BTW, jak masz rozwiązaną wiązkę silnika? Wszystko normalnie i odpinasz i zapinasz za każdym razem? Pytam z ciekawości bo kiedyś myślałem czy by przy okazji grzebania pod maską nie machnąć złącza przemysłowego i odpinać jedną wtyczkę i wsio 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie dzieliłem wiazki wszystko idzie przez grodz wprost do EMU. Ale z racji że odpaliłem firmę zajmującą się takimi tematami myślę że zrobię jeszcze raz wiązke do emu od nowaBTW, jak masz rozwiązaną wiązkę silnika? Wszystko normalnie i odpinasz i zapinasz za każdym razem? Pytam z ciekawości bo kiedyś myślałem czy by przy okazji grzebania pod maską nie machnąć złącza przemysłowego i odpinać jedną wtyczkę i wsio![]()
Fajny ten LancerJackson Racing jeździ sobie po Pile zbiera dane do strojeniai spotkał takiego klasyka. Który lepszy ??
Pokaż załącznik 272351Pokaż załącznik 272352Pokaż załącznik 272353Pokaż załącznik 272354Pokaż załącznik 272355
Jackson Racing jeździ sobie po Pile zbiera dane do strojeniai spotkał takiego klasyka. Który lepszy ??
Pokaż załącznik 272351Pokaż załącznik 272352Pokaż załącznik 272353Pokaż załącznik 272354Pokaż załącznik 272355
OOO wow, Evo3? Ostatni lancer z rozrządem po poprawnej stronie
Oba auta fantastyczne!
Nie przestajesz mnie zadziwiać
szczerze to aż zacząłem myśleć i nie jestem w stanie wymyślić jakie auto ma rozrząd po prawej stronie![]()
po prawej stronie patrząc od przodu auta oczywiście
Np.. hmm wszystkie lancery od EVO GSR do EVO3, DSMy z 4G63, wszystkie cuda z 6G72, praktycznie każda Honda z lat 80-90tych (D i B serie)
Nie tylko japońskie... S3 3.2 ma rozrząd z prawej strony.. No prawie z prawej, bardziej na środku, między kołem a blokiem silnika i głowica. To dopiero dziwactwo.czyli głównie japońskie wynalazki takie dziwne
Utrudnienie i zakucie V6 to naprawdę ogromny nakład pracy i kosztów. Tak naprawdę uturbiasz 2 silniki po 3 cylindry, dwa kolektory, dwie sprężarki, dość skomplikowany układ dolotowy. Znając trochę przygód z montażem większych turbo i zakuwaniem 6G72 i 6A13, to naprawdę maaaaaaasa pracy.Do pełni doskonałości tego auta należałoby tylko jeszcze wywalić ten fiatowski silnik i wsadzić Busso z doładowaniem albo z wiekszą pojemnością,
Nie tylko japońskie... S3 3.2 ma rozrząd z prawej strony.. No prawie z prawej, bardziej na środku, między kołem a blokiem silnika i głowica. To dopiero dziwactwo.
Utrudnienie i zakucie V6 to naprawdę ogromny nakład pracy i kosztów. Tak naprawdę uturbiasz 2 silniki po 3 cylindry, dwa kolektory, dwie sprężarki, dość skomplikowany układ dolotowy. Znając trochę przygód z montażem większych turbo i zakuwaniem 6G72 i 6A13, to naprawdę maaaaaaasa pracy.
Rzędówka pod tym względem jest znacznie tańsza... duuuuuuuuuzo tańsza.
W sumie zakucie, a przede wszystkim wyważenie wału 5cyl dla kutych korb i tłoki (jeśli maja masy inne niż seryjne) to tez niezły deal... wykonanie odpowiednich pierścieni kompensacyjnych do wyważenia, znalezienie osoby która się tego podejmie to tez wyzwanie.
Ciekawa jestem ile zniesie seryjny dół od 2.4... 1.5bara to już niezłe.
W sumie zabawa zaczyna się gdy ciśnienie doładowania przekracza ciśnienie w oponach![]()
Wyglądem ta Alfa bije Japończyka na głowę, ona wygląda tak właśnie jak powinna- reklamy i inne malunki też dobrze pasują. Do pełni doskonałości tego auta należałoby tylko jeszcze wywalić ten fiatowski silnik i wsadzić Busso z doładowaniem albo z wiekszą pojemnością, ale zdaje sobie sprawę że to już teraz zbyt duża inwestycja i nakład pracy.
Coś Ci się tematy pomyliły
Oktech, autodelta.... Jest tego trochęJakiś tuner w Niemczech oferuje zmodyfikowany silnik Busso o większej pojemności -3,7 l do wyścigów, wolnossący tylko z dużym stopniem sprężania- ok. 1:13,3 , moc jaką osiąga ten silnik to ok. 400 KM. Do tego jest inny układ dolotowy i wydechowy, inne tłoki, korbowody, mapowanie silnika, dodatkowo szlifowane są czopy wału, sam wał jest hartowany i wstawiane są nowe panewki (nic nie pisało o azotowaniu). Zapewne wyważany jest też układ korbowo-tłokowy, z powodu zmiany masy elementów składowych. Myślę że coś takiego dałoby się prościej zrobić niż wersja doładowana.