• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[156] 2.0 20v Turbo by Teddy

O żesz, a kto i gdzie ją tak załatwił???
Jedna pucharówka mniej ? czy z jakiejś zagranicznej serii wyścigów ją wytrzasnąłeś ?
A co to ta rura niebieska i ta druga szara wzdłuż progu od kierowcy??
Nie znam historii tej pucharówki - to szrot w Radomiu znajomi z Dobre Bo Włoskie mi to namierzyli :D a te rury to rury luźno walające się po budzie i nie sa elementem interesu :) plus jest taki ze szrociarze wydrą klatkę bez cięcia :) i tak zostanie przetransportowana klatka do mnie więc to ja wybiorę miejsca cięć. Z Grzeskiem rozmawiałem i przerobimy ją na skręcaną żeby łatwiej ją wcisnąć do mnie

195.jpg

Nie znam historii tej pucharówki - to szrot w Radomiu znajomi z Dobre Bo Włoskie mi to namierzyli :D a te rury to rury luźno walające się po budzie i nie sa elementem interesu :) plus jest taki ze szrociarze wydrą klatkę bez cięcia :) i tak zostanie przetransportowana klatka do mnie więc to ja wybiorę miejsca cięć. Z Grzeskiem rozmawiałem i przerobimy ją na skręcaną żeby łatwiej ją wcisnąć do mnie

No, to auto już ma przyszłość zaplanowaną i ulic to nie poogląda raczej ? :)
Ale zastanów się, bo jak choć trochę ma po ulicach jeździć to ja bym się bał z klatką i bez szelek dopiętych mocno - bardzo łatwo przywalić głową gdy nawet nie sam, a ktoś w Ciebie przywali na drodze. A w kasku podejrzewam na codzień jeździć nie będziesz :)
O wsiadaniu i wysiadaniu nie wspominając, a o jakichś pracach - a to ciągle robisz coś - do pedałów się na przykład dostać - wyższa gimnastyka :) No i deskę będziesz musiał trochę pociąć...
Nie żeby same minusy, sztywności daje masę, no ale tych minusów sporo jest.

W czasie wypadku można łapę upier...., bo zawsze mówią nie trzymamy łapek na rurkach, bo gnąca blacha plus rurka równa się amputacja :P
Znam człowieka co se zaklatkował S3 8L używana na co dzień i po tym co zobaczyłem przeszłą mi ochota na takie mody w opcji normalnego użytkowania
Andrzej, twoja Pucharówka dobrze skończyła i jeszcze kilka sztuk, reszta już dawno na żyletki poszła- tak jak ta
Teddy- dziś maila zobaczyłem i uiszczam dług

Myslalem juz jakis czas temu o samym rolbarze z tylu plus miejsce do prowadzenia pasow szelkowych jakies zapinki na kaskie etc.i tak jezdze maks w dwie osoby. Chwile ta klatka napewno polezy. Chce sie jak najszybciej wjezdIc w tym roku w woz a jezszcze czeka mnie hamownia w maju bo woz po zmianie turbiny nadal nie zestrojony.

Minusów sporo, fakt, ale na pewno bezpieczniej podczas (czego Ci Kamil nie życzę) jakiejś sytuacji na drodze.
Sporo roboty Cię czeka z przekładką...

Minusów sporo, fakt, ale na pewno bezpieczniej podczas (czego Ci Kamil nie życzę) jakiejś sytuacji na drodze.
Sporo roboty Cię czeka z przekładką...

Tylko jeśli będzie kask na głowie dobrze zapięty, pasy porządnie podociągane itd. Nie takie to oczywiste.
Boczki drzwi też będą musiały OUT pójść raczej...

Do auta na ulicę - klatkę bym sobie darował. Na fotce którą wrzuciłem jest 156, z której pozostałością jest m.in. ta klatka.

No raczej ta, albo z tego samego zespołu... widok niefajny (tzn zdjęcia Teddy'ego, chlip... , nie tego od Ciebie :) ten super :) )

jak chcesz zapinki na maskę wkładać, to zainteresuj się tym EPMANem
IMG_20170509_191229350[1].jpg
Wymagają mniejszych dziur niż D1 lub Sparco

No ja miałem zamawiać te zapinki (czy tego typu) - na aliexpress pełno tego - do drzwi - żeby nic nie sterczało. Ale jakoś pomysł upadł . U nas jakoś mało popularne . W USA chyba bardziej, ciekawe czy to pewnie trzyma?

Powinno dobrze trzymać, bo Epman jest łożyskowany i dobrze to wygląda, sporo droższy od reszty, ale będzie dobrze
Ja musze zamontować, bo kiedyś mi macha odpadnie
20170429-220814-1.jpg
Boki podniesione o 4 cm tylko środkiem trzyma i to już od 160 km/h

Powinno dobrze trzymać, bo Epman jest łożyskowany i dobrze to wygląda, sporo droższy od reszty, ale będzie dobrze
Ja musze zamontować, bo kiedyś mi macha odpadnie
Pokaż załącznik 228079
Boki podniesione o 4 cm tylko środkiem trzyma i to już od 160 km/h

Zawsze mnie ciekawiły pomysły z unoszeniem maski tyłem ... może ktoś mnie uswiadomi jednak jak to ma działać.

Chodzi ci o podkładki pod zawias maski, które podnoszą ja przy podszybiu o jakieś 2,5 centymetra????????
Ma to prowadzić do szybszego wychładzania komory silnika- podobnież
W moim aucie maska jest tak zaprojektowana, że smuga powietrza z lamp idzie w szczelinę maski i podnosi maskę z przodu, i w pewnym momencie ja po prostu wygina, podkładki na tył sensu nie mają- chociaż zwiększyły by kont natarcia i może mniej by się podnosiła, ale to załatwi sprawę na amen

Ostatnia edycja:
Chodzi ci o podkładki pod zawias maski, które podnoszą ja przy podszybiu o jakieś 2,5 centymetra????????
Ma to prowadzić do szybszego wychładzania komory silnika- podobnież

No własnie podobnież i o ile może to i jakoś działa przy 20km/h to w szybkiej jeździe ? Na styku maski i szyby przedniej, występuje obszar nadciśnienia w czasie ruchu z większymi prędkościami. Wszystkie dobre A grupy czy kitcary mają tam czerpnię powietrza do airboxu z tego względu właśnie. Zreszta inaczej, dlatego tez właśnie wszystkie seryjne auta mają tam czerpnię układu wentylacji.

Ostatnia edycja:
Podkładki właśnie tam kazał mi zakładać jeden bardzo renomowany serwis od aut grzebanych. Ale nie skusiłem się tylko że z innego powodu niż ty piszesz- bardziej błahego. Chociaż ostatnio naszła mnie ochota na te podkładeczki, z tym że doszedłem do wniosku ze i tak się na zapinkach skończy i nie ma to sensu

Dzięki za wyjaśnienie o co z tym chodzi

Ostatnia edycja:
Przycisk z immo zainstalowany

Wóz się gasi i zapala po naciśnięciu pedału hamulca i generalnie domówię sobie mniej oczojebny przycisk :D

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót