[164] Kilka problemów

wszystkich jakie widziałem . Od przepływomierza od czujnika położenia wału od cewki zapłonowej . No ogólnie wszystkie przy silniku łączone czarnymi wtyczkami .
Ps .Czyściłem także masy .

Z tym prędkościomierzem może byc kwestia połączeń elektrycznych. Mój też działał w mrozy, teraz jest w plusie i nie działa. Prawdopodobnie przy cieple materiał nieco się rozszerza i traci swoje właściwości przewodnicze, a jak jest zimno wszystko się kruczy i wszystko działa tak jak powinno- innego określenia co się z tym dzieje nie mam.

Bede rozbierał niedługo deskę usiebie żeby to zbadać :D dam znak jak pomoże , co do termostatu, sprawa załatwiona prawie, pasuje wkład 24V, obudowy sa inne.Tyl

ko trzpienie( popychacze ) w termostacie trzeba dopasować ja musiałem zamienić ze starego wkładu i jeszcze troszkę podpiłować, obecnie się jeszcze nie domyka do końca bede musiał jeszcze raz wyjąć i odrobinę go skrócić.

Czujnik temp. do komputera jest bardzo ważny ,auto samo przyspiesza bo czujnik wysyła do komputera info że silnik jest zimny [jest ciepły] i dostaje ssanie .U mnie było najpierw tak że co ktureś ruszanie auto robiło strasznego kangura ,po jakimś czasie auto zaczeło samo pszyspieszać następnie przestało odpaląć na zimnym silniku.[w miedzyczasie wymieniłem cały osprzęt silnika i czujnik wału, wałka i przepustnicy bez efektu] Po wymianie czujnika temper. problem znikł.
Kszysiek może u Ciebie siada przekażnik od motronika [przekażnik z czerwonym paskiem przy wentylatorze] lub czujnik wału

To dobrze wiedzieć że ten czujniczek taki wazny:D tyle że który to jest , pod termostatem mam dwa czujniki hehe

Akumulator

Jakie macie u siebie akumulatory?? Mi właśnie padł mam do dostania w okazyjnej cenie 110Ah, czy nic się nie stanie jak zamontuje takiego kolosa??

Wiesz co. Ja mam 72/680 i nic się nie dzieje, a regulator się włącza gdy prąd w samej baterii spada poniżej 12v- dzisiaj stałem na hamulcu i włączył się wentylator to voltomierz z 12u skoczył o 2v do góry. Także wszystko działa, gra i huczy.

wiem że 80 Ah pojdzie bez problemu ale 110 to już jest dużo. Koleszka mówił ze aku bedzie niedoładowany, co wy na to??

Teraz ja dołożę problem do tego tematu :)
Czy koledzy orientują się od czego jest ta wtyczka :)

Raczej nie do filtra powietrza, bo za krótki. Sfotografowałem z każdej strony. Może to coś pomoże. Na pasie przednim widać skręcaną wiązkę(skręcana kostka, czarna duza). On wchodzi w tą wiązkę i leci dalej w kierunku zbiorniczka od spryskiwaczy :)

A tu kolejne zdjęcie w troche innym temacie. Jaka funkcję pełni ta niebieska "skrzynka". Czy to wspomaga ABS?

A tu kolejne zdjęcie w troche innym temacie. Jaka funkcję pełni ta niebieska "skrzynka". Czy to wspomaga ABS?

To niebieskie to jest od airbagów.

A działają Ci spryskiwacze reflektorów?

Ostatnia edycja:
Spryskiwacze, chyba nie dzialają. Jak uruchomię spryskiwacz szyby, to nie spryskują się reflektory. Chyba, że inaczej się to uyruchamia :)

U mnie podświetlenia było brak ponieważ :

Był urwany kabel zasilania do lampek przy lusterku dla pasażera (w klapce od słońca), robił zwarcie i wywalało bezpiecznik, Przy okazji brak lewej pozycji, podświetlenia górnego panelu, i prawej tylnej lampki. Brakujący bezpiecznik na foto odpowiada za podświetlenie tablicy.

Pogrzebałem trochę w intalacji przy okazji i naprawiłem predkościomierz i tylne szyby :D( poprawa wszystkich styków po lewej stronie deski), następnym razem bede rozbierał środkowy panel:D.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót