theonestrugal napisał:
Mam tylko pytanko! Czy jesli zamowie ringi do AR 156 to beda pasowac na te soczewki? i czy montowac 4 czy tylkko 2 sztuki a jesli 2 to gdzie?? kolejne pytanie to czy zamawiac pierwsze ringi i pozniej z lampami wysylac je do tej firmy zeby mi to zalozyli czy dam rade zamontuje to sam? aha bo bym zapomnial podobno po polerce leflektorow trzeba je co jakis miesiac czasu natuszczac np. plakiem itp. czy sa jakies inne sposoby??
witam!!!ja swoje ringi kupowałem około trzy tygodnie temu,miały być uniwersalne a były do BMW.wtedy jak szukałem nie było przeznaczonych typowo do alfy.... ;//
wykorzystałem więc te mniejsze ringi,zeszlifowałem przezroczysty kołnierz słurzący do mocowania w lampie BMW i sam ring umocowałem do soczewki za pomocą taśmy dwustronnej.
ponieważ odblask świateł długich ma dziwny kształt(ani okrągły,ani owalny)przystosowałem większy ring do tego kształtu w ten oto sposób:
a)zeszlifowałem przezroczysty kołnierz
b)wyciołem z obwodu ringu kawałek długości około 4cm
c)opalarką podgrzałem cały ring i uformowałem na kształt krawędzi odblasku
pasuje idealnie,tylko że mam dylemat czy go montować bo trochę dziwnie wygląda(jakby go ktoś po pijaku kształtował... hi,hi)
samemu będziesz miał ciężko je zamontować(trzeba znowu rozklejać reflektor)
według mnie lepiej wysłać ringi razem z lampami do przeróbki,w sumie to jedna robota założyć razem z soczewką ringi.
jeśli lampy są tak spolerowane że warstwa ochronna wciąż jest na kloszu,to nic nie trzeba z nimi robić,jak na razie nikt nie wymyślił złotego środka na kamienie i piasek niszczące przody naszych aut...
pozdrawiam!!!