• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] Testy, artykuł, porównania...

• Autor wątku Autor wątku cin_ek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
2013-03-16 22.21.02.jpgMagazyn "Motor" nie oszczędził Alfy 156 wytykając wszystkie wady. Co o tym sądzicie ?;) Zapraszam do lektury.

Sądzę, że po raz kolejny ukazuje się "pro niemieckość" tego czasopisma...

IMG_6482.jpg dzisiaj przyszła :) Jak ktoś chce mogę zrobić skany :)

Jasne, że rób :D

Wincyj wincyj.

Diesle na miękko AR 156 1.9 JTD vs Volvo S40 1.9 D

Na dziś do poczytania artykuł z Motoru nr 47/2002 - test porównujący dieslowskie wersje AR 156 z Volvo S40.

Załączniki

ja poprosiłbym o wszystkie materiały nt Alfa Romeo 156 a w szczególności AF 156 2.0 V16 TS,pozdr !

Ostatnią edycję dokonał moderator:
ja poprosiłbym o wszystkie materiały nt Alfa Romeo 156 a w szczególności AF 156 2.0 V16 TS,pozdr !

Może mamy tego użytkownika na forum...

echodnia.eu/swietokrzyskie/albert-zygmunt-ze-skarzyska-i-jego-potezna-alfa-romeo-kupil-ja-za-dwa-tysiace-zdjecia/ar/c4-15429181

Może mamy tego użytkownika na forum...

echodnia.eu/swietokrzyskie/albert-zygmunt-ze-skarzyska-i-jego-potezna-alfa-romeo-kupil-ja-za-dwa-tysiace-zdjecia/ar/c4-15429181

"Do auta za dwa tysiące dołożył 10. No i wzmocnił silnik tak, że ze 155 koni mechanicznych zrobiło się ponad 200. Alfa, jak na rok produkcji, jest świetnie wyposażona. Climatronic, system wtrysku common rail(...)."

2.0 TS zrobiony na 200 koni? Plany na 280? :confused: :laugh:
Common rail w benzynie? :laugh: :D :D

No niezły artykuł :)

Alfa znana na grupach. Właściciel co jakiś czas się chwali jakimiś przeróbkami. Ktoś pisał, że codziennie obok niej przejeżdża i generalnie trochę szrot. Ale pod maską węże wymienione na sylikony, rozpórka, wydech zmieniony na przelotowy. Jak malował zaciski to... ponaklejał na przód i tył naklejki Brembo. Generalnie auto jak auto. Gorzej z tym artykułem, bo to pisał ktoś, kto nawet z wikipedii nie umie korzystać.

Ktoś zrobił coś podobnego jak [MENTION=6679]Teddy84[/MENTION]:

Czasy (i strzały) robią wrażenie.

Amortyzatory
Powrót