• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

20'' felgi w Giuli Veloce

Auto
Alfa Romeo Giulia Veloce
Cześć,

Jak w temacie - pytanie do Was czy zakładał ktoś może do Giulii Veloce felgi 20? Obecnie mam zimówki na 18, na wiosnę myślałem o 19, natomiast ta 18 wygląda tak mało, że zastanawiam się czy 20 by nie weszły na sezon letni.

Z góry dzięki za komentarze oraz ewentualne zdjęcia :)

To ja podepnę się pod pytanie, do Giulii Super 19 czy 20 na lato?

Krzysztof,

22 podejrzewam, że jednak się nie zmieszczą ;)

Widzę natomiast, że też masz Veloce - na 18 ją trzymasz?

Tak, kupiłem auto na felgach 18" i na zimę są w sam raz, a na lato rozważam zakup oryginalnych 19", ale nie za każdą cenę :P

Jak masz tak doradzać to nie zabieraj głosu w ogóle.

Jak masz takie pomysły, to wróć na forum Megane III :P

19" pooglądaj sobie w mojej sygnaturze z linku do google photos (ja mam z szerszym tyłem felga 9" a opona 255). Powiem Ci że jest twardo (pewnie przez opony RF w dużej mierze). Zastanawiam się czy następne opony na lato nie powinny być 235/40R19 przód i 265/35R19 tył żeby ciut dodać opony i bez run flat-a.
20" sobie nie wyobrażam do normalnego użytkowania.

Ostatnia edycja:
Nie widzę Twojej sygnatury, ale dzięki za odpowiedź. Czyli trzeba szukać maksymalnie 19 stek.

19" pooglądaj sobie w mojej sygnaturze z linku do google photos (ja mam z szerszym tyłem felga 9" a opona 255). Powiem Ci że jest twardo (pewnie przez opony RF w dużej mierze). Zastanawiam się czy następne opony na lato nie powinny być 235/40R19 przód i 265/35R19 tył żeby ciut dodać opony i bez run flat-a.
20" sobie nie wyobrażam do normalnego użytkowania.

Ja mam przód 225/45 R18 (8J) oraz tył 255/40 R18 (9J) - jeździłem na letnich oponach Run-Flat. Teraz na te felgi założyłem opony zimowe bez run-flat i planuje zostawić na tych felgach już zimowki a na lato kupić większe.

Mówisz jednak, że 19'' to maks wg. Ciebie? (producent w książeczce też niestety nie przewidział 20 :/ ) Natomiast odnośnie komfortu jazdy muszę Ci powiedzieć, że nigdy więcej RF. O nieeeeeeboooo wygodniej na normalnych oponach. Aż byłem w szoku, że aż taka różnica! (nie wspominając o tym, że jak na RF wyjeżdzałem z garażu i przy zakręcie 90stopni opony trzeszczały aż zęby bolały)

btw - 265 chcesz na 9J włożyć czy to już 9,5?

- - - Updated - - -

Nie widzę Twojej sygnatury, ale dzięki za odpowiedź. Czyli trzeba szukać maksymalnie 19 stek.

Też miałem ten problem, musisz wejść w profil kolegi Epsonix -> "O mnie" -> Sygnatura

Ostatnia edycja:
pewnie jakież masz ustawienia w swoim panelu żeby nie wyświetlać. Tu masz link:
https://photos.app.goo.gl/Ted9bjuZfmmRtjga9

Mówisz jednak, że 19'' to maks wg. Ciebie?
Komfort już jest taki sobie, nierówne drogi i robi się średnio przyjemnie. Studzienka trochę nierówna - łup. Pewnie wina głównie RFów, choć profil też już jest niezbyt wysoki.

btw - 265 chcesz na 9J włożyć czy to już 9,5?
na 9", felg nie zamierzam zmieniać. 255 na 9" jest troche naciągnięta, 265 będzie wyglądać normalniej IMHO a podniesie profil opony o 3.5mm (zawsze coś). Wg wielu tabel z netu, na 9" felgę można zakładać opony w przedziale od 235 do 275, 265 to tylko różnica o oczko od nominału

Amortyzatory
Powrót