[156] Testy, artykuł, porównania...

• Autor wątku Autor wątku cin_ek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cin_ek

Guest
Witam

Idąc za pomysłem limak'a postanowiłem utworzyć wątek o 156. Mam tego sporo więc co jakiś czas będę zamieszczał skany, głównie z Moto Magazynu (pamięta to ktoś jeszcze?). Jeżeli ktoś coś ma to wstawiać według schematu:

Tytuł,
Gazeta, wydanie
Jakiej wersji dotyczy artykuł
Artykuły - zdjęcia wstawiac tylko na serwisach zdjęciowych np. fotosik lub imageshack.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cuore Sportivo
Moto Magazyn
Alfa Romeo 156 2.5 V6 24V [2.4JTD]

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Coupe klasy średniej
Moto Magazyn
Alfa Romeo 156 2.0TS

Jest w ogóle zapotrzebowanie na takie coś? Mam jeszcze o 155 i 145/146 i jakieś pojedyncze o innych modelach

Z chęcią bym coś o 166 poczytał :mrgreen:

Auto Świat 48/2009
Kombi z dużymi ambicjami

Ostatnia edycja:
Dzięki za uwagę, już przeniosłem do odpowiedniego wątku
Niebawem dorzucę tekst o 156 SW FL z AŚ i o 156 GTA z Top Gear Polska.

Ostatnia edycja:
fajnie ale starajcie się wrzucać skany raczej ze starszych numerów a w tym wątku tylko dotyczące 156 inne modele mają swoje osobne

ostatnio myślałem o tym aby zerknąć do swoich starych gazet auto świat. postaram sie i jakoś dodam skany;]

Fajny pomysł :)
Przewertuję moje katalogi i również dodam coś od siebie :)

no tak jak mówiłem zeskanowałem:)) prosze dla wtajemniczonych trochę o GTA

no wg. mnie nie wygląda to imponująco..

klik

Na temat tego crashtestu wiele dyskutowaliśmy na forum. Nikt nie wie z jaką prędkością był przeprowadzony, jednak zdecydowanie powyżej 50km/h, tak więc myślę, że nie jest tak źle.
Pozdrawiam.
- Rafał

Cytat: Napisał 1984 Zobacz post no wg. mnie nie wygląda to imponująco.. klik Na temat tego crashtestu wiele dyskutowaliśmy na forum. Nikt nie wie z jaką prędkością był przeprowadzony, jednak zdecydowanie powyżej 50km/h, tak więc myślę, że nie jest tak źle. Pozdrawiam. - Rafał

w komentarzach można wyczytać coś takiego:

è cinese!
la velocità è a 65 km/h
è cinese perchè il colore giallo non esiste, poi alla porta posteriore il manico dell' apertura non c'è!

ja zbytnio nie rozumiem języków innych niż polski i angielski, ale można wysnuć wnioski, że crash test przeprowadzono właśnie przy prędkości 65km/h.

w komentarzach można wyczytać coś takiego:

è cinese!
la velocità è a 65 km/h
è cinese perchè il colore giallo non esiste, poi alla porta posteriore il manico dell' apertura non c'è!

ja zbytnio nie rozumiem języków innych niż polski i angielski, ale można wysnuć wnioski, że crash test przeprowadzono właśnie przy prędkości 65km/h.

Tlumaczenie z ITA:
jest chinska!
predkosc to 65km/h
jest chinska bo zolty kolor nie istnieje (prawdopodobnie w palecie alfy), a ponad to nie ma tylnej klamki :eek:!

pozdr!
Marcin

Hmm, tak ostatnio się zastanawiałem czy może wie ktoś w którym odcinku TopGear było mowa o Alfie 156? Jeśli by ktoś wiedział to mógłby wrzucić do tego działu, fajnie by było zobaczyć komentarze Jeremego czy Hamonda o 156 :)

Amortyzatory
Powrót