Bolec-scnm
Nowy
Nie jestem specem, ale z tego co wyczytałem to co 60tyś. km ma prawo się zepsuć/zabrudzić. Jak byś wymieniał to kup Bosch, a nie tak jak ja jakąś podróbke, a póżniej zbędne problemy.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
zrobiłem test, odpiąłem przepływkę i efekt ten sam, nie ma rożnicy czy odpięta czy też podłaczona przy ok 2500obr silnik sie zadlawia. Jakieś pomysły?
Kolego masz coś nie tak ze zmienną geometrią turbiny, więc albo samo sterowanie (zaworek, wężyki, siłownik) albo najzwyczajniej zapieczone kierownice
U mnie jest.
W mojej alfie 156 2,4jtd która kupiłem 2 tygodnie temu dzieje sie coś niedobrego... Mianowicie wyprzedzałem ostatnio i kiedy na trzecim biegu doszedłem do około 3,5K obr. zaświeciła sie marchewka i auto straciło moc, nie zgasła ani nie szarpneła tylko poprostu przestała przyspieszać nie mam pojecia co sie stało ale tera marchewka zapala sie odrazu po odpaleniu albo jak przekrocze ok 3k obr. Czy to ma zwiazek z mrozem bo ostatnio jest między -10 a -25st? BARDZO PROSZE O POMOC
A może powiesz mi ile kosztuje podłączenie pod kompa i czy mogę te usterki naprawić w własnym zakresie czyli u siebie w garażu???
---------- Post dodany o godzinie 16:57 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:54 ----------
Czy można jeździć z tym problemem, czy bezzwłocznie udać się do naprawy??
A może powiesz mi ile kosztuje podłączenie pod kompa i czy mogę te usterki naprawić w własnym zakresie czyli u siebie w garażu???
---------- Post dodany o godzinie 16:57 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:54 ----------
Czy można jeździć z tym problemem, czy bezzwłocznie udać się do naprawy??
jesli chodzi o naprawę we własnym zakresie to zależy co jest uszkodzone , sprawdź czy sztanga przy turbosprężarce się rusza;
najlepiej jak najszybciej podpiąć pod komp diagnostyczny i odczytać błędy
do siłownika sztangi należy podać ciśnienie rzędu 0,68 bar i zaobserwować pracę sztangi
najpierw diagnoza , sprawdzenie wężyka ciśnieniowego , stanu siłownika , a na końcu czyszczenie turbo
Przy takim ciśnieniu siłownik niewiele się rusza przynajmniej u mnie. Żeby zrobił właściwy ruch musiałem podac większe ciśnienie.
Na allegro nie moge znaleźć twego kabla... Są tylko do seata, audi itp. a do fiata czy alfy nie moge namierzyć:/ Możecie podesłać linka? Z góry dzieki! Wracając do problemu to wczoraj było tylko -1 na termometrze i jak sie alfa rozgrzała to marchewka zgasła ale problem jeszcze czasem się pojawia z tym zamulaniem, nie rozumiem tego auta...A powiecie mi jeszcze czy z tym problemem można spokojnie używać auta i nic mu nie grozi, czy musze to najpierw naprawić??? Czekam na odpowiedź i dzięki za Pomoc!!!!