strzelec
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo 156 2.4, Alfa Romeo 159 2.0 Mondeo Hybryd Vigniale
Troszkę czasu upłynęło od zakupu, bo alfa kupiona na jesień 2019 i w sumie temat chciałem założyć dużo wcześniej, ale nie złożyło się. Generalnie po 156, chciałem zmienić markę, nie że byłem nie zadowolony, ale chciałem spróbować czegoś innego. Najbliżej zakupu było C5, wiadomo komfort i dość dobre opinie, jednak po jeździe stwierdziłem, że nie tego szukam, że jednak lubię tą nutkę sportu w autach. Później zastanawiałem się nad 508, ale opinie i przede wszystkim budżet zdecydowały, że nie. I tak wróciłem do poszukiwań alfy 159. Poszukiwania długo nie trwały, bo 15 kilometrów od mnie handlarz wystawił taką sztukę jakiej poszukiwałem, czyli 2.0 wersji sport plus. Na zdjęciach wyglądała dobrze podczas rozmowy sprzedający mówił, że mogę oglądać cały dzień, a więc oglądałem
, jeździłem do mechanika na SKP i w sumie nie było kompletnie do czego się przyczepić. A więc następnego dnia kupiłem 159 sprowadzona z południowych Niemiec z datą produkcji 2010, a pierwsza rejestracja styczeń 2011. W papierach jeden właściciel doktor i po stanie wnętrza jestem w stanie w to uwierzyć, bo środek jest jak nowy, serio ryski nie ma nigdzie. Pierwsze plany to była większa felga, bo stała na 16" a to moim zdaniem zdecydowanie za mało.