Wiem, wiem,. toyota, poużywaj sobie jak musisz
Ale kosztuje mnie zero przecinek zero złotych. A posuwa zdrowo.
Lexus niegłupie auto (szczególnie ostatnie serie), ale dałbyś sobie na wstrzymanie z dobrymi radami
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Wiem, wiem,. toyota, poużywaj sobie jak musisz
Ale kosztuje mnie zero przecinek zero złotych. A posuwa zdrowo.
Do tego 1.8 mpi to jak juz mówili muł bagienny. Spalanie w 159 to lekko licząc 10 L. Do tego wcale nie jest bezawaryjne. chodniczki oleju pękają i ciekną oraz padają skrzynie biegów.
Shaman napisał:Chyba na każdym 4um są zwolennicy diesla i byny. Ja jestem tym drugim. Nie trawię klekotów, czarnego dymu, siadających wtrysków, dpr, egr. etc. Zawsze z kumplami mamy podobne segmenty samochodu tyle że oni zawsze turbodoładowane diesle a ja wolnossące benzyny. Przy piwku zawsze omawiamy co się zjeb@*# przy dieslu. Heheh.Bez urazy.
Wiem że JTD to udana jednostka. Jak się powycina kilka rzeczy.
Ale jak już tak porównujecie tą taczkę:
1,8MPI 140KM --> 10,2s 0-100km/h
z
1,9JTD 150KM --> 9,4s 0-100km/h
to mówicie że różnica 0,8s tak wgniata w fotel?
Ja miałem same duże benzyny więc chciałem jedną taką cywilną na spokojny wypad rodzinny nad morze.
Jeremy Clarkson napisał:Alfa Romeo z silnikiem wysokoprężnym wygląda jak Mona Lisa z doklejonym czarnym wąsem!!!
szef ferrari mówił że konie sprzedają auta a nm wygrywa wyścigi.
DPrzeciętne 1.8MPI oraz trochę lepsze 1.8TBI
Miałem 159 2.2 JTS i teraz 1,75 TBi - różnica w przyspieszeniu i elastyczności bardzo duża na korzyść TBi więc w przypadku 1.8 będzie jeszcze bardziej odczuwalna.TROCHE LEPSZE TBI)))) To jest tekst miesiąca, panie i panowie
)))
Między tymi silnikami i jazdą AR159 z nimi, jest niebotyczna róznica. Pisząc to, co napisaleś, dajesz dowód że nie masz pojęcia o temacie. Odpuść już proszę. Są granice nonsensów, jakie można wypisywać.
TROCHE LEPSZE TBI)))) To jest tekst miesiąca, panie i panowie
)))
Między tymi silnikami i jazdą AR159 z nimi, jest niebotyczna róznica. Pisząc to, co napisaleś, dajesz dowód że nie masz pojęcia o temacie. Odpuść już proszę. Są granice nonsensów, jakie można wypisywać.
Czy faktycznie jakiś użytkownik TBi marudzi na forum ?Problem w tym że to tylko moje domysły. Otwarcie przyznaję w tym temacie żę nie jeździłem TBI więc nie wiem o co "halo", natomiast jeśli na pięciu posiadaczy wypowiadających się na forum, jeden jest super zadowolony a reszta marudzi, coś w tym musi być. Kolejnym minusem TBI jest bezpośredni wtrysk benzyny i gromadzący się w związku z tym nagar w silniku. O tym nikt nie mówi bo tych jednostek jest stosunkowo niewiele, większość z małymi przebiegami. Kiedy przebiegi zrobią się większe problemy będą bardziej widoczne.
Taaaa, tylko ile jest postów z diesla typu:urwane klapy? Czyszczenie egr? Wtryski padają?turbo leje? Są plusy i minusy obydwu silników jednak jeśli nie bedzie latało w trasy to benzynka.A nagar w tym silniku jest zauwazalnie szkodzący pracy silnika powyżej 200000kmProblem w tym że to tylko moje domysły. Otwarcie przyznaję w tym temacie żę nie jeździłem TBI więc nie wiem o co "halo", natomiast jeśli na pięciu posiadaczy wypowiadających się na forum, jeden jest super zadowolony a reszta marudzi, coś w tym musi być. Kolejnym minusem TBI jest bezpośredni wtrysk benzyny i gromadzący się w związku z tym nagar w silniku. O tym nikt nie mówi bo tych jednostek jest stosunkowo niewiele, większość z małymi przebiegami. Kiedy przebiegi zrobią się większe problemy będą bardziej widoczne.
Co do nagaru.
Separator oleju to wydatek ok 200zł. Montaż - 15 minut. I koniec z nagarem.