156, wiosenna odsłona.

Ładnie stoi Bella :) powiedz mi to sportpack czy coś innego ? Pozdrawiam

Ładnie stoi Bella :) powiedz mi to sportpack czy coś innego ? Pozdrawiam
Miałem przez chwilę sportpack, ale było za wysoko :)
Obecnie jest Eibach -35 przód i -30 tył.
lolix napisał:
Kurde źle ze mną - przeczytałem że ma TEMPOMAT i się chwile połapać nie mogłem...
Próbowałem sobie to wyobrazić, ale niestety żadna kobieta nie ma takiej opcji na wyposażeniu ;)
Pozdrawiam.
- Rafał

lepiej mieć kobietę która ma temperament i własne zdanie, niż z "głupkiem" resztę życia spędzić ;) przynajmniej mam pewność że nie jest ze mną ze względu na samochód :D

ja powiem ci kolego ze nie do konca z tobą się zgodze - lepiej miec głupszą od siebie i oddaną bo za mądra to ... a zreszta sam sie przekonasz:D:D obyś nie musiał wspominac moich słów czego ci zycze

Twoja Bella jest dla mnie wzorem :D
Ja kupiłem swoją trochę zaniedbaną i doprowadzam ją do stanu w jakim jest twoja...
Pozazdrościć !
Przepiękne cudeńko!
Szerokości !

Dzięki za miłe słowa :) Nie ukrywam, że ta Alfa to oczko w mojej głowie ;)
Jeśli plany się powiodą moja Alfa w ciągu najbliższego roku zmieni właściciela...
Tymczasem wstawiam zdjęcia po zamontowaniu wlotu powietrza (w dziale Tuning mechaniczny opisałem jak dokonać takiej modyfikacji).
Pozdrawiam.
- Rafał

Załączniki

• IMG_2739.JPG
    IMG_2739.JPG
    133.2 KB · Wyświetleń: 290
  • IMG_2738.JPG
    IMG_2738.JPG
    140.3 KB · Wyświetleń: 312
  • IMG_2740.JPG
    IMG_2740.JPG
    137.9 KB · Wyświetleń: 295
Ostatnia edycja:
Po tym jak wymieniłem gałkę zmiany biegów na podświetlaną oraz dodatkowo zrobiłem podświetlenie półki pod popielniczką, obiecałem kiedyś, że wstawię zdjęcia wnętrza po zmroku. Trochę to trwało, ale poniżej zdjęcie.
podśw.JPG
Jak wiadomo na żywo efekt zdecydowanie lepszy.
Pozdrawiam.
- Rafał

A był sportpack po lifcie wnętrza?
Nie wiem...
Jak kupiłem Alfę wyglądała jak lektyka, więc założyłem sprężyny SP, ale nadal musiałem wsiadać po drabinie, więc zdecydowałem się na -35/-30.
Pozdrawiam.
- Rafał

Alces zobacz co znalazłem!!
46401960715299914367.jpg

80901727558379158517.jpg

Ale ona śliczna jest!! Patrze "No alfa, no fun", śliczne aluski, czerwone zaciski i ramki alfaholików - nie ma bata! Alfa Alcesa ;)
Nowy właściciel z Kłodawy?

Ale ona śliczna jest!! Patrze "No alfa, no fun", śliczne aluski, czerwone zaciski i ramki alfaholików - nie ma bata! Alfa Alcesa
Nowy właściciel z Kłodawy?
Heh :)
Jak widać jeszcze jeździ :) i co więcej, wciąż się podoba :)
Nowy właściciel bodajże pochodzi z Kłodawy, a mieszka w W-wie. Jest już zarejestrowany na forum, ale chyba niezbyt aktywny.
Przyznam się szczerze, że łezka zakręciła się w oku kiedy zobaczyłem te zdjęcia. Mam cholerny sentyment do tej Alfy i mimo, że teraz u mnie w garażu stoi niemal wymarzona 159 to czasem żałuję że zamieniłem tą 156 na 159...
Pozdrawiam.
- Rafał

Heh :)
Jak widać jeszcze jeździ :) i co więcej, wciąż się podoba :)
Nowy właściciel bodajże pochodzi z Kłodawy, a mieszka w W-wie. Jest już zarejestrowany na forum, ale chyba niezbyt aktywny.
Przyznam się szczerze, że łezka zakręciła się w oku kiedy zobaczyłem te zdjęcia. Mam cholerny sentyment do tej Alfy i mimo, że teraz u mnie w garażu stoi niemal wymarzona 159 to czasem żałuję że zamieniłem tą 156 na 159...
Pozdrawiam.
- Rafał
Miałem właśnie napisać, czy łezka się zakręciła ;). Czemu ma niby nie jeździć? Muszę ją zobaczyć z przodu, bo widziałem to co na zdjęciach. ;)

Miałem właśnie napisać, czy łezka się zakręciła . Czemu ma niby nie jeździć? Muszę ją zobaczyć z przodu, bo widziałem to co na zdjęciach.
Muszę 159 tak dopieścić by zapomnieć o tej 156 :)
Jeździć będzie jeszcze długie lata, bo w momencie kiedy ją "oddałem" śmiem twierdzić, że była to najlepiej zadbana 9 letnia Alfa w Polsce. Nowy właściciel wystarczy, że będzie o nią dbał w połowie tak jak ja, a ta nietuzinkowa 156 odwdzięczy się bezawaryjnością.
Pozdrawiam.
- Rafał

też mam czarną i myślałem że zadbaną ale kiedy oglądam zdjęcia wiem że byłem w błędzie.
Bardzo pracochłonny ten czarny kolorek. Pozdr.

p.s jaki rozmiar felg ???

Amortyzatory
Powrót