• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] jak wymontować wzmacniacz antenowy

Jeżeli masz antenę w dachu, to znaczy że ktoś rzeźbił to auto. Oryginalnie w sw antena jest w spoilerze bez wyjątku, a na dachu jest antena do instalacji telefonu gsm.

Też przymierzam się do wymiany anteny w mojej 156 2005r. SW , wyczytałem w innym temacie, że antena od radia jest na dachu ze wzmacniaczem w stopce.
Ta w klapie występowała podobno tylko w przed liftach.
Może ktoś to potwierdzić ? Bo już się gubię w temacie anten.
Pozdro

Jeżeli masz antenę w dachu, to znaczy że ktoś rzeźbił to auto. Oryginalnie w sw antena jest w spoilerze bez wyjątku, a na dachu jest antena do instalacji telefonu gsm.

Od razu rzeźbił, jeszcze nie widziałem SW po pełnym lifcie żeby nie miała anteny w dachu.

Antenkę to sobie ona może mieć, tylko fabrycznie ona jest przewidziana do instalacji telefonu gsm - antena radiowa jest w spoilerze:

369.jpg

15.02.2002 - modyfikacja 5975 - dodano antenę z modelu Alfa 147 w miejsce obecnie stosowanej.

Czyli po lifcie antena jest na dachu a nie w spojlerze. U mnie jak wykręcę bacik z dachu to źle gra radio.

Dobrze Panowie.
To w takim razie jak mam 156 sw po lifcie wnętrza - produkcja maj 2002, to gdzie szukac anteny?
Na dachu mam bat i faktycznie jest na gwint m5.
Tylko, że w klapie tylniej mam takie ustrojstwo jak na poprzednich fotkach?
Musze sprawdzić tą na dachu, czy gra lepiej, czy gorzej bez bata.
To w takim razie gdzie miałbym szukać wzmacniacza antenowego jeżeli w ogóle występuje?

Majster w spoilerze masz antenę a wzmacniacz w klapie to co na zdjęciu ktoś tam wcześniej wrzucił.

A ja kupilem nowa antene z fiata punto, komplet ze wzmacniaczem, wyprowadzilem nowy kabel antenowy i problem uciekajacych fal znikl raz na zawsze .

Ostatnio w mojej 156sw po lifcie wnetrza słabo odbiera mi radio. Myślę, że winna jest antena. Jak ją zdemontować? Jaką kupić w zamian, żeby dobrze działało?
365.jpg

Ostatnio w mojej 156sw po lifcie wnetrza słabo odbiera mi radio. Myślę, że winna jest antena. Jak ją zdemontować? Jaką kupić w zamian, żeby dobrze działało?
365.jpg

Wkładasz rękę pod podsufitkę, tam masz śrubę którą odkręcasz i demontujesz. Prosta i szybka robota w 15 minut.

Cześć,
Dzisiaj wymieniłem podstawę anteny wraz z batem (poprzednia się rozsypala).
Radio gra tak samo źle, jak na starej.
Mam trzy przewody odchodzące od niej.
Jak dotknę bata ręką to gra lepiej.

Zdejmowalem plastiki z tylnej klapy i wzmacniacza nie widać.
Gdzie go szukać?
Auto to 156 SW że środkiem po lifcie (2003), wersja z Bose.
Pomóżcie, bo człowieka trafia z szumami w aucie...

Amortyzatory
Powrót