• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] Testy, artykuł, porównania...

• Autor wątku Autor wątku cin_ek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ostatnia edycja:
http://www.auto-swiat.pl/1-alfa-romeo-156-sportwagon-19-jtd-gdyby-nie-zawieszenie-test-auta-uzywanego

co do cen części to wiadomo , że sytuacja się zmienia są tańsze dużo tańsze i lepsze droższe także to nie bardzo jest punktem odniesienia , żyjemy w czasach , gdzie mamy duży wybór :)

Może i tak, do momentu, kiedy trafimy na takiego "rodzynka", jak przedni katalizator do 1.8 TS. Bella już miesiąc stoi, a tu wogóle nie ma widoków, że jest szansa na znalezienie używki... (nówka to 3 koła) :/ :(

Nie wiem , czy to dobre , ale może go wywalić ? w ogóle w firmie tuningowej dać kolektor 4-2-1 i zainwestować w jakiś wydech , ale taki żeby nie było burackiego dźwięku i spróbować poszukać jakiejś alternatywy wiadomo , że Polak potrafi

szkoda ze tylko jeden egzemplarz powstał
ale jest piękny i V8:))

Załączniki

• P5312084.jpg
    P5312084.jpg
    83.4 KB · Wyświetleń: 579
  • P5312085.jpg
    P5312085.jpg
    92.5 KB · Wyświetleń: 455
kamien jakbym miał za co to bym kupił Brere hehe

Auto Świat Katalog 1 2011 s. 91 i 178 AR 156

attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• Auto_Swiat_Katalog_1_2011_s_91_AR_156.jpg
    Auto_Swiat_Katalog_1_2011_s_91_AR_156.jpg
    69.8 KB · Wyświetleń: 307
  • Auto_Swiat_Katalog_1_2011_s_178_AR_156_TUV.jpg
    Auto_Swiat_Katalog_1_2011_s_178_AR_156_TUV.jpg
    68.1 KB · Wyświetleń: 372
  • Auto_Swiat_Poradnik_1_2006_s_83_AR_156.jpg
    Auto_Swiat_Poradnik_1_2006_s_83_AR_156.jpg
    117.5 KB · Wyświetleń: 382
Ostatnia edycja:
Ja mam prośbę bo nie chciałem tworzyć osobnego tematu by ktoś wkleił parę fotek alf 156 z czarnym grillem z przodu bez znaczka , najlepiej by nerki też były czarne.Jeszcze będzie lepiej jak ktoś znajdzie czerwone auto z takim czarnym przodem będzie browar :D:D:D
Jestem zainteresowany zakupem takiego grilla i zdjęciem poprzecznych chromów z nerek, a nie wiem czy nie będzie wyglądać jak farmer tunning.

Ostatnia edycja:
Pozwolę sobie rzucić tutaj post kolegi Pforula - bardzo Ciekawy dodatek.

Dzisiaj pakując towar do klientów zauważyłem nowe wydanie gazetki, które wysyłamy do niektórych.

"Auto po Gwarancji", a nim opis AR 156 :). Chciałem zabrać sobie jedna do domu, ale nie pozwolili mi :(
Wiec spisałem sobie stronę, która była podana :) i o to jest wersja Online:

http://www.noweauto.com.pl/auto-po-gwarancji/alfa-romeo-156.html

Myślę, że warto tu wrzucić załącznik w PDFie, bo ten dodatek to kopalnia wiedzy, a ze strony może zniknąć:
Pokaż załącznik auto_po_gwarancji_5.pdf

EDIT:
Po długiej przerwie, odkopałem parę starych gazet:
Alfa 156 - Piękno kosztuje
Auto Świat 30/2008
Alfa Romeo 156 (FL) 2.0 JTS

Ostatnia edycja:
Ja mam prośbę bo nie chciałem tworzyć osobnego tematu by ktoś wkleił parę fotek alf 156 z czarnym grillem z przodu bez znaczka , najlepiej by nerki też były czarne.Jeszcze będzie lepiej jak ktoś znajdzie czerwone auto z takim czarnym przodem będzie browar :D:D:D
Jestem zainteresowany zakupem takiego grilla i zdjęciem poprzecznych chromów z nerek, a nie wiem czy nie będzie wyglądać jak farmer tunning.
Trochę dawno to napisałeś, ale może komuś pomogę:

alfa156illmonstro38v600rb0.jpg

alfa156illmonstro38v600bw3.jpg

Dane techniczne 156 97-2001 przed FL

1.6 1.8 2.0 1.9 2.4

dane tech, momenty, rozrządy, dane czujników, geometri itp itd

Załączniki

W listopadowym numerze Turbo Testu zamieszczono interesującą rozmowę z Januszem Kaniewskim, projektantem, który ma od pewnego czasu duży wpływ na wizerunek aut grupy FIATa, w tym MiTo i Giulietty.

Ciekawe spostrzeżenia dotyczą m.in. 156:
"Polityka koncernów samochodowych jest taka, że przy projektowaniu danego modelu zawsze trzeba dać krok w tył, aby po dwóch latach móc zrobić jakiś lifting. Jest jednak kilka modeli, których ta reguła nie dotyczy.

Takim błyskiem geniuszu była Alfa Romeo 156, która zapierała dech w piersiach.

A później wydarzyła się rzecz następująca: Walter da Silva, który był z Alfą Romeo został podkupiony przez VW. Alfa Romeo bardzo źle zniosła to rozstanie. Zlecono pracowni Giugiaro zatarcie śladów słynnego projektanta w tym modelu Alfy i dlatego jej kolejne wcielenie nie było już takie fascynujące".

Ostatnia edycja:
W przyszłym numerze TurboTest (pojawi się w sprzedaży pod koniec stycznia) pojawi się test używanej Alfy 166!

nie wytrzymałem i odrazu odwiedziłem empik, co byście odrazu mieli dostęp oto w załączeniu wywołany powyżej artykuł z "AutoStrady"

Załączniki

Amortyzatory
Powrót