• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[166] Mapy do nawigacji

• Autor wątku Autor wątku kmito
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ozzy napisał:
Jeżeli przyślesz mi tą płytę DVD (lub jej kopię), to umieszczę wszystkie obrazki
na internecie do ściągnięcia dla zainteresowanych.
Podaj adres na PW to prześlę Ci kopię płytki DVD z wszystkim co mam.

Jak tam koledzy umieściliście już gdzieś w internecie obrazy płyt z mapami i instrukcją? Nie powiem przydały by mi się.

Jak tam koledzy umieściliście już gdzieś w internecie obrazy płyt z mapami i instrukcją? Nie powiem przydały by mi się.
Przejrzyj dokładnie ten wątek, a nie tylko ostatnia stronkę, napewno coś znajdziesz :)

Witam a ja sprawdzałem jaką mam wersję G2 czy G3 u mnie pisze tak ICS Software:ICSV5.41 Navigation Softwate:Ver.ARIE 578D
Database: gall/11000389 i nie wiem czy to G2 lub G3 albo jeszcze inna.Pozdrawiam wszystkich.

peteja_43 napisał:
Witam a ja sprawdzałem jaką mam wersję G2 czy G3 u mnie pisze tak ICS Software:ICSV5.41 Navigation Softwate:Ver.ARIE 578D
Database: gall/11000389 i nie wiem czy to G2 lub G3 albo jeszcze inna.Pozdrawiam wszystkich.
I sam sobie odpowiedziałes
ARIE=G2
ARNA=G3
wszystko to było już w tym poście

sqadak napisał:
peteja_43 napisał:
I sam sobie odpowiedziałes
ARIE=G2
ARNA=G3
wszystko to było już w tym poście
Ale mi odpowiedziałeś

sqadak no czytać to ja jeszcze umiem :D , wiem że umieściłeś Włochy, chodzi mi o inne, głównie niemcy i o tą instrukcję serwisową - pozdr

Tak jak pisałem mam mapy.
W sobotę będę je testował w Alfie.
Jak będą chodzić to będę wysyłał kopie zainteresowanym.
Kopie są również w drodze do kolegi ozzy, który zobowiązał się umieścić je na serwerze.
Proszę o trochę cierpliwości.
Pozdrawiam

kmito napisał:
Tak jak pisałem mam mapy.
W sobotę będę je testował w Alfie.
Jak będą chodzić to będę wysyłał kopie zainteresowanym.
Kopie są również w drodze do kolegi ozzy, który zobowiązał się umieścić je na serwerze.
Proszę o trochę cierpliwości.
Pozdrawiam
Dokładnie, zarządzam jakimiś serwerkami z dobrymi łączami, to gdzieś wrzucę, jak tylko otrzymam przesyłkę od kmito. Odrobina cierpliwości.

Witam, dzięki uprzejmości kmito, który przysłał mi płytkę z mapami mogłem umieścić je na internecie (piwo dla kolegi kmito się należy). Oto link:
[center:452f1e3a30]
---------------------
-> Mapy do 166 <-
---------------------

(jeżeli z jakichś przyczyn ten link przestanie działać, bardzo proszę o info na PW, umieszczę gdzie indziej)
[/center:452f1e3a30]
Na razie jest kilka, do środy rano powinienem umieścić już wszystkie,jakie mam:

Alfa 166 - Navtech - Benelux 2000.zip
Alfa 166 - Navtech - Central Europe (Suisse - Nord Italia - Osterreich).zip
Alfa 166 - Navtech - Espana Spain Portugal 2003_2004.zip
Alfa 166 - Navtech - Francia 2000.zip
Alfa 166 - Navtech - Germany Complete.zip
Alfa 166 - Navtech - Italia 2001.zip
Alfa 166 - Navtech - Italia 2003.zip
Alfa 166 - Navtech - Italia 2004.zip
Alfa 166 - Navtech - Sweden Denmark 2001.zip
Alfa 166 Service Manual.zip
AR_ 166_ ICS_ zintegrowany_ system_ kontroli.pdf
ePer20.zip
Instrukcja 166.zip

Niemcy są zawarte w Central europe???

Dla ciebie też piwko sie należy.

Podziękowania to dla głównie dla kolegi Jurcio_8V to on to wszystko zebrał.

W następnym moim poście raport z uruchamiania map.

Raport z uruchamiania map w mojej Alfie.
Rocznik: 1999
Wersja softu ICS: V3.75
Wersja softu Navi: zależny od softu na płycie
Database: zmienia się zależnie do włożonej mapy

Start mapy trwa dość długo nawet do 10 min.

1)Benelux - śmiga, soft ARIE612D
2)Europa Centralna - śmiga, soft ARIE612D
3)Hiszpania Portugalia - komunikat uszkodzone CD
4)Niemcy - chodzi ale z problemami, soft ARIE532D
5)Francja - to samo co Niemcy
6)Dania Szwecja - śmiga, soft ARIE612D
7)Włochy 2001 - śmiga, soft ARIE612D
8)Włochy 2003 - śmiga, soft ARIE612D
9)Włochy 2004 - nie sprawdzałem

kmito napisał:
Podziękowania to dla głównie dla kolegi Jurcio_8V to on to wszystko zebrał.

W następnym moim poście raport z uruchamiania map.

Nie ma sprawy Kmito, ciesze się że mogłem pomóc. Fajnie, że ktoś to wszystko w końcu wrzucił na serwer. Mapy zbierałem głównie z myślą o systemie G2 (zdaje się że Włochy mogą być dwusystemowe G2 i G3- te nowsze mapy), wszystkie mapy (oprócz Włoch 2004) były przeze mnie testowane i w 100% działały, więc jezeli pojawia się komunikat o błędzie to proponuję popróbować parę razy odczytu płyt (jest chłodno, a czytnik navi jest dość kapryśny) lub nagrać płytkę jeszcze raz na jakimś lepszym nośniku i z niską prędkością zapisu.
Nie polecam wyciągać płytki z czytnika w trakcie uaktualniania softu (to faktycznie czasami może długo trwać) bo będą jaja...

Ja dzisiaj sprawdziłem Niemcy i u mnie działają bez problemu uruchamiały sie co prawda z 25 minut cały czas było napisane update voice po czym ics wyłączył się i włączył no i wszystko jest.

Soft mam V3,75

lejek20 napisał:
Jaką masz wersję softu navi
Aha i jeżeli możesz to sprawdź czy po zapodaniu Benelux (o ile pamiętam mam go od Ciebie) też Ci aktualizuje soft i jaką wersję wyświetla.

Amortyzatory
Powrót