! Ja bym do czarnej belli poszedł w taki kolor, bo po pierwsze z daleka wygląda praktycznie jak czarne, a czym bliżej tym bardziej felgi zmieniają kolor, który jest zarówno elegancko stylowy jak i drapieżny. Na taki kolor mam jedno, krótkie słowo podsumowania: ajeeeej! :D

Krowka w stylizacji weselnej.

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• P1160913.jpg
    P1160913.jpg
    144.5 KB · Wyświetleń: 451
  • P1160947.jpg
    P1160947.jpg
    147.1 KB · Wyświetleń: 450
  • P1160942.jpg
    P1160942.jpg
    138.9 KB · Wyświetleń: 451
  • P1160929.jpg
    P1160929.jpg
    116.8 KB · Wyświetleń: 451
Gdyby nie ringi alfa jezdzilby pewnie ktos inny. Ja planowalem zakup najszybciej w okolicach zblizajacych sie wakacji...jednak przypadkiem przez TE ringi dawno temu trafilem na forum i sledzilem przebieg modow Marcina. Pewnego dnia lookam a tu sprzedam....burza mozgow jak zdobyc reszte kasy i jakos sie udalo. Tak to bym pewnie teraz zaczynal przegladac dopiero ogloszenia...

piękna bestia :) co do ringów... wymiatają :) myślałem jak zrobić takie u siebie ale ostatnio brak czasu... :/ może latem kolega lampiarz mi to zrobi jak do pracy będę motocyklem jeździł.

Fajnie, że byłeś!

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Załączniki

• DSC00839.jpg
    DSC00839.jpg
    111.9 KB · Wyświetleń: 240
  • DSC00858.jpg
    DSC00858.jpg
    114.4 KB · Wyświetleń: 242
  • DSC_0538.JPG