Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Chciałem przetestować unidiaga (0.3.3.1) i alfadiaga i niestety bez efektu... Probowalem na kilku roznych driverach ftdi, stosujac ustawienia http://home.wanadoo.nl/sanderqv/diag/FTDI_COMsettings.jpg :/ Ponizej przedstawiam .log z unidiaga. Dodam, ze podpinam interfejs, przekrecam kluczyk na MAR i probuje START/START+ID z odpowiednimi definicjami zaladowanymi oczywiscie... Oto ten log:
Log file Iso9141Thread 15:28:35
0 COM port: COM5 set
24 COM port: COM5 opened
24 COM port: COM5 timeouts set
27 COM port: COM5 RTS and DTR set/cleared
40 baudrate switched to: 10400
40 25ms pulse fast init start
65 25ms pulse fast init stop
91 send: 81
92 echo: 81 OK
97 send: 10
98 echo: 10 OK
104 send: F1
105 echo: F1 OK
111 send: 81
112 echo: 81 OK
117 send: 03
119 echo: 03 OK
5102 rcvd: nothing/error
5117 COM port closed
..
Bardzo prosze o pomoc!! Unidiag nie łączy się z ECC w logu podobniej jak u kolegi,stosowałem FTClean dla sterowników aczkolwiek albo on błyskawicznie działa albo jest coś z nim nie tak...Czy mam formatować dysk i wgrać nowy system i jeszcze raz przeprowadzić instalacje kabla??program działa nawet ECU coś odpisuje.
- z logu wynika że nie ma tramsmisji, stosowałes FTClean dla sterowników.
--
http://img230.imageshack.us/my.php?image=snapi.jpg
Witam wczoraj jade sobie samochodem stanołem z górki zaciągnołem ręczny i pisze sms, ruszam a tutaj zaświeciła się kontrolka ABS i nie działa. Dziś podpiołem lapsa KWP71diag i oto wynik
Read diagnostic faultcodes :
Bytes received: 0C 00 00 BC 14
DTC: 0x0C = 12
state : 0
type : 0x00 unknown
condition1 : 0x00
condition2 : 0xBC
counter : 0x14
Clear diagnostic faultcodes :
OK
po skasowaniu i przejechaniu 5 metrów ponownie zapala się kontrolka
tak mi sie wydaje bo zadnych oporów nie stawia, a gdzie sa czujniki od ręcznego?
ktoś się spotkał z takim błędem airbaga w alfie, dzisiaj mi się oświecił na postoju z zapalonym silnikiem, skasowałem kablem i znikł niby po problemie ale ciekawi mnie to
Read diagnostic faultcodes :
Bytes received: 0B 47 00 A7 BB
DTC: 0x0B = 11
state : 2
type : 0x07 Too high value
condition1 : 0x00
condition2 : 0xA7
counter : 0xBB
niby że X=0x0B Driver pretens. squib ale co kaman?
i znowu podjechałem pod siostry blok, nie gasiłem silnika odpiałem pasy i wyszłem, jak wszedłem spowrotem to sie zaswieciła
skasowałem, zapaliłem silnik, odpiąłem pasy i otwarłem drzwi ale teraz nie zapaliła sie,
ten pretensioner squib to jest napinacz pasów?
Jestes pewien ze ustawiles dobry port COM? (zobacz w menadzerze urzadzen czy on jest i czy to wlasnie ten virtual.. Tez mam ten blad ale w moim wypadku to problem natury wirtualizacji bo moj windows to virtual na macu..;-) [i pojawia sie on gdy staram sie podlaczyc przez port co realnie nie dziala]Bubu...
właśnie mam stery,które niby mają współpracować z Siódemką.Na tej stronce co podałeś są w wersji 2.06.00 http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm może jakoś inaczej bufor muszę ustawić..??? jakieś pomysły???
A możesz mi dokładnie napisać krok po kroku jak to wszystko podłączyć...omijając proces instalacji.Chodzi mi o to co w jakiej kolejności podłączy i włączyć...(np.kiedy włączyć silnik,kiedy program...) może tutaj popełniam jakiś błąd.