[164] Kilka problemów

To jest mechaniczny w takim razie. Taki jak u mnie. W granicach 500zł kosztuje- jest tam taka sprężyna napinająca czy go nie ściągałeś?

Ja jescze tego nie rozbierałem. znaklazłem te zdjęcia na necie , i to jest własnie silnik 12V i pytam czy jest potwierdzone że 12V jest hydrauliczny napinaacz?? Bo z tego wychodzi że były montowane takie i takie. Co proponujecie z termostatem?? gdzie taki dostać ?? CZy z 24V bedzie pasował??

Pompa wody wygląda podobnie, może będzie pasowac, ale głowy nie daje sobie uciąc.

Co do napinacza- twój wygląda na mechaniczny.

Ten na zdjęciach to nie mój , ale też z 12V i mam nadzieje że u mnie bedzie taki sam:D A jeżeli jest hydrauliczny nieda się zamienić na mechaniczny??

Mozna. Tylko trzeba zaślepić otwór olejowy. Nie pamietam. Czy jest konkretny zestaw zeby to zrobic

Ten na zdjęciach to nie mój , ale też z 12V i mam nadzieje że u mnie bedzie taki sam:D A jeżeli jest hydrauliczny nieda się zamienić na mechaniczny??

Właśnie mi coś nie pasowało, bo taki napinacz był w Super. Ja znowu słyszałem, że nie idzie tego podmienic, więc sam się musisz o tym przekonac.

ja mam zamieniony hydrauliczny na mechaniczny ale nie wiem jak to sie robi - poprzedni wlascicel zmienial, nie wiem czy jest zestaw do tego czy nie, ale jezeli jest to rok 89 to z tego co wiem to jest tam hydrauliczny - na 90% - napinaczy hydraulicznych brak w aso oraz jako zamiennik, podobno ja ostatnia sztuke kupilem poczym auto rozbilem ;)

w EPERZE pisze że moja wersja to super. jeszce sięupewnie ale teraz eper nie działa całyczas ;/ macie jakeigoś działającego linka ??

Mały problem jest- bo jeśli w roczniku masz rocznik samochodu to muszę cię poinformowac, że Super wychodzily po roku 93cim.

fiergloo napisał:
Pompa wody wygląda podobnie, może będzie pasowac, ale głowy nie daje sobie uciąc.
Kolega nie pyta o pompę tylko termostat :D bo pompa napewno nie pasuje

fiergloo napisał/a:
Kolega nie pyta o pompę tylko termostat bo pompa napewno nie pasuje

Wiem, ale mi chodziło o gniazdo termostatu, a nie o całą pompę.

W 3.0 V6 12V jest Termostat o numerze katalogowym 60559862
W 3.0 V6 24V jest Termostat o numerze katalogowym 60559862

Czyli takie same. :D

O taki konkret jest dobry :d ja niemam eprea na dysku a ten w sieci działa strasznie więc nie miałem jak sprawdzić :D Wielkie dzięki :d Czyli termostat smiało ten sam, a jeszce jest sprawa typu takiego że wentylator włancza mi sie przy 83 stopniach i w jednym sklepie koles powiedział mi że były jakieś dwa rodzaje termostatów jeden własnie 83 stopnie a drugi 90-kilka. Trzeba tez zmienić czujnik ??

Wydaje mi się, że czujnika wkręcanego w chłodnicę nie musisz zmieniać.

wentylator w super 12v działa przy 90 st przy termostacie jest czujnik temperatury na zegar i niżej do komputera .

Sądziłem że Czujnik od załączania wentylatora jest umieszczony w chłodnicy.
W termostacie przewaznie jest czujnik temperatury na wskaznik, a w bloku do komputera

Podejzewam inną istotę działania, czujnik jest w chłodnicy, ale dopuki termostat się nie otworzy temperatura jest zaniska, w momence jjak termostat pusci płyn czujnik łapie temp.cieczy i się włacza wentyl. Więc czujniki zostają tesame :D

Ale istotna jest temperatura cieczy w chłodnicy, gdyż to ona jest chłodzona, a potem rozprowadzana na silnik.

oczywiscie:d i moja teoria tego dowodzi. Dopuki termostat jest zamknięty płyn w chłodicy jest zimny więc wentylator nie musi działac , kiedy do chłodnicy wpłynie gorąca ciecz wentylator ją chłodzi aż do momentu odpowiedniej temperatury.

Jak wygląda sprawa wymiany linek od recznego?? czy linki sa drogie , czy są dostępne?? czy łatwo dokopać się do dźwigni ręcznego żeby je wymienić??

Amortyzatory
Powrót